Εξασφάλιση 40 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων – «ανάσα» για τον Δήμο Κατερίνης.

 

Κώστας Κουκοδήμος: Νομοθετική πρωτοβουλία «ανάσα» για τον Δήμο Κατερίνης

Κώστας Κουκοδήμος, δήμαρχος Κατερίνης

Αίτημα πολλών δήμων της χώρας, μεταξύ των οποίων και του Δήμου Κατερίνης, το οποίο είχε μεταφέρει στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ικανοποιείται με τροπολογία που εντάχθηκε στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων.

Ειδικότερα, εξασφαλίζονται έως σαράντα εκατομμύρια ευρώ για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, από δικαστικές αποφάσεις. Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς ο Δήμος Κατερίνης σε καθημερινή, σχεδόν, βάση, καλείται να εκτελέσει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις  που  εκτοξεύουν το ύψος του χρέους και κατ’ επέκταση τον ήδη βεβαρημένο προϋπολογισμό.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς και τις θερμές του ευχαριστίες στην ηγεσία του Υπουργείου που κατανόησε τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί δήμοι και δυστυχώς μεταξύ αυτών ο Δήμος Κατερίνης, αφού με τη ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα να καλυφθεί ένα μεγάλο κομμάτι των τελεσίδικων αποφάσεων.

«Η οικονομική κατάσταση στα ταμεία του Δήμου Κατερίνης είναι εξαιρετικά δυσχερής και αυτές οι δικαστικές αποφάσεις δημιουργούν ένα πρόσθετο βάρος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Κουκοδήμος, ενώ όπως επισήμανε: «Αποτελεί αν μη τι άλλο «ανάσα» και ελπίζουμε να ακολουθήσουν νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα διευκολύνουν την εξυγίανση του Δήμου μας».

 
 

Copyright © Pieria.tv (Η αντιγραφή δίχως άδεια σημαίνει κλοπή)

Το περιεχόμενο τού παρόντος διαδικτυακού τόπου (site) ανήκει αποκλειστικά στην Pieria.tv και στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη, εκτός εάν (σπανίως μεν) γίνεται αναφορά σε άλλη πηγή. Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, η αντιγραφή αλλά και η παραποίηση του περιεχομένου, έστω και με αναφορά στην πηγή, δίχως έγγραφη ή προφορική άδεια. (pieria.tv@pieria.tv / τηλ. 69 700 800 63 [Γιώργος])

Προτιμήστε ελεύθερα την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Σεπτέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930