ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΑΛΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΕΦΥΡΑΚΙ ΤΟΥ PLAZA ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟ ΠΑΓΙΔΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΔΡΟΜΑΚΙ ΤΗΣ Π.ΕΘ.Ο. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΑ PLAZA ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ.

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - CopyΡεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 12/08/2017)

 

Επί σειρά ετών οι οδηγοί χρησιμοποιούν ένα στενό γεφυράκι τής Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης στο ύψος του PLAZA που μπορεί κάποιος να μπει στην Νέα Εθνική Οδό, άσχετα που δεν είναι Εθνική εφόσον η Ελλάς δεν έχει πλέον Εθνικούς δρόμους διότι τους παραχώρησε σε εργολάβους διοδίων.

Το γεφυράκι αυτό είναι παγίδα θανάτου για τους οδηγούς και ιδιαίτερα την νύχτα, εφόσον από την διάνοιξη του έως και σήμερα δεν φωταγωγείται για να γνωρίζουν οι οδηγοί πώς να το διαβούν. Μέχρι και νταλίκες χρησιμοποιούν το δρομάκι αυτό με ότι κινδύνους συνεπάγεται.

Σήμερα Σάββατο 12 Αυγούστου, έγινα μάρτυρας ενός ατυχήματος που παρ’ ολίγο να στοίχιζε και την ζωή κάποιου συνανθρώπου μας.

Αυτοκίνητο με οικογένεια Γάλλων τουριστών προσπάθησε να περάσει το στενό και επικίνδυνο γεφυράκι για να μπεί στον διεθνή δρόμο με κατάληξη την Παραλία Κατερίνης. Δυστυχώς ο οδηγός, που για πρώτη φορά χρησιμοποιούσε το γεφυράκι αυτό, δεν υπολόγισε σωστά την γωνία της γέφυρας που είναι καλυμμένη από αγριόχορτα και δεν διακρίνεται το οδόστρωμα, με συνέπεια να εκτραπεί το αυτοκίνητο από το γεμάτο λακκούβες δρομάκι και το μισό σχεδόν του σκάφους να αιωρείται στον γκρεμό τεσσάρων περίπου μέτρων βάθος, ενώ η πίσω δεξιά ρόδα του να στέκεται στον αέρα, όπως βλέπουμε και στα πλάνα μας.

Εάν δεν προλάβαινε ο οδηγός να φρενάρει και να αποκόψει την πορεία του, όλη η οικογένεια θα βρισκόταν μέσα στο αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο στο τεσσάρων μέτρων βάθους γκρεμό, σκεπασμένο με αγριόχορτα, και πιθανόν κανείς να μην έβλεπε το αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο. Σε περίπτωση εγκλωβισμού των επιβαινόντων μοιραία θα ήταν πιθανόν η κατάληξη.

Αυτοκίνητο της οδικής βοήθειας που ειδοποιήθηκε, έσπευσε να ανασύρει το όχημα, ευτυχώς δίχως ιδιαίτερες ζημίες, ενώ αφού πλήρωσαν για την υπηρεσία οδικής βοήθειας συνέχισαν το ταξίδι τους για την Παραλία Κατερίνης να απολαύσουν τις διακοπές τους, που λίγο έλειψε να τις θυμούνται αρνητικά ή πιθανόν να μην ήταν σε θέση πλέον να… θυμούνται.

Σε επικοινωνία μου με την Αστυνομική διεύθυνση Κατερίνης πληροφορήθηκα ότι το γεφυράκι αυτό είναι στην αρμοδιότητα τής Τροχαίας καθώς και του Δήμου Κατερίνης.

Καιρός είναι πλέον να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι για την ασφάλεια και την ζωή των διερχόμενων οδηγών για να μη θρηνήσουμε θύματα από την αδιαφορία κάποιων.

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο