ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΙΣ 27.04.1987

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 27.04.2017)

Ήταν ένα μεσημέρι της 27ης Απριλίου 1987 όταν στα πλαίσια ενός αγροτικού συλλαλητηρίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Πιερίας στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, ο 60χρονος αγρότης Βασίλης Χαρισόπουλος έκανε πράξη την απειλή του ότι θα περιλουστεί με βενζίνη και θα αυτοπυρποληθεί στο κέντρο της πλατείας χάριν του αγώνα των αγροτών.

Έβγαλε από το σακίδιό του ένα μπουκάλι με γεωργικό δηλητήριο και ήπιε μεγάλες γουλιές. Στη συνέχεια πήρε από την τσάντα του ένα μπουκάλι μπύρας που το γέμισε βενζίνη και περιλούστηκε βάζοντας φωτιά στο κορμί του. Οι συναγωνιστές του, όταν πλέον συνήλθαν από το σοκ, προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά και μετέφεραν στο Νοσοκομείο με αγροτικό αυτοκίνητο τον Βασίλη Χαρισόπουλο. Δυστυχώς ο αγρότης δέν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Βασίλης Χαρισόπουλος από την Σφενδάμη Πιερίας, ηχογράφησε ένα μήνυμα υπέρ του αγροτικού συλλαλητηρίου και μια απολογία συγνώμης στην οικογένειά του, για να ακουστεί στην κηδεία του αφού θα έδινε τέλος στη ζωή του.

Η κηδεία του Βασίλη Χαρισόπουλου στην Σφενδάμη Πιερίας

Όλο το ιστορικό της ζωής και του θανάτου του Βασίλη Χαρισόπουλου διαβάστε το ΕΔΩ: el.wikipedia.org

Σήμερα 27 Απριλίου 2017, 30 χρόνια μετά της αποφράδα εκείνη ημέρα, τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης οργάνωσαν εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας προς τιμήν του ήρωα Χαρισόπουλου.

Στην πλατεία στάθμευσαν περίπου 5 τρακτέρ ενώ οι αγρότες που παρευρέθησαν στην εκδήλωση, ήσαν δυστυχώς μετρημένοι.

Όλη η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε από την διαδικτυακή www.Pieria.tv με την κάμερα του Γιώργου Οικονομίδη.

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο