ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ… ΔΗΜΑΡΧΕ!!!

 

 

του Γιώργου Κυριακίδη

Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου

Δήμου Κατερίνης

 

Αγαπητοί  Συνδημότες και Συνδημότισσες

Αισθάνομαι την υποχρέωση να σας ενημερώσω για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που θα συζητηθεί στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο (5/7/2018).

Οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούμαστε να αποφασίσουμε για την σύναψη δανείου ύψους 3.000.000 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

Η μόνη πληροφορία που έχουμε για το σκοπό της σύναψης του δανείου προέρχεται από τον γενικόλογο τίτλο του θέματος “για την εκτέλεση έργων και προμηθειών”!

Το συγκεκριμένο θέμα σε κάποια άλλη χρονική στιγμή ίσως να περνούσε απαρατήρητο  αλλά στην συγκεκριμένη συγκυρία μόνο τρόμο προκαλεί… και θα σας εξηγήσω γιατί.

Ο Δήμος Κατερίνης τα τελευταία χρόνια με Δήμαρχο τον κ. Χιονίδη έχει συσσωρεύσει ένα τεράστιο όγκο χρεών:

  • Η παύση εργασιών για την κατασκευή του πολιτιστικού κέντρου Κατερίνης χρέωσε το Δήμο με 1.740.000€.
  • Το WI-FI που δεν ήρθε ποτέ στην Κατερίνη στοίχισε άλλα 250.000 περίπου.
  • Οι πονηριές με την μετονομασία των τριών νέων “πράσινων” σχολείων στοίχισαν άλλα 450.000€.

Τα παραπάνω ποσά βεβαιώθηκαν στο Δημόσιο Ταμείο και εκκρεμεί η δέσμευση των χρημάτων από τα έσοδα του Δήμου.

Η κατασκευή της πλατείας Δημοκρατίας κόστισε απροσδιόριστο ποσό μιας και ο Δήμαρχος μας απαξιεί να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ακόμα και σήμερα.

Η ΔΕΥΑΚ πέρα από τις οφειλές στη ΔΕΗ (περίπου 6.000.000€), από τις οφειλές της σε μεγάλους προμηθευτές (περίπου 3.000.000€), από τις οφειλές της σε Δάνεια (περίπου 10.000.000) οφείλει στο Δήμο Κατερίνης περίπου 7.000.000€ από καταπτώσεις εγγυήσεων δανείων που η ίδια δεν μπορεί να αποπληρώσει.

Το αποκορύφωμα έρχεται στις 4/4/2018 με την παραίτηση του κεντρικού ταμεία του Δήμου Κατερίνης που στην παραίτηση του «καρφώνει» την οικονομική διαχείριση λέγοντας ότι τα έσοδα δεν επαρκούν να καλύψουν τις πάγιες, τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες μισθοδοσίας αλλά και τις καθημερινές δαπάνες του Δήμου.

Ο κεντρικός ταμίας αναφέρει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα είναι κάτω των νομίμων (δεν υπάρχουν οι δύο μισθοδοσίες του προσωπικού στο ταμείο όπως επιβάλει ο νόμος) δεν μπορεί να ελέγξει τις ταμειακές ροές οπότε… παραιτείται!

Έρχεται λοιπόν ο Δήμαρχος κ. Χιονίδης και ζητά να συμφωνήσουμε ώστε να πάρει ο Δήμος δάνειο 3.000.000€ χωρίς να εξηγεί το λόγο (δεν δόθηκε καμία εισήγηση στους Δημοτικούς συμβούλους).

  • Που θα διαθέσει τα χρήματα ο  κ. Δήμαρχος;
  • Θα μπαλώσει τις τρύπες του προϋπολογισμού που ο ίδιος δημιούργησε;
  • Θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για προεκλογικά έργα βιτρίνας;

Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος ή αδυνατεί να καταλάβει την ζημιά που προκαλεί στη πόλη ή απλά δεν νοιάζεται παρά μόνο για την πολιτική του επιβίωση.

Κάποιος πρέπει να του πει ότι πρέπει να φύγει και μάλλον πρέπει να του το πείτε εσείς στις κάλπες αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες.

 

Γιώργος Κυριακίδης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κατερίνης

 
 

Copyright © Pieria.tv (Η αντιγραφή δίχως άδεια σημαίνει κλοπή)

Το περιεχόμενο τού παρόντος διαδικτυακού τόπου (site) ανήκει αποκλειστικά στην Pieria.tv και στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη, εκτός εάν (σπανίως μεν) γίνεται αναφορά σε άλλη πηγή. Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, η αντιγραφή αλλά και η παραποίηση του περιεχομένου, έστω και με αναφορά στην πηγή, δίχως έγγραφη ή προφορική άδεια. (pieria.tv@pieria.tv / τηλ. 69 700 800 63 [Γιώργος])

Προτιμήστε ελεύθερα την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Αύγουστος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31