ΕΊΧΑΜΕ ΣΤΟΝ ΝΟΜΌ ΠΙΕΡΙΑΣ 350 ΤΥΦΛΟΥΣ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Και όμως!!!

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(28/11/2018)

 

Η Πιερία –καθώς λένε τά κιτάπια– είχε 350 τυφλούς που ελάμβαναν επίδομα αναπηρίας στα πλαίσια τού προγράμματος επιδότησης ΑΜΕΑ.

Εικόνα διαδικτύου

Την υπόθεση την παρακολουθώ εδώ και πολλούς μήνες, ενώ επανειλημμένα προσπάθησα -χάριν της έρευνας- να πάρω κάποιες δηλώσεις από τον πρόεδρο των ΑΜΕΑ Κατερίνης, ο οποίος με διάφορα κωλύματα απέφυγε την συνάντηση.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία τού Τμήματος ΠΡΟΝΟΙΑΣ Κατερίνηςπου έχω στην διάθεσή μου– οι τυφλοί κατά τούς μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο τού 2010, ανέρχονταν σε 349 ενώ τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο τού ιδίου έτους σε 348 άτομα.

Η εν λόγω υπόθεση έφτασε τον Φεβρουάριο τού 2017 και στον εισαγγελέα με γραπτή ερώτηση για περεταίρω έρευνα στο εάν λαμβάνουν παράνομα επιδόματα 350 τυφλοί από την Πρόνοια (ενώ πιθανόν να μην υπερβαίνουν τούς 20 σε όλον τον Νομό, όπως καταγγέλλεται), καθώς και άλλοι αλλοδαποί που λαμβάνουν πιθανόν παράνομα επιδόματα ενώ διαμένουν στο εξωτερικό. Ο εισαγγελέας Κατερίνης παρήγγειλε στις 28/02/2017 προκαταρκτική εξέταση στον Πταισματοδίκη Κατερίνης προς εξακρίβωση τής βασιμότητας των καταγγελλομένων.

Η προκαταρκτική εξέταση -σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης με αριθ. Πρωτ. 2259- έδειξε ότι τα επιδόματα τυφλότητας και κωφαλαλίας από το 2010 έως το 2017 δίδονταν με κανονική καταβολή στο σύνολο σχεδόν των δικαιούχων εκτός ολίγων περιπτώσεων, όπου, ενώ οι δικαιούχοι απεβίωσαν, οι συγγενείς τους εξακολουθούσαν παράνομα να λαμβάνουν τά επιδόματα, ενώ υποχρεώθηκαν να τά επιστρέψουν όταν απεκαλύφθη η απάτη τους, εκτός μιάς περιπτώσεως όπου παρήλθε η 5ετία από το αδίκημα με συνέπεια να παραγραφεί σύμφωνα με το άρθρο 111 παρ. 3 τού Ποινικού Κώδικα.

Για τους υπολοίπους φερόμενους ώς αλλοδαπούς προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα ότι έχουν την ελληνική ιθαγένεια έχοντας γνωμάτευση από το ΚΕΠΑ με το απαραίτητο ποσοστό αναπηρίας, σύμφωνα με έγγραφο τού Δήμου Κατερίνης με αρ. πρωτοκόλλου 28587/25-7-2017.

Έχουμε τελικά 350 τυφλούς συνανθρώπους μας στην Πιερία;;;!!!

Πέραν τούτου τα ποσά που δαπανώνται κάθε δίμηνο για Προνοιακά επιδόματα ανέρχονται σε 2.111.000 ευρώ εκ των οποίων τα 6.350 ευρώ είναι προμήθεια των ΕΛΤΑ που δίδουν τά επιδόματα στους δικαιούχους τού Νομού.

Για τους μήνες Σεπτέμβριος – Οκτώβριος του έτους 2011 ο αριθμός των τυφλών ανερχόταν στούς 305.

Σύμφωνα και με τα παρακάτω στοιχεία, μόνο για τον Δήμο Κατερίνης το 2016 οι τυφλοί τής πόλης ανερχόντουσαν στούς 228 συμπολίτες μας ενώ τά επιδόματα πού εισέπραταν κάθε δίμηνο ήσαν κάτι παραπάνω από 184.000 ευρώ.

 

Μετά από την Ζάκυνθο, το νησί των τυφλών, έρχεται η Κατερίνη με τέτοιον αριθμό τυφλών;

Εύλογη η απορία!!!

Θα επανέλθω όταν χρειαστεί…

©www.Pieria.tv – 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο