ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Παλεύουμε για Αποκλειστικά Δημόσιο–Δωρεάν Σύστημα Υγείας & Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Χαράτσωμα των ανεμβολίαστων άνω των 60 ετών επιλέγει να επιβάλει η κυβέρνηση, αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ενεργοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό και κλίνοντας σε όλους τους τόνους την ατομική ευθύνη, η κυβέρνηση της ΝΔ, αρνείται να ενισχύσει τη δημόσια υγεία, αφήνοντας τα νοσοκομεία χωρίς υγειονομικό προσωπικό και εξοπλισμό, απογυμνώνοντας την ΠΦΥ, απονεκρώνοντας τα τοπικά ιατρεία στα χωριά. Επιπλέον η λοιπή νοσηρότητα έχει εκτοξευτεί, οι λίστες στα χειρουργεία είναι πολύμηνες με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ οι επιχειρηματίες της υγείας κάνουν χρυσές δουλειές.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τη διασπορά του ιού μέσα στους χώρους δουλειάς, να αραιώσει τα τμήματα στα σχολεία, να αποσυμφορήσει τα ΜΜΜ, εκεί δηλαδή που ο λαός είναι εκτεθειμένος εδώ και δύο χρόνια, αρέσκεται να κουνάει το δάχτυλο και να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας η κατάσταση χειροτερεύει και η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα αιτήματα των σωματείων των υγειονομικών, των συλλόγων γονέων, των σωματείων των εργαζομένων για να σωθεί ο λαός.

Απευθύνουμε κάλεσμα στα εργατικά σωματεία του Νομού Πιερίας, στους αγροτικούς συλλόγους και τους συλλόγους γονέων, στα σωματεία των εκπαιδευτικών και στους φορείς να ενώσουμε τη φωνή μας και να παλέψουμε για σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Να αγωνιστούμε για:

  • Μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, στα Κέντρα Υγείας Κατερίνης, Αιγινίου και Λιτοχώρου, στο ΕΚΑΒ, με κατεπείγουσες διαδικασίες και μόνο με έλεγχο των τυπικών προσόντων.
  • Να ανοίξουν όλα τα τοπικά ιατρεία στο Νόμο Πιερίας
  • Μονιμοποίηση όλου του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού και των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να αρθούν οι αναστολές εργασίας των υγειονομικών και να επιστρέψουν άμεσα με συχνά τεστ μέχρι να εμβολιαστούν.
  • Άμεση επαναλειτουργία όλων των νοσοκομείων στη χώρα που έχουν κλείσει.
  • Άνευ όρων και άνευ αποζημίωσης επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται με το σύνολο των δομών τους, συμπεριλαμβανομένων και των κλινών ΜΕΘ και για covid και για non-covid ασθενείς.
  • Ένταξη του συνόλου του ιδιωτικού τομέα στον κρατικό σχεδιασμό, οργανωμένα και με κεντρικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Ενίσχυση των νοσοκομείων και Κ.Υ με τις αναγκαίες ιατροτεχνολογικές υποδομές.
  • Επιτέλους σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους στους εργασιακούς χώρους και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  • Μέτρα για την πρόληψη της διασποράς στα εκκολαπτήρια της επιδημίας. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, πύκνωση των δρομολογίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επιτέλους μέτρα για ολιγομελή τμήματα στα σχολεία.

Η αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης με μόνιμο προσωπικό και υποδομές και γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η οξύτατη υγειονομική κρίση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, όλο τον λαό, να μπει μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα. Να συμμετέχουμε μαζικά στην Παράσταση Διαμαρτυρίας των Σωματείων την Πέμπτη 9 Δεκέμβρη στις 11πμ έξω από το Κέντρο Υγείας Κατερίνης.

 

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”

Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου,

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας,

Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού-Τουρισμού,

Ομάδα Γυναικών Κατερίνης  (μέλος ΟΓΕ),

 


Μοιραστείτε το Άρθρο