ΕΞΑΝΤΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv  (13-04-2020)

 

Τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας δέν είναι μάλλον προληπτικά για την αστυνομία Κατερίνης, αλλά… άκρως εισπρακτικά.

Εξαντλούν την αυστηρότητα τους αστυνομικοί τής Κατερίνης, όπως ο υπαρχιφύλακας Α.Τ. το βράδυ τής Παρασκευής 10/04/2020 στις 8μ.μ. περίπου, όπου στον κυκλικό κόμβο προς Νέα Εφέσο, επέβαλε πρόστιμο 150 ευρώ σε γυναίκα οδηγό που ενώ είχε χαρτί… εξόδου(!) υπήρξε μια μικρή παράλειψη, ότι απλά -εκτός όλων των άλλων στοιχείων που υπήρχαν- δεν αναγραφόταν η ημερομηνία εξόδου.

Η οδηγός αυτή -θύμα τού κατεστημένου- δέν είναι Ελληνίδα, είναι όμως παντρεμένη στην Ελλάδα, ενώ τα ελληνικά της είναι λίγα, και διαμένει με ενοίκιο σε χωριό έχοντας 5μελή οικογένεια (τα στοιχεία της στην διάθεση μου) ενώ εργάζεται μόνο ο σύζυγος της ώς Θεολόγος τρέφοντας 5 στόματα, και ενώ θα έπρεπε να δείξει ο εν λόγω υπαρχιφύλακας επιείκεια στην παράλειψη αυτή, έδειξε αντ’ αυτού το σκληρό πρόσωπο, τόσο το δικό του, όσο και τής αστυνομίας Κατερίνης επειδή στο χαρτί εξόδου, παρόλο που υπήρχαν τα περισσότερα απαραίτητα στοιχεία, όπως π.χ. ποιες ώρες θα κυκλοφορήσει για τα απαραίτητα οικογενειακά ψώνια, όπως ο αριθμός ταυτότητας ή του διαβατηρίου της, όπως το τηλέφωνο της, η διεύθυνση κατοικίας της κλπ, απλά δεν αναγραφόταν εκ παραδρομής η ημερομηνία χρήσης εγγράφου, όπως δυστυχώς απαιτούσαν και τα έγγραφα των ημερών τής Χούντας και της… Ναζιστικής Γκεστάπο!

Ενδεικτικά δελτίο κυκλοφορίας πολιτών στις ημέρες τής Ναζιστικής κατοχής, όπως αντισυνταγματικά γίνεται και στις ημέρες μας.

Ενδεικτικά ένα δελτίο κυκλοφορίας πολιτών στις ημέρες τής Ναζιστικής κατοχής, όπως αντισυνταγματικά γίνεται και στις ημέρες μας από την κυβέρνηση εις βάρος των πολιτών με το πρόσχημα της φερόμενης ως πανδημίας.

Όσο για την υποχρεωτική αναγραφή ημερομηνίας στο έγγραφο, πιο βλακώδη δικαιολογία δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι νομοθέτες αλλά και οι εκτελεστές τού νόμου!!!

Όταν γίνεται χρήση τού εγγράφου, εννοείται ότι γίνεται για την ημέρα που χρησιμοποιείται και υποδεικνύεται στα όργανα τής Τάξης!!! Δηλαδή θα μπορούσε να γράψει κάποιος σήμερα, ότι το έγγραφο θα το χρησιμοποιήσει… αύριο ή εχθές και να κυκλοφορεί σήμερα; Εννοείται ότι ισχύει για την ημερομηνία υπόδειξης του εγγράφου. Το ίδιο έγγραφο μπορεί να το χρησιμοποιεί κάποιος καθημερινά εάν πρόκειται για ίδια αιτία εξόδου και στις συγκεκριμένες ώρες. Θα πρέπει λοιπόν να αλλάζει έγγραφο κάθε τόσο λόγω ημερομηνίας;

Σύμφωνα με την μαρτυρία τού… «θύματος», η γυναίκα αστυνομικίνα που συνόδευε τον υπαστυνόμο, βλέποντας άλλη οδηγό και μάλλον φίλη της, εφόσον την αναγνώρισε και την χαιρέτησε, την άφησε να φύγει δίχως έλεγχο!!! Και μπαίνει εδώ το ερώτημα εάν υπήρξαν και ρατσιστικά κίνητρα τής αστυνομικίνας για την ασιατικής καταγωγής οδηγό!

Επίσης, το απαράδεκτο αλλά και ανεπίτρεπτο για την αστυνομικίνα αυτή, ήταν το ειρωνικό της ύφος όταν μιλούσε στο τηλέφωνο με τον σύζυγο τής κυρίας για καλύτερη συνεννόηση στα Ελληνικά. Όπως μου δήλωσε ο σύζυγος (ιεροκήρυκας, Θεολόγος, έντιμο και ευυπόληπτο στην κοινωνία άτομο), της ζήτησε δια τηλεφώνου ευγενικά συγγνώμη διότι στην βιασύνη του ξέχασε να γράψει την ημερομηνία εφόσον ο ίδιος συνέταξε το χαρτί τής συζύγου του, αλλά η αστυνομικός ειρωνικά τού είπε, «ας έστελνε μήνυμα διότι έχει και καλό αλλά και ακριβό κινητό τηλέφωνο»!

Την ενδιαφέρει δηλαδή την αστυνομία Κατερίνης εάν το κινητό τηλέφωνο ενός πολίτη είναι καλό και ακριβό και σύμφωνα με αυτή την λεπτομέρεια μπορεί κάποιος να στέλνει μήνυμα;

Πέραν τούτου, στην επίδοση προστίμου, ο υπαστυνόμος έγραψε μεταξύ άλλων, ότι: «κατέλαβα την ανωτέρω να κινείται στερούμενη την σχετική βεβαίωση κίνησης»

Ανακριβές τούτο, διότι και σχετική βεβαίωση κίνησης είχε και με όλα τα στοιχεία αναγραφόμενα, πλην της ημερομηνίας… εξόδου, όμως δυστυχώς, με τον νόμο εάν υπάρχουν ελλιπή στοιχεία τότε είναι άκυρο το έγγραφο, γι’ αυτό και θεωρήθηκε ώς να μήν υπάρχει βεβαίωση κίνησης. Αυτό και αν είναι… “έγκλημα” κύριοι τής αστυνομίας Κατερίνης!!! Η ημερομηνία ήταν το πρόβλημα; Με το ίδιο χαρτί άραγε δέν μπορεί να βγει κάποιος από την επιβεβλημένη φυλακή του, κάποια άλλη ημέρα; Και το λυπηρό είναι, ότι, την ημέρα εκείνη τής Παρασκευής, ο σύζυγος είχε και τα γενέθλια του και η σύζυγος μαζί με τά υπόλοιπα ψώνια ήθελε να του πάρει και μια τούρτα γενεθλίων. Αντί όμως να την φάνε… τους έφαγε!!!

Ο υπαστυνόμος παρακράτησε την βεβαίωση κίνησης τής οδηγού, δίχως να γνωρίζω εάν αυτό είναι νόμιμο ή παράνομο. Μάλλον όμως δέν θα έπρεπε, διότι εάν άλλοι την σταματούσαν σε άλλο σημείο τί χαρτί θα έδειχνε;;;!!!

Αυτά τα γνωρίζει ο Αστυνομικός Διευθυντής τής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας κος Γιώργος Τζήμας ή όχι; Θα πρέπει να απαντήσει εάν είναι υπερήφανος για την στάση αυτή τών οργάνων του, διότι ο σύζυγος θα προβεί στα περαιτέρω. Ούτε και η δημοσιογραφική φωνή θα σιωπήσει, διότι η εξάντληση της αυστηρότητας κάποιων αστυνομικών τού κυρίου Τζήμα ενοχλεί τούς πολίτες, πολύ τους ενοχλεί…!

Όσο για τους Νόμους, ο αρχαίος Ανάχαρσης έλεγε στον Σόλωνα: «Μηδέν των αραχνίων διαφέρειν, αλλ’ ως εκείνα τους μεν ασθενείς και λεπτούς των αλισκομένων καθέξειν, υπό δε των δυνατών και πλουσίων διαρραγήσεσθαι». (Οι νόμοι είναι σαν τον ιστό της αράχνης, πιάνουν τους αδύναμους, αλλά οι δυνατοί και οι πλούσιοι τούς σπάζουν και τους διαπερνούν).

Το ρεπορτάζ έγινε το περασμένο Σάββατο δίχως όμως να δημοσιευθεί για τον λόγο ότι σήμερα Δευτέρα 13/04 θα γινόταν στον Αστυνομικό Διευθυντή ένσταση για διαγραφή τού προστίμου και κατά συνέπεια ανέμενα την απόφαση για να συμπεριληφθεί στο ρεπορτάζ. Το ζεύγος πήγε σήμερα το πρωΐ στο κτήριο τής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας αλλά “βρήκε τοίχο” δίχως να μπορέσει να δεί τον Αστυνομικό διευθυντή όπως πρότεινε ο υπαστυνόμος που επέβαλε το πρόστιμο, διότι έπρεπε να κλείσει ραντεβού να δεί τον κύριο Τζήμα, όπως αυστηρά τούς έλεγε η αστυνομικός στην πύλη, και τους έδιωξε.

Όσον αφορά τα εν λόγω πρόστιμα, κάποιοι τά πλήρωσαν, ενώ άλλοι όχι, και ούτε πρόκειται να τα πληρώσουν όπως υποστηρίζουν αρκετοί, ενώ γνωστός δικηγόρος δήλωσε ότι τα πρόστιμα αυτά είναι παράνομα και αντισυνταγματικά και ότι εισαγγελέας συμβούλεψε τους αστυνομικούς “να βάλλουν στην τσέπη τά μπλοκάκια τους” διότι θα βρεθούν στο εδώλιο κάποτε από μηνύσεις πολιτών. Οι αστυνομικοί όμως έχουν άλλη άποψη και συνεχίζουν τα πρόστιμα. 

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο