ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Μ.Ε.Θ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΥΛΟ ΠΟΛΑΚΗ [01-02-2017]

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 01.02.2017)

Το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης επισκέφθηκε, την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017, ο Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για να εγκαινιάσει την νέα πλήρως εξοπλισμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νέου νοσοκομείου η οποία παρέμενε κλειστή από το 2010.

Ο κύριος Πολάκης έγινε δεκτός από τον διοικητή του νοσοκομείου Ανέστη Μυστρίδη καθώς και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

Πρίν την καθιερωμένη ξενάγηση του Υπουργού στον χώρο του νοσοκομείου έγινε η συνέντευξη τύπου των δημοσιογράφων αντίθετα με το πρόγραμμα που τοποθετούσε την συνέντευξη μετά το πέρας των εγκαινίων. Αυτό εξόργισε δημοσιογράφους μεγάλων καναλιών που δεν παρευρέθησαν στην συνέντευξη και το σχολίασαν αρνητικά στα δελτία ειδήσεων τους.

Τον κύριο Πολάκη τον περίμεναν και μέλη του ΠΑΜΕ Πιερίας με πανό διαμαρτυρίας για την κατάσταση της υγείας θέλοντας έτσι να διαμαρτυρηθούν στον Υπουργό. Το μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης Αστέριος Κλιγκόπουλος, μίλησε στην κάμερά μας.

Την πεποίθηση ότι τον Ιούνιο του 2018 η χώρα θα βγει από το μνημόνιο, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σε δηλώσεις που έκανε.

Ο κ. Πολάκης, δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού του 2017 θα λειτουργήσουν 100 πλήρως εξοπλισμένες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της χώρας, οι οποίες παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο Παύλος Πολάκης τόνισε ότι: «Αυξήσαμε το όριο των δαπανών του συστήματος υγείας αθροιστικά για τα επόμενα μνημονιακά χρόνια, σε σχέση με τους προηγούμενους, κατά ένα δισεκατομμύριο, δηλαδή τα νοσοκομεία μπορούν να αγοράσουν υπηρεσίες άνω του ενός δισεκατομμυρίου από ότι είχαν προβλέψει οι προηγούμενοι».

Ο κ. Πολάκης, ανέφερε ότι «στον ενάμισι χρόνο της θητείας της η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατάφερε να εξισορροπήσει το σύστημα παρά τα οργανωμένα συμφέροντα, τα μνημόνια, τους δανειστές, τους εκβιαστές αλλά και τις δικές της ανεπάρκειες. Επισήμανε, ότι από τον Ιανουάριο του 2015 αυξήθηκαν κατά 300 εκατομμύρια τα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δημόσια υγεία. Το ποσό αυτό, όπως επισήμανε, βρέθηκε με μεταφορά πόρων από τον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον δημόσιο τομέα υγείας» και υπογράμμισε πώς: «… ενώ το 2015 νοσοκομεία έκλεισαν με χρέος 935 εκατομμύρια ευρώ, το 2016 έκλεισαν με 35 εκατομμύρια πλεόνασμα, έχοντας ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις που κληρονόμησαν από τους προηγούμενους και μάλιστα τα 110 από τα 140 νοσοκομεία της χώρας χωρίς να δημιουργήσουν νέα ληξιπρόθεσμα με την νομιμοποίηση δαπανών που είχαν κάνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου».

Ο Υπουργός παράλληλα τόνισε, ότι, «ο ΕΟΠΥΥ έχει εκκαθαρίσει οριστικά το 100% των υποχρεώσεών του προς τους ιδιωτικούς παρόχους και ότι μπόρεσε και βρήκε 700 εκατομμύρια ευρώ τα οποία κατευθύνθηκαν στον δημόσιο τομέα υγείας και έτσι εξισορρόπησε το σύστημα».

Στη συνέχεια ο κύριος Πολάκης έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων της νέας Μ.Ε.Θ. και αποχώρησε.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστη Μυστρίδη, προς το παρόν θα λειτουργήσουν τέσσερις κλίνες της Μ.Ε.Θ. συν μία που θα είναι θάλαμος απομόνωσης, αρχικά με τέσσερις γιατρούς, δύο από τις δομές του ΕΣΥ και δύο επικουρικούς που προσλήφθηκαν για αυτό τον σκοπό, καθώς και με 15 νοσηλευτές.

Έξω από το Νοσοκομείο περίμενε τον Υπουργό αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων να του παραδώσουν το ψήφισμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Ο κύριος Πολάκης είπε στους αγρότες ότι και ο ίδιος κατάγεται από αγροτική οικογένεια και σέβεται τον κόπο τους, και υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στην κυβέρνηση κάνοντας ότι μπορεί να βοηθήσει για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Στην ρύμη του λόγου του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι «δεν έχουμε τον πλήρη έλεγχο του κράτους» και αυτό σχολιάστηκε από πολλά ΜΜΕ.

Η διαδικτυακή www.Pieria.tv κατέγραψε όλη την τελετή των εγκαινίων και την δημοσιεύει.

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο