ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ MAROODAH RESERVOIR PARK Melbourne – Victoria Australia.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (23-06-2020).

 

Ένα μικρό βίντεο από την επίσκεψη μου στην δεξαμενή παροχής πόσιμου νερού MAROODAH RESERVOIR PARK της Μελβούρνης.

Το φράγμα Maroondah είναι ένα φράγμα βαρύτητας από σκυρόδεμα θεμελίωσης βράχου που βρίσκεται στην κεντρική περιοχή της πολιτείας Βικτώρια της Αυστραλίας. Ο χώρος αποθήκευσης νερού που δημιουργείται από το φράγμα ονομάζεται Maroondah Reservoir. Ο κύριος σκοπός του φράγματος και της δεξαμενής του είναι η παροχή πόσιμου νερού για την Μητροπολιτική περιοχή τής Μελβούρνης.

Το φράγμα κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1920 από το Melbourne and Metropolitan Board of Works και λειτουργεί πλέον από την Melbourne Water.

Όπως και οι περισσότερες δεξαμενές συλλογής νερού της Μελβούρνης, ολόκληρη η λεκάνη απορροής είναι το δάσος ευκαλύπτου εντελώς κλειστό για ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως και η ίδια η δεξαμενή, γι’ αυτό και παρέχεται μεγάλη ασφάλεια από κακόβουλες πράξεις.

Ακριβώς κάτω από το φράγμα, το πάρκο Maroondah διαθέτει έναν μεγάλο κήπο διαμορφωμένο σε “αγγλικό στιλ”, με πολλά εξωτικά φυτά και πτηνά. Μια διαδρομή για πεζοπορία οδηγεί πέρα ​​από το φράγμα απ’ όπου μπορεί να δει κάποιος μεγάλο μέρος της δεξαμενής.

Εννοείται πως στο μικρό αυτό βίντεο μου δέν βλέπουμε ούτε το 20% της ομορφιάς τού συγκεκριμένου πάρκου, απλά σας μεταφέρω με την κάμερα μου μόνο μια γενική εικόνα.

MAROODAH RESERVOIR PARK Melbourne – Short Video & Pictures.

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο