Εκστρατεία ECOMOBILITY 2019-20, τηλεοπτικό σποτ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Η Εκστρατεία ECOMOBILITY 2019-20 διοργανώνει με σημαντική επιτυχία και αποτελέσματα το ECOCITY για 17η συνεχόμενη χρονιά, καθώς και της παράλληλης δράσης FREEMOBILITY που θα υλοποιηθεί για 6η χρονιά.

Παράλληλα, η εκστρατεία εξελίσσεται και σε σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, δίνοντας την δυνατότητα σε συμπολίτες μας ενήλικες να εκφραστούν για καίρια ζητήματα της καθημερινότητας, όπως αυτό της βιώσιμης μετακίνησης.

Πρόκειται για σημαντικά προγράμματα, τα οποία καλλιεργούν την κοινωνική και περιβαλλοντική διάπλαση των εφήβων κυρίως μέσα από το μήνυμα «Οι Μαθητές Ερευνούν, οι Πόλεις Ενημερώνονται, η Κοινωνία Ευαισθητοποιείται». Οι μαθητές με τις εργασίες τους ενεργοποιούν τις τοπικές κοινωνίες στην αλλαγή συμπεριφοράς μετακίνησης στις πόλεις.

Το πρόγραμμα FREEMOBILITY έχει αναδείξει ένα κορυφαίο κοινωνικό πρόβλημα, που αφορά στον εμποδισμό της ελεύθερης προσβασιμότητας, κάτι που προκαλεί δυσκολίες σχεδόν στον μισό πληθυσμό στις πόλεις μας.

Επιπροσθέτως, η ολοκλήρωση της πιλοτικής διεξαγωγής του προγράμματος σε σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας αποτέλεσε δυναμική εξέλιξη των μηνυμάτων του προγράμματος στις τάξεις των ενηλίκων με την υιοθέτηση των αρχών της βιώσιμης κινητικότητας και ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες.

Η Εκστρατεία κάθε χρόνο τελεί υπό την Αιγίδα αρμόδιων Υπουργείων, ενώ έχουν συστρατευθεί αξιόλογα Επιστημονικά Ιδρύματα και Οργανισμοί, που στηρίζουν την προετοιμασία των εργασιών και των προτάσεων των μαθητικών ομάδων σε κάθε πόλη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ομάδες μαθητών από Γυμνάσια που συνήθως ξεπερνούν τα 30 με διασπορά σε όλη την χώρα σχεδόν, θα αξιολογήσουν προβλήματα που προκαλούνται από τις συνθήκες και τις συνήθειες μετακίνησης των συμπολιτών τους. Στη συνέχεια θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε ειδικές εκδηλώσεις που θα οργανώσουμε στην κάθε πόλη.

Στον διαδικτυακό τόπο www.ecomobility.gr υπάρχουν αναρτημένα στοιχεία που αφορούν την διεξαγωγή προηγουμένων ετών και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου θα ανακοινωθούν και όλα όσα αφορούν την διεξαγωγή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

 

(Δωρεάν μετάδοση του ανωτέρω τηλεοπτικού μηνύματος με απόφαση τού ΕΣΡ).


Μοιραστείτε το Άρθρο