ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(30/06/2018)

 

Δεν παύουν να ηχούν στ’ αυτιά μας τα λόγια τού δημάρχου Κατερίνης κυρίου Σάββα Χιονίδη, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις 10 Μαΐου τού 2016, ότι «σε λίγο καιρό μάς παραδίδεται το άνω μέρος τής υπογειοποίησης», εννοώντας τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα κατασκεύαζε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στο επάνω μέρος τής υπογειοποίησης στην Κατερίνη, δηλαδή απάνω από τις σήραγγες τού αυτοκινητόδρομου και σε έκταση πέραν των 90 στρεμμάτων.

Αθλητικές εγκαταστάσεις για όλα τά γούστα, για νέους και ηλικιωμένους, για μικρούς και μεγάλους, που θα περιλαμβάνουν κέντρο extreme sports και κοινωνικών αθλημάτων, με skate plaza, χώρο αγώνων ποδηλάτων BMX, κλασικά γήπεδα για τους… συντηρητικούς, χώροι διασκέδασης και αναψυχής καθώς και παιδική χαρά 800 τ.μ. με διαδρόμους που θα εξυπηρετούν τούς επιβάτες τραίνων και λεωφορείων για ομαλή και γρήγορη πρόσβαση στον χώρο.

Ο δήμαρχος διαβεβαίωνε τούς δημοσιογράφους και κατ’ επέκτασιν τον λαό τής Κατερίνης, ότι σε λίγο καιρό, μέσα στο 2016 δηλαδή, οι εγκαταστάσεις αυτές θα παραδοθούν στον Δήμο για χρήση, και ότι το έργο αυτό θα αποτελέσει την μήτρα τής πόλης και έναν αναπτυξιακό πόλο για την Κατερίνη. Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι κάθε χρόνο θα μας βλέπουν εκατομμύρια μάτια που θα περνούν δεξιά και αριστερά του χώρου από τους δρόμους που υπάρχουν.

Βρισκόμαστε πλέον στα μισά τού 2018. Οι εγκαταστάσεις ολοκληρώθηκαν. Δεν δόθηκαν ποτέ όμως για χρήση στους δημότες.

Η εικόνα που βλέπουν εκατομμύρια μάτια, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, δεν κολακεύει ούτε την εταιρία Αιγαίου Α.Ε., ούτε τον Δήμο Κατερίνης, τόσο για τις απατηλές και φρούδες υποσχέσεις του δημάρχου, περί παράδοσης του έργου, όσο και η απαράδεκτη εικόνα εγκατάλειψης των εγκαταστάσεων αυτών που ομολογουμένως είναι πολύ καλές ώς αθλητικό στολίδι αλλά άχρηστες έως και σήμερα και πιθανόν για πολύ καιρό ακόμα.

Μέσα στο 2017 έκανα ρεπορτάζ για το ίδιο θέμα και σε επικοινωνία μου με την εταιρία Αιγαίου για τον χρόνο παράδοσης τού έργου, μου είπαν ότι πρόκειται να κατασκευάσουν τουαλέτες για το κοινό και αμέσως θα παραδοθεί το έργο στον Δήμο Κατερίνης. Μέχρι και σήμερα κάτι τέτοιο δεν είδαμε με συνέπεια το έργο αυτό, που θα εξυπηρετούσε χιλιάδες νέους τής πόλης και όχι μόνο, αποτραβώντας τους από τις καφετέριες και άλλα κλαμπ, να αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός.

Τα χόρτα που φτάνουν έως και το ανθρώπινο ύψος αλλά και τα σκουπίδια στον χώρο, δείχνουν την εγκατάλειψη και την αδιαφορία των υπευθύνων τού έργου.

Ποιος ευθύνεται τελικά γι’ αυτήν την ακαταστασία; Πότε επιτέλους θα λειτουργήσουμε ώς Ευρωπαίοι και όχι ώς Έλληνες μόνο;

Αυτό το παράπονο εκφράζεται από συμπολίτες μας, ρωτώντας με και προσωπικά γιατί να επικρατεί αυτή η κατάσταση στον χώρο αυτόν και ότι πρέπει να κάνω ρεπορτάζ μήπως και «ιδρώσει» -όπως χαρακτηριστικά μου λένε-, «το αυτί» των υπευθύνων. Δυστυχώς όμως, ούτε από το περυσινό ρεπορτάζ δεν «ίδρωσε το αυτί» κανενός, δίχως αυτό να σημαίνει ότι θα πάψουμε να αναδεικνύουμε το απαράδεκτο αυτό θέαμα, έως ότου «ιδρώσουμε» εμείς το αυτί τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΩ:

 

 

© www.Pieria.tv – 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο