ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΣΕ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ;

 

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(17/12/2017)

 

Κύριο σύνθημα τού Επιμελητηρίου Πιερίας στα διαφημιστικά φυλλάδια που διένεμαν στους Κατερινιώτες, είναι και το: «ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ», «Στηρίζουμε την τοπική μας αγορά», «Στηρίζουμε τις Ελληνικές επιχειρήσεις».

Στην πόλη μας υπάρχουν επαγγελματίες –και καλοί μάλιστα, όσο και έντιμοι στην δουλειά τους– που μοιράζουν διαφημιστικά φυλλάδια στους περαστικούς, στα σπίτια, και σε κάθε γωνιά τής πόλης και του Νομού. Δίνουν ψωμί σε υπαλλήλους και στις οικογένειές τους, πληρώνουν φόρους από την δουλειά τους. Αυτοί δικαίως θα πρέπει να αναλαμβάνουν και τά φυλλάδια τού Επιμελητηρίου εάν καθ’ υπόθεσιν πιστεύουν στα συνθήματά τους οι υπεύθυνοι αυτού τού φορέα. Και όμως…

Σήμερα γίναμε μάρτυρες ενός ατοπήματος τού Επιμελητηρίου Πιερίας, εφόσον ανέθεσαν την διανομή των φυλλαδίων τους σε λαθρομετανάστη που δεν πληρώνει φόρους, δεν έχει άδεια εργασίας.

Πλησίασα τον αλλοδαπό διανομέα και του μίλησα στα Ελληνικά. Έδειξε πως δεν καταλαβαίνει και μιλήσαμε Αγγλικά. Τον ρώτησα εάν είναι Σύριος και αρνήθηκε. Απέφυγε να μου πεί όμως ποιας εθνικότητας είναι και πώς πήρε αυτή την δουλειά.

Πώς όμως ανατέθηκε σε λαθρομετανάστη ή πρόσφυγα όπως αρέσκονται κάποιοι να τους αποκαλούν, τέτοια δουλειά; Δικαιούται το Επιμελητήριο μιάς τέτοιας ανάθεσης; Πώς πληρώνει τον αλλοδαπό εργάτη και πώς δικαιολογεί την πληρωμή;

Ας απαντήσουν οι αρμόδιοι διότι φτάσαμε στο σημείο να σηκώνουμε τά χέρια πλέον με τα έκτροπα που βλέπουμε στην πόλη μας μη ξέροντας πώς να τά αντιμετωπίσουμε. Η υποχρέωση του δημοσιογράφου είναι να φέρνει τα γεγονότα στην γνώση των πολιτών, και αυτό κάνουμε.

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ)

©www.Pieria.tv – 2017

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017

 
 

Copyright © Pieria.tv (Η αντιγραφή δίχως άδεια σημαίνει κλοπή)

Προτιμήστε ελεύθερα την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και μήν αντιγράφετε, έστω και με “πηγή”.

Διάφορες Κατηγορίες Άρθρων