ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ. ΣΕ «ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ» Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(29 Μαΐου 2019)

 

Ακούστηκαν πολλά περί συνεργασίας υποψηφίων δημάρχων Κατερίνης.

Επίσημα πλέον έχουμε δήλωση από τον Γιώργο Νταντάμη ότι στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στηρίζει τον Κώστα Κουκοδήμο τού συνδυασμού «Εκκίνηση» με σκοπό «το συμφέρον των δημοτών πάνω από όλα» καθώς και την θέληση να «Σπάσουν τα δεσμά των πελατειακών σχέσεων» και να επέλθει πλήρης διαφάνεια στα οικονομικά τού Δήμου, με ανεξάρτητους Ορκωτούς Λογιστές που θα ερευνήσουν και την «καρφίτσα» ακόμη για να γνωρίζουμε πού «έπεσε».

Σε αυτόν τον σκοπό ταυτίστηκαν οι δύο συνυποψήφιοι δήμαρχοι Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος και Γιώργος Νταντάμης (ο οποίος δεν περνάει στον 2ο γύρο), ενώ η συνάντηση που επεδίωξε ο Σάββας Χιονίδης με τον Γιώργο Νταντάμη για συνεργασία, έπεσε στο κενό. Εάν βρίσκεται σε πανικό ή όχι ο κύριος Χιονίδης θα το δείξει η πορεία των επόμενων ημερών.

Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο Τύπου τού Γιώργου Νταντάμη, περιγράφεται πλήρως η απόφαση τού Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» για στήριξη τού Κώστα Κουκοδήμου, όπου και ακολουθεί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Η εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου στον Δήμο Κατερίνης έδωσε τα εξής αποτελέσματα: ο πρώτος συνδυασμός του κ. Χιονίδη καταλαμβάνει 13 έδρες, ο δεύτερος σε κατάταξη συνδυασμός του κ. Κουκοδήμου καταλαμβάνει 11 έδρες, ο τρίτος συνδυασμός, η δική μας «Ανανέωση Τώρα», καταλαμβάνει 10 έδρες, ο συνδυασμός του κ. Λιακόπουλου καταλαμβάνει 5 έδρες και οι κ.κ. Τσουπέης και Παπαδόπουλος καταλαμβάνουν από 1 έδρα.

Λόγω της εφαρμογής του νέου νόμου «Κλεισθένη», ο οποίος εφαρμόζει την απλή αναλογική για την ανάδειξη των δημοτικών συμβούλων, η εκλογική αναμέτρηση στις 2 Ιουνίου για την ανάδειξη Δημάρχου δεν πρόκειται να αλλάξει τις έδρες των παρατάξεων, οι οποίες παραμένουν ως έχει. Γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι για να μπορέσει να διοικηθεί ο Δήμος μας χρειάζεται η πλειοψηφία των 21 εδρών. Αυτή την πλειοψηφία δεν την έχει καμία δημοτική παράταξη.

Ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι δημότες  έδωσαν σχεδόν ισοδυναμία στις τρεις πρώτες δημοτικές παρατάξεις και την εντολή για συνεργασία που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη συνδιοίκηση.

Καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο τα μέλη του ανεξάρτητου συνδυασμού μας και εγώ προσωπικά δώσαμε έναν έντιμο, ηθικό, υπεύθυνο και δημοκρατικό αγώνα. Στόχος μας η Ανανέωση της διοίκησης του Δήμου με τον Δημότη στο επίκεντρο, με διαφάνεια και διαβούλευση στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Σήμερα, με την ίδια εντιμότητα και ευθύνη, απαντώντας δημοσίως σε χιλιάδες ερωτήματα που καθημερινά φθάνουν στο γραφείο μας για το τι θα πράξει ο συνδυασμός μας, νιώθω την υποχρέωση να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος απέναντί σας. Τόσο ο κ. Χιονίδης όσο και ο κ. Κουκοδήμος ζήτησαν συνάντηση μαζί μου. Συνομίλησα και με τους δύο θέτοντας στη βάση του διαλόγου τις βασικές αρχές μας, τη σύνθεση των προγραμματικών μας θέσεων και δεσμεύσεων.

Η απόφαση της ολομέλειας του συνδυασμού μας έχει ως εξής:

Η «Ανανέωση Τώρα» είχε και έχει ως κυρίαρχο στόχο την ανανέωση σε πρόσωπα και πρακτικές στον Δήμο Κατερίνης. Ήμασταν οι πρώτοι που δεσμευτήκαμε γι αυτό δημόσια. Στον προγραμματικό μας λόγο κυρίαρχη θέση είχε η δέσμευση «Σπάμε τα δεσμά των πελατειακών σχέσεων». Επίσης, πολλές φορές τονίσαμε ότι είμαστε «Ενωτικοί» βλέποντας μπροστά από τις εξελίξεις και ότι με την εφαρμογή του «Κλεισθένη» θα πρέπει όλοι να καθίσουμε σ’ ένα τραπέζι και να συνεργαστούμε για την πρόοδο του Δήμου μας.

Γίνεται αντιληπτό ότι οι προγραμματικές μας θέσεις και δεσμεύσεις βρίσκονται πιο κοντά στον κ. Κώστα Κουκοδήμο και τον συνδυασμό «Εκκίνηση», τον οποίο αποφασίσαμε να στηρίξουμε την Κυριακή 2 Ιουνίου με στόχο τη συνδιοίκηση του Δήμου. Οι δύο πλευρές συμφωνήσαμε και δεσμευτήκαμε ότι θέτουμε το συμφέρον των δημοτών πάνω από όλα. Το μέλλον του Δήμου μας, το μέλλον των παιδιών μας, η ελπίδα για το αύριο επιβάλλει συνεργασία με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη, την προοπτική και τη διαφάνεια.

Είναι θέση ευθύνης να βγω ξεκάθαρα και δημόσια να σας ενημερώσω με ειλικρίνεια για το τι πρόκειται να πράξουμε ως συνδυασμός, ζητώντας τη στήριξή σας και σ’ αυτή την απόφαση. Μόνο με τη συνεργασία, μόνο με την ενεργή συμμετοχή μας στην καθημερινή διοίκηση του Δήμου μπορούμε να πετύχουμε την ανανέωση και την υλοποίηση των προγραμματικών μας θέσεων για τον Δήμο Κατερίνης που αξίζουμε. Η ομάδα της «Ανανέωσης Τώρα» και εγώ προσωπικά θα είμαστε εγγυητές για τη διαφάνεια στον Δήμο Κατερίνης καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας τετραετούς θητείας του Δημοτικού  Συμβουλίου.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Δ. Νταντάμης

Επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα»

 

Εξ’ αιτίας αυτής τής -απρόσμενης για τον Σάββα Χιονίδη- εξέλιξης, ο κύριος Χιονίδης έστειλε επιστολή στον Κώστα Κουκοδήμο ζητώντας του να αποφύγουν τις ανοικτές πολιτικές ομιλίες (που δείχνει να μην επιθυμεί ο Σάββας) και να διοργανώσουν έναν ανοικτό διάλογο με παρουσία συμπολιτών (!!!).

Ο κύριος Χιονίδης βεβαιώνει τον κύριο Κουκοδήμο ότι η «επόμενη ημέρα» θα τους βρεί ενωμένους και… «μπλα,μπλα,μπλα,μπλα», δίχως όμως να εξηγεί εάν συμφωνεί να μπούνε Ορκωτοί Λογιστές -όπως ο Κώστας Κουκοδήμος δεσμεύτηκε στους ψηφοφόρους- για να ερευνήσουν τα οικονομικά τού Δήμου, που πιθανόν να θέλει να αποφύγει ο κύριος Χιονίδης. Κάτι που μάλλον δεν το βλέπουμε όταν και εφόσον χάσει την δημαρχία…!

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…

…διότι ο πολύπαθος Δήμος Κατερίνης όντως χρειάζεται διαφάνεια και ομαλή διαδρομή δίχως τα βαρίδια τού παρελθόντος που τρέμουν σε μια ενδεχόμενη ήττα.

Ακολουθεί η επιστολή Χιονίδη στον Κουκοδήμο.

Καλούνται λοιπόν οι ψηφοφόροι να αποφασίσουν εάν θέλουν κάθαρση και διαφάνεια στον Δήμο Κατερίνης ή να εξακολουθούν να διοικούνται από το “παλαιό και γηράσκον”.

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο