Εκτός Ελέγχου Πέφτει Αυτό το Σαββατοκύριακο στην Γη Κινεζικός Πύραυλος (Ζωντανή εικόνα της πορείας του).

Μοιραστείτε το Άρθρο

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (08-05-2021).

 

Τα συντρίμμια από έναν κινεζικό πύραυλο αναμένεται να πέσουν στη Γη σε μια ανεξέλεγκτη επανεισδοχή αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το μεγάλο τμήμα του πυραύλου θα πέσει στην Γη, το υπόλοιπο αναμένεται να καεί κατά την είσοδο του στην ατμόσφαιρα μας.

Το κύριο τμήμα του πυραύλου Long March-5b χρησιμοποιήθηκε για την έναρξη της πρώτης μονάδας του νέου διαστημικού σταθμού της Κίνας τον περασμένο μήνα.

Με 18 τόνους βάρος, είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη των δεκαετιών που κάνει μια απροσδιόριστη βουτιά στην ατμόσφαιρα.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν την περασμένη Πέμπτη ότι παρακολουθούν την πορεία του πυραύλου, αλλά προς το παρόν δεν έχουν κάποια σχέδια να τον καταστρέψουν.

«Ελπίζουμε ότι θα πέσει σε ένα μέρος όπου δεν θα βλάψει κανέναν». «Ας ελπίσουμε ότι θα πέσει στον ωκεανό, ή κάπου εκεί», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.

Διάφοροι ειδικοί για τα διαστημικά συντρίμμια επισημαίνουν ότι αργά σήμερα το Σάββατο ή νωρίς αύριο Κυριακή (GMT) θα είναι πιθανόν η στιγμή της πτώσης του πυραύλου στην γή, ωστόσο, τέτοιες προβλέψεις είναι πάντα εξαιρετικά αβέβαιες.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι, αμέτρητοι δορυφόροι κατέκλυσαν το διάστημα κι’ εάν αρχίσουν να συγκρούονται μεταξύ τους και να πέφτουν στην γή, τότε η καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη εφόσον δεν μπορεί να ελεγχθεί η πτώση τους, σύμφωνα και με το σημερινό γεγονός του Κινεζικού δορυφόρου.

Ο Κινεζικός πύραυλος σε 90 λεπτά κάνει τον γύρο της γής με την ταχύτητα του να είναι περίπου 27.600 χιλ. την ώρα!!!

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε ΝΟΤΑΜ (ΝοΤΑΜ=Ειδοποίηση προς Αεροπόρους [Notice to Airmen]) καθώς στην πιθανή ζώνη εισόδου και συντριβής το πυραύλου βρίσκεται και η Ελλάδα, με την ζώνη αυτή να εκτείνεται από τον 40ό παράλληλο βορείως του Ισημερινού (στο ύψος της Θεσσαλονίκης) έως τον 40ό παράλληλο νοτίως του Ισημερινού (στο ύψος της Νέας Ζηλανδίας).

Η επιφυλακή ισχύει από το Σάββατο 8 Μαΐου και τοπική ώρα 21:12 το βράδυ, έως και αύριο Κυριακή 9 Μαΐου το μεσημέρι έως τις 12:46.

www.Pieria.tv – 2021


Μοιραστείτε το Άρθρο