Ενημέρωση Νοσοκομείου Κατερίνης για αντιοφικούς ορούς

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(19/07/2018)

 

Με αφορμή το πρό λίγων ημερών περιστατικό με το δάγκωμα οχιάς στο χέρι 22χρονου αγρότη από την Κονταριώτισσα Πιερίας και την απαράδεκτη ταλαιπωρία των γονιών τού θύματος να τρέχουν στην Θεσσαλονίκη νυχτιάτικα από νοσοκομείο σε Νοσοκομείο να βρούνε αντιοφικό ορό, εφόσον το Νοσοκομείο Κατερίνης δέν διέθετε ούτε υπήρχε σε όλο τον Νομό, λάβαμε δελτίο τύπου τού Νοσοκομείου διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για την προμήθεια αντιοφοκών ορών.

Σύμφωνα με το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Τα Νοσοκομεία προμηθεύονται αντιοφικούς ορούς σε ποσότητες που βασίζονται σε στοιχεία προηγούμενων ετών. Το προγραμματισμένο  απόθεμα του 2017 που ήταν τέσσερις (4) οροί, εξαντλήθηκε εντός του Ιουνίου 2018.

Ιδιαίτερα τον Ιούλιο του 2018 παρατηρήθηκε υπερβολική έξαρση δηγμάτων όφεων. Ενδεικτικά ενώ το καλοκαίρι του 2017 προέκυψε ανάγκη χορήγησης αντιοφικών ορών μόνο σε τρεις (3) ασθενείς, κατά το χρονικό διάστημα από 02-07-2018 μέχρι 17-07-2018 αναφέρθηκαν δεκαέξι (16) δήγματα όφεων στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, εκ των οποίων στα δεκατρία (13) χρειάστηκε να χορηγηθεί αντιοφικός ορός.

Το Νοσοκομείο έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προμήθειας αντιοφικών ορών και εφαρμόστηκε αυτό που επιβάλλεται, δηλαδή η συνεργασία μεταξύ των Νοσοκομείων για την διακίνηση των αποθεμάτων. Η υπηρεσία του ΙΦΕΤ μας ενημέρωσε ότι έλαβε εντολή αγοράς για την προμήθεια εκατό (100) αντιοφικών ορών από τον Ε.Ο.Φ.

O Διοικητής

Ανέστης Μυστρίδης

 

www.Pieria.tv 2018


Μοιραστείτε το Άρθρο