ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΣΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 20.07.2017)

 

Το τηλεφώνημα του δικαστικού επιμελητή που μου έγινε το μεσημέρι τής 17ης Ιουλίου για να μού επιδώσει Εξώδικη Διαμαρτυρία τού Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεωργίου εναντίον μου (ακολουθεί ολόκληρη στο τέλος του άρθρου καθώς και η εξώδικη απάντησή μου στον Κίτρους Γεώργιο), ναι μεν με εξέπληξε όμως δεν με πτόησε, εφόσον ο δημοσιογράφος είναι πάντοτε εκτεθειμένος και σε τέτοιου είδους αντιδράσεις, αψυχολόγητες ή μη.

Ο λόγος τής εξωδίκου διαμαρτυρίας του νέου Μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου, (ο οποίος μάς ήλθε από την Βέροια, όπου και αποδεικνύει τά μή “πατρικά” του συναισθήματα, διότι τέτοιες σπασμωδικές κινήσεις προδίδουν μίσος και όχι αγάπη) είναι διάφορα δημοσιεύματά μου για την κατάσταση τής υγείας τού πρώην Μητροπολίτη Κίτρους κ.κ. Αγαθονίκου, κατά κόσμον Γεώργιου Φατούρου, ο οποίος βρίσκεται επί σειρά ετών κλινήρης σε δωμάτιο τής Μητρόπολης Κατερίνης.

Πρώτο δημοσίευμά μου για το χαλασμένο aircondition στο δωμάτιο τού γέροντα με θερμοκρασία καύσωνος πέραν των 40ο C, κάτι το οποίον το αμφισβητεί ο νυν Κίτρους Γεώργιος και θεωρεί αναληθές το δημοσίευμα (διαβάστε το ΕΔΩ) ενώ το επιβεβαιώνει έγκυρη πηγή. Ας μας πεί ευθέως ο Κίτρους Γεώργιος, ήταν ή δεν ήταν χαλασμένος ο κλιματισμός του δωματίου του γέροντα κ.κ. Αγαθονίκου στις 2 Ιουλίου με καύσωνα 44ο C; Εκτός εάν δεν ενημερώθηκε για την βλάβη ο νυν Μητροπολίτης οπότε κατανοώ την άγνοια του.

Μου ζητά επίσης ο Κίτρους Γεώργιος να του πω ποιός μου έδωσε την άδεια να δημοσιεύσω την φωτογραφία του κλινήρη Μητροπολίτη κ.κ. Αγαθονίκου σε δωμάτιο του Νοσοκομείου Κατερίνης το έτος 2016, και επικαλείται «copyright» φαντάζομαι, εφόσον θα έπρεπε να ζητήσω την δική του συναίνεση για την δημοσίευση όπως μου γράφει στο εξώδικο του.

Αγαπητέ Κίτρους Γεώργιε, μήπως θα πρέπει εσείς να μας εξηγήσετε πώς κυκλοφόρησε αυτή η φωτογραφία στα ΜΜΕ, εφόσον είναι δική σας αποκλειστικά, όπως υπονοείτε; Δόθηκε επ’ αμοιβής; Δόθηκε δωρεάν ή μήπως εκλάπη; Σας ενημερώνω ότι, πολλά θρησκευτικά Ορθόδοξα ηλεκτρονικά μέσα δημοσιεύουν -με αρνητικά σχόλια πάντοτε- πρίν από εμένα την επίμαχη φωτογραφία του γέροντος κ.κ. Αγαθονίκου αγαπητέ Κίτρους Γεώργιε, (απ’ όπου και εγώ την αναδημοσιεύω ώς φώτο αρχείου) όπως μεταξύ άλλων είναι και το επίσημο σάϊτ τής Εκκλησίας, «ekklisiaonline.gr», σε άρθρο τού Αιγιαλείας Αμβροσίου που φιλοξενεί με τον βαρύγδουπο τίτλο: «ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ-«ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΦΑΕΙ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ! ΘΑ ΤΑ ΦΑΩ ΕΓΩ». (Διαβάστε το άρθρο στο λίνκ και δείτε την επίμαχη φωτογραφία για να δείτε από πού την αναδημοσιεύω, και κατηγορήστε πρώτα την Εκκλησία τής Ελλάδος και μετά τον κ. Οικονομίδη).

Όσον αφορά την λεζάντα στην φωτογραφία, ο λόγος περί «φυλακισμένου» γίνεται με εισαγωγικά που δεν υποστηρίζει ουσιαστικά το γεγονός αλλά μεταφορικά, διότι ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται ο γέροντας σε ειδική κλίνη και θάλαμο με την απαραίτητη φροντίδα, απ’ εναντίας βρίσκεται καθηλωμένος, ενώ με δίχως air-condition στο δωμάτιό του την ημέρα εκείνη με «ανοικτές τις πύλες τής καυτής κολάσεως» των 44ο C που δεν το αντέχει ούτε υγιής οργανισμός, πόσο μάλλον ένας εξουθενωμένος οργανισμός όπως του σφόδρα αγαπητού στην Πιερία κ.κ. Αγαθονίκου.

Όταν όμως ζητάτε από δημοσιογράφο «να απέχει από την ανάρτηση οποιασδήποτε φωτογραφίας του (γέροντα) χωρίς τη δική σας προηγούμενη έγγραφη συναίνεση», αυτό σας πληροφορώ ότι ισχύει για… φυλακισμένους, ή για κάποιους που έχουν κάτι να κρύψουν. Ο πρώην Μητροπολίτης είναι δημόσιο πρόσωπο και η Πιερία δικαιούται να γνωρίζει τα της πορείας της υγείας του. Πέραν τούτου η απαγόρευση αυτή τής φωτογραφίας (πού δέν έχει copyright) αντιτίθεται στην ελευθερία τού λόγου, τής έκφρασης και της πληροφόρησης του δημοσιογράφου προς το κοινωνικό σύνολο!!! Ο λαός τής Πιερίας κ. Γεώργιε που αναγνωρίζει τον μητροπολίτη του κ.κ. Αγαθόνικο, και δικαιούται όπως προανέφερα να πληροφορηθεί για την κατάσταση τής υγείας τού πρώην μητροπολίτη του που τόσο αγάπησε και σέβεται (διότι ο σεβασμός δεν κληρονομείται, κερδίζεται), καθώς και δικαιούται το ποίμνιο να ιδεί και την σημερινή του εικόνα όπως αυτή είναι, κάτι που το απαγορεύετε εσείς προσωπικά να γίνει. Γιατί άραγε; Φοβάστε κάτι; Γιατί απαγορεύετε την φωτογράφιση τής κατάστασης του γέροντα Αγαθόνικου και την βιντεοσκόπηση από δημοσιογράφους του χώρου φιλοξενίας του με το πρόσχημα των προσωπικών δεδομένων; Εάν δέν έχετε κάτι να φοβηθείτε τότε απλόχερα θα έπρεπε να ανοίγατε τις πύλες για να δείξετε και να αποδείξετε ότι ο κ.κ. Αγαθόνικος βρίσκεται σε σωστά χέρια, όπως τουλάχιστον υποστηρίζετε.

Ο γέροντας Αγαθόνικος, έχει, μας λέτε, την κατάλληλη νοσηλεία και περιποίηση. Είθε να είναι έτσι. Ερωτώ όμως δημοσιογραφικά: «Ο νοσηλευτής που περιποιείται τον γέροντα, έχει πτυχίο νοσηλευτικής; Σπούδασε την νοσηλευτική; Εάν ναι, πότε πήρε το πτυχίο του; Εάν δεν έχει πτυχίο, όπως πληροφορίες (ή κακές γλώσσες αν προτιμάτε) αναφέρουν ότι δεν έχει (και αδυνατώ να το πιστέψω διότι είναι ποινικό αδίκημα), πώς και περιθάλπει τον γέροντα στην κρίσιμη αυτή κατάσταση που βρίσκεται και χρίζει ανάγκης έμπειρου και διπλωματούχου νοσηλευτή/ών; Δεν υπάρχει κίνδυνος άραγε για επιδείνωση τής κατάστασης τής υγείας τού γέροντα εάν βρίσκεται σε χέρια ανειδίκευτου νοσηλευτή ή τουλάχιστον νοσηλευτή μή εξειδικευμένου στην εν λόγω πάθηση; Εάν όμως είναι διπλωματούχος ο νοσηλευτής, τότε οι πληροφορίες μου είναι λανθασμένες και κατά συνέπεια αγνοείστε με. Υποχρεούστε όμως να απαντήσετε θετικά ή αρνητικά, εφόσον με την Εξώδικο Διαμαρτυρία σας εναντίον μου «ανοίξατε τον ασκό τού Αιόλου» για περαιτέρω διερεύνηση τής υπόθεσης αυτής.

Δέν ξεχνάμε όμως ότι ο γέροντας κ.κ. Αγαθόνικος αν και ανήμπορος να κινηθεί, ξέφυγε(;!) κάποτε τής προσοχής του νοσηλευτή (όπως σάς κατηγορεί ο Αιγειαλίας Αμβρόσιος) και έπεσε από την κλίνη του με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό τής κεφαλής του, όπως και η επίμαχη φωτογραφία αποδεικνύει. Έτσι προσέχουν οι νοσηλευτές σας τον γέροντα αγαπητέ Κίτρους Γεώργιε; Αυτοί δέν πληρώνονται με 2.5 περίπου χιλιάδες ευρώ τον μήνα, από την σύνταξη τού κ.κ. Αγαθονίκου; Γι’ αυτό και στην εξώδικη απάντηση μου που σάς έστειλα σάς καλώ να δείξετε περισσότερη προσοχή στην νοσηλεία του ανήμπορου πλέον γέροντα, διότι και ο Αιγειαλίας Αμβρόσιος στην επιστολή του κόλαφο, σάς κατηγορεί ότι κάποτε κάνατε και μήνες να επισκεφθείτε την κάμαρα του γέροντα, ενώ όταν νοσηλευόταν από το κτύπημα του δέν πατήσατε το πόδι σας στο νοσοκομείο να τον δείτε, παρά μόνο την τελευταία ημέρα για ένα μόνο λεπτό, και αυτό “στό πόδι”, σύμφωνα πάντα με τις κατηγορίες του κ. Αμβροσίου.

Επίσης, τοποθετήσατε κάμερες παρακολούθησης στον χώρο του κλινήρη κ.κ. Αγαθονίκου; Διότι πληροφορούμεθα από τον κ. Αμβρόσιο τά εξής:

Διά τήν ἐγκατάστασιν ἠλεκτρονικῶν μηχανημάτων (κάμερες) παρακολουθήσεως τῶν κινήσεων εἰς τούς χώρους, ὅπου ὁ Σεβ. Ἀγαθόνικος κατοικοεδρεύει, ὥστε ἡ διαμαρτυρομένη κα Ζαφειρίου «δέν ἠμπορεῖ οὔτε και την ἀπόκρυφη περιποίηση τοῦ σώματός της νά ἔχῃ»!!!! Ταῦτα δε πάντα συμβαίνουν μέ τήν συνεργασίαν τῶν νοσηλευτῶν τῆς Ὑμετέρας ἐπιλογῆς, οἵτινες «πλουτίζουν ἀπό τις παροχές καί τά ἐπιδόματα τοῦ Γέροντος…..καί ὁ α’ ἐκτελεῖ τόν ρόλο τοῦ “capital control” !!!!!

Συνεχίζω…

Ογκώδης δικαστικός φάκελος βρίσκεται στην διάθεσή μου για την υπόθεση τού γέροντα Αγαθόνικου την οποίαν και ερευνούσα από καιρό (και την «παραμέλησα» κάπως, χάριν αποφυγής τυχόν σκανδάλου), εξ ου και αιτιολογώ (όπως μου ζητάτε) το “(ανά)ΘΕΜΑ” που έγραψα ότι θα δούμε σύντομα. Εσείς με την αψυχολόγητη ενέργεια σας, τής εξωδίκου διαμαρτυρίας εναντίον μου, το συντομεύετε.

Εκπλήσσομαι όμως που μου ζητάτε να σας αποκαλύψω τα στοιχεία στα οποία θεμελιώνω την φράση μου “(ανά)ΘΕΜΑ” πρίν ακόμη δημοσιεύσω κάτι επί του θέματος. Πώς γνωρίζετε τί θα γράψω και μου ζητάτε πηγές; Ο δημοσιογράφος δεν υποχρεούται να αποκαλύψει στοιχεία και πηγές σε κανέναν μητροπολίτη που παρανόμως ζητεί κάτι τέτοιο, παρά μόνον με δικαστική εντολή όταν και εάν προηγηθεί δημοσίευμα. Το “(ανά)ΘΕΜΑ” να το περιμένετε εν καιρώ αγαπητέ μου Μητροπολίτη, και μετά πράξτε τα δέοντα, όπως ο Θεός σάς φωτίσει.

Επίσης…

Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία μαζί σας, στις 8/7/2017 και ώρα 17:16, σας ζήτησα στα πλαίσια του ρεπορτάζ μου να πληροφορηθώ για την κατάσταση τής υγείας του κ.κ. Αγαθονίκου στο Νοσοκομείο Κατερίνης, εφόσον στάθηκε αδύνατον να επικοινωνήσω με τον διευθυντή τού Νοσοκομείου μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα μου σε δύο κινητά του τηλέφωνα, τα οποία δεν απαντούσε λόγω του ότι πιθανόν να έλειπε στο εξωτερικό, καθώς μου είπατε, διότι και εσείς δέν τον βρίσκατε στο τηλέφωνο.

Στην εξώδικη διαμαρτυρία σας αρνείστε πως μου είπατε τηλεφωνικά ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις στον κύριο Αγαθόνικο λόγω Σαββατοκύριακου, όπως έγραψα στο ρεπορτάζ μου και με εγκαλείτε ώς… ψεύτη(!).

Δημοσιεύω όμως επακριβώς τά λόγια σας που μού είπατε τηλεφωνικά, και δώστε βάση:

«Έχει ουρολοίμωξη και μεταφέρθηκε εχθές στο Νοσοκομείο γιατί δεν μπορούσε εδώ ο πνευμονολόγος να το αντιμετωπίσει κατ’ οίκον» … «του κάνουν εξετάσεις όμως, του κάνουν εξετάσεις, αλλά δεν μπόρεσαν εχθές να του κάνουν, τώρα είναι Σαββατοκύριακο, από Δευτέρα».

Αυτά μού είπατε Σεβασμιότατε ώς είδηση, ενώ τώρα με το εξώδικό σας αρνείστε ότι είπατε κάτι τέτοιο και με καλείτε να ζητήσω δημόσια συγνώμη. Εάν επιμένετε σ’ αυτό, ότι δεν είπατε κάτι τέτοιο (θέλοντας να πιστεύω ότι απλά δέν το θυμάστε), μπορώ κάλλιστα να το αποδείξω. Εσείς μπορείτε να αποδείξετε το αντίθετο;

Θεωρείτε στο εξώδικό σας τά δημοσιεύματά μου συκοφαντικά και δυσφημιστικά, τόσο για το πρόσωπό σας όσο και για την Ι. Μητρόπολη τού Νομού. Σάς βεβαιώνω Κίτρους Γεώργιε, πως κάτι τέτοιο, δεν ήταν, δέν είναι και ούτε θα είναι σκοπός μου, ούτε και συνήθειά μου, παρά μόνον η διάδοση τής αλήθειας και των γεγονότων προς ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού τής Πιερίας και όχι μόνο, εφόσον απ’ όλο τόν απανταχού Ελληνισμό διαβάζομαι. Εάν κάτι δέν αληθεύει (δίχως να υπάρχει δόλος, διότι άνθρωπος είμαι και μπορεί να σφάλω) μπορείτε κάλλιστα να κάνετε δημόσια διάψευση την οποίαν και θα δημοσιεύσω με ευχαρίστηση αποκαθιστώντας την αλήθεια, εάν αυτή υφίσταται, εσείς όμως προτιμήσατε την εξώδικη οδό αποσκοπώντας στον εκφοβισμό μου δια να… σιωπήσω(!).

Μου ζητάτε Σεβασμιότατε και πάλι να σας πληροφορήσω εγγράφως για τις πηγές μου. Σας επαναλαμβάνω πως κάτι τέτοιο δεν υποχρεούται ο δημοσιογράφος να το κάνει χάριν του δημοσιογραφικού απορρήτου, παρά μόνον με δικαστική εντολή όταν πρόκειται για βαρύ αδίκημα. Ζητήστε την λοιπόν!

Πέραν τούτου, η εξώδικη απάντηση μου που σας απέστειλα γραπτώς και με δικαστικό κλητήρα (ώς απάντηση στην εξώδικη διαμαρτυρία σας η οποία ακολουθεί παρακάτω φωτοτυπημένη), περιλαμβάνει φωτοτυπημένο και το άρθρο του Μητροπολίτη Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου ο οποίος σας κατακεραυνώνει Κίτρους Γεώργιε με την “πένα” του για την υπόθεση του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Αγαθονίκου. Εκεί βρίσκεται και η πηγή τής επίμαχης φωτογραφίας και των πληροφοριών Κίτρους Γεώργιε, πέραν των στοιχείων που διαθέτω από δικαστικές αποφάσεις και ιατρικές γνωματεύσεις τής κατάστασης του κ.κ. Αγαθονίκου.

Τώρα, εάν υπάρχει “πόλεμος συμφερόντων” μεταξύ μητροπολιτών, αυτό δέν το γνωρίζω και ούτε με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει ώς δημοσιογράφο είναι η καταγραφή τών γεγονότων για να πληροφορηθούν οι αναγνώστες μου.

Με έντονο ύφος απαιτείτε να σάς αποκαλύψω τό ή τά πρόσωπα που με πληροφόρησαν για την κατάσταση τού γέροντα. Σεβασμιότατε, μήπως πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι η εποχή τής “Ιεράς Εξέτασης” πέρασε ανεπιστρεπτί;

Αυτό που μου ζητάτε αποδεικνύει, ότι, θεωρείτε αληθές το δημοσίευμα μου απλά ζητάτε να σας αποκαλύψω τα πρόσωπα ή τό πρόσωπο, τις πηγές δηλαδή πού με πληροφόρησαν!

Παρεμπιπτόντως, απαντήσεις θα ζητήσει σύντομα και ο λαός τής Πιερίας, –με τα νέα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα μου που πιθανόν να επακολουθήσουν-, για το φλέγον θέμα του γέροντος Αγαθονίκου.

Μεταξύ πολλών ερωτημάτων που χρίζουν απαντήσεων (πέραν των απαντήσεων μου που σας απέστειλα για το εξώδικό σας), σάς θέτω δύο μόνο (από την έρευνά μου) τα οποία αυταπόδεικτα βοούν!

1ον. Ποιος προσκόμισε αναληθή έγγραφα και ψευδείς μαρτυρικές καταθέσεις ζητώντας από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Ιατρική γνωμάτευση (με αριθμό 05401 – βρίσκεται στην διάθεση τής www.Pieria.tv) του Τομέα Νευροεπιστημών τού Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, όπου και χορήγησε και υπέγραψε η -δήθεν- εξετάσασα τον πρ. Μητροπολίτη Κίτρους κ.κ. Αγαθόνικο η Νευρολόγος – Ψυχίατρος και Καθηγήτρια Νευρολογίας τής Α’ Χειρουργικής Κλινικής τού ΑΠΘ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κα Βασιλική Κώστα; (Η κυρία Κώστα έχει στενούς δεσμούς με την Μητρόπολη Βεροίας, απ’ όπου και προέρχεστε ή όχι;;;). Σύμφωνα με το “πόρισμα” τής καθηγήτριας Κώστα Βασιλικής, ο γέρων κ.κ. Αγαθόνικος φέρεται να εξετάσθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2014 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με αριθμό καταχώρησης στο βιβλίο των Ε.Ι. 505/14, και απεφάνθη ότι θα πρέπει να παραμείνει στο οικείο περιβάλλον του, δηλαδή στην Μητρόπολη του, για λόγους συναισθηματικούς, ή όπως επακριβώς αναγράφεται στην Γνωμάτευση: “για την διατήρηση τής εσωτερικής του αρμονίας και τής νοητικής και συναισθηματικής του καταστάσεως”. Βλέπε απόδειξη:

Την Ιατρική γνωμάτευση την προσέφερε η εγκαλούμενη νευρολόγος “για πάσα νόμιμη(!) χρήση” (όπου και δικαιολογείται γιατί παραμένει ο κ.κ. Αγαθόνικος σε δωμάτιο τής Μητρόπολης)!!! Έγγραφες όμως μαρτυρίες αγαπητέ μου Μητροπολίτη, αποδεικνύουν ότι, ΟΥΔΕΠΟΤΕ μετεφέρθει ο κ.κ. Αγαθόνικος στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης το χρονικό εκείνο διάστημα, διότι νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Κατερίνης από 7/9/2014 έως και 18/9/2014, όπως διαβεβαιώνουν ο Δ/ντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κατερίνης, η Επιμελήτρια και η βοηθός της ώς θεράποντες ιατροί του γέροντος Αγαθονίκου. Πέραν τούτου, και το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης προσκόμισε βεβαίωση με αρ. πρωτ. 7079/6-10-2014, ότι κατά την συγκεκριμένη ημέρα ο πρώην Μητροπολίτης κ.κ. Αγαθόνικος ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Στην Έγκλιση κατά τής μηνυομένης νευρολόγου και παντός υπευθύνου (διότι κατατέθηκε μήνυση εναντίον τους, δίχως να γνωρίζω την εξέλιξη της ή εάν μπήκε στο αρχείο), αναγράφεται ώς έκδηλος ο δόλος που διενεργήθη για την έκδοση με αρ. πρωτ. 36054/16-09-2014 τής ψευδούς Ιατρικής γνωμάτευσης με αριθμό 05401 του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Εσείς στηρίζεστε σε μιά τέτοια ψευδέστατη και με δόλο απάτης γνωμάτευση; Αληθεύει αυτό Σεβασμιότατε ή όχι;

2ον. Πώς και με τίνος την γραπτή συναίνεση στο τραπεζικό βιβλιάριο του κ.κ. Αγαθονίκου (Ταχ. Ταμιευτήριο) μπήκε και δεύτερο όνομα ανώτατου ιερωμένου (δεξί σας χέρι) μη συγγενικού του προσώπου, (φωτοτυπία τού βιβλιαρίου στην διάθεσή μου) όπου και διαχειρίζεται τον λογαριασμό με τις καταθέσεις του και την μηνιαία σύνταξή του, εφόσον ο κλινήρης κ.κ. Αγαθόνικος δεν υπέγραψε; Έχει όμως εν ζωή ο γέροντας στενά του συγγενικά πρόσωπα που θα μπορούσαν κάλλιστα να διαχειριστούν την περιουσία του την οποίαν περιουσία εξέφρασε ο γέροντας, όσο ήταν καλά στην υγεία του, την επιθυμία να διαχειρίζονται οι δικοί του άνθρωποι που πραγματικά τον αγαπούν, διότι έγραψε και το εν Αθήναις διαμέρισμά του στην κόρη τής πρώτης εξαδέλφης του κρατώντας ο ίδιος την επικαρπία με την προϋπόθεση να τον γηροκομήσουν εκεί. Το διαμέρισμα αυτό σάς κατηγορεί ο Αιγιαλείας Αμβρόσιος στην ανοικτή επιστολή του, ότι “πάτε να τό φάτε”, και σας ερωτά εάν αληθεύει η φράση που ξεστομίσατε εν βρασμώ, ότι: “Δέν θα τά φάει ο Καλαβρύτων, θα τά φάω εγώ”!

Επίσης, Κίτρους Γεώργιε, ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος σας κατακεραυνώνει με τά παρακάτω, και σάς ερωτά εάν όντως αυτά τά λόγια βγήκαν από τα χείλη σας. Φέρεστε να είπατε:

«Πρέπει νά κρατήσω πάσῃ θυσίᾳ τίς 2.500 ευρώ ἀποδοχές τοῦ παπποῦ (δηλ. τοῦ Ἀγαθονίκου) καί τά ἐπιδόματα, νά διώξω τήν Ἑλένη ἀπὀ ἐδῶ μέσα καί νά τῆς πετάξω τά πράγματά της, ὁπότε μετά θά ἀκυρώσω τό Συμβόλαιο, μέ τό ὁποῖον (ἐνν. ὁ Σεβ. Ἀγαθόνικος) μεταβίβασε τό διαμέρισμά του στην Ἀθήνα στήν κόρη της, γιατί ἡ μεταβίβαση τῆς κυριότητος εἶναι ὑπό ὅρους, ἤτοι μετά θάνατον, πρέπει νά πιστοποιήσουν τήν τοιαύτη γηροκόμηση οι 2 ἱερεῖς Βαρνάβας Λεοντιάδης…… καί Ἀθανάσιος Μαρινόπουλος καί ὁ Δικηγόρος Ἠλίας Παπάζογλου…..

……Ὅ,τι καί νά γίνει ὅμως, καί τά ἐπάνω–κάτω νά ἔρθουν ὁ Καλαβρύτων δέν θά τόν πάρει μέ τίποτα ἀπό ἐδῶ μέσα, γιά νά τά φάει αὐτός. Ποιός εἶναι αὐτός, πού θά μέ ἀναφέρει ἐμένα στή Σύνοδο καί μᾶς κάνει τόν ἔξυπνο σέ ὅλα καί γελάει ὁ κόσμος μαζί του! ……»

Μένω προς το παρόν σ’ αυτά, εφόσον καθώς προείπα, ο «Ασκός του Αιόλου άνοιξε» πλέον Κίτρους Γεώργιε με το 5σέλιδο εξώδικό που μου στείλατε για να… σιωπήσω, το οποίον και ακολουθεί, ενώ στη συνέχεια δημοσιεύω και την εξώδικη απάντησή μου που σας επιδόθηκε σήμερα 20/07/2017 με δικαστικό κλητήρα.

Η ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Ακολουθεί η επίσημη απάντησή μου με εξώδικη μορφή.

 

Αυτά προς το παρόν Μητροπολίτη Κίτρους Γεώργιε.

 

Με εκτίμηση

Γιώργος Οικονομίδης

Δημοσιογράφος

 

www.Pieria.tv

©www.Pieria.tv 2017

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο