ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ MAROODAH RESERVOIR PARK Melbourne – Victoria Australia.

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (23-06-2020).

 

Ένα μικρό βίντεο από την επίσκεψη μου στην δεξαμενή παροχής πόσιμου νερού MAROODAH RESERVOIR PARK της Μελβούρνης.

Το φράγμα Maroondah είναι ένα φράγμα βαρύτητας από σκυρόδεμα θεμελίωσης βράχου που βρίσκεται στην κεντρική περιοχή της πολιτείας Βικτώρια της Αυστραλίας. Ο χώρος αποθήκευσης νερού που δημιουργείται από το φράγμα ονομάζεται Maroondah Reservoir. Ο κύριος σκοπός του φράγματος και της δεξαμενής του είναι η παροχή πόσιμου νερού για την Μητροπολιτική περιοχή τής Μελβούρνης.

Το φράγμα κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1920 από το Melbourne and Metropolitan Board of Works και λειτουργεί πλέον από την Melbourne Water.

Όπως και οι περισσότερες δεξαμενές συλλογής νερού της Μελβούρνης, ολόκληρη η λεκάνη απορροής είναι το δάσος ευκαλύπτου εντελώς κλειστό για ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως και η ίδια η δεξαμενή, γι’ αυτό και παρέχεται μεγάλη ασφάλεια από κακόβουλες πράξεις.

Ακριβώς κάτω από το φράγμα, το πάρκο Maroondah διαθέτει έναν μεγάλο κήπο διαμορφωμένο σε “αγγλικό στιλ”, με πολλά εξωτικά φυτά και πτηνά. Μια διαδρομή για πεζοπορία οδηγεί πέρα ​​από το φράγμα απ’ όπου μπορεί να δει κάποιος μεγάλο μέρος της δεξαμενής.

Εννοείται πως στο μικρό αυτό βίντεο μου δέν βλέπουμε ούτε το 20% της ομορφιάς τού συγκεκριμένου πάρκου, απλά σας μεταφέρω με την κάμερα μου μόνο μια γενική εικόνα.

MAROODAH RESERVOIR PARK Melbourne – Short Video & Pictures.

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020

 
 

Copyright © Pieria.tv (Η αντιγραφή δίχως άδεια σημαίνει κλοπή)

Το περιεχόμενο τού παρόντος διαδικτυακού τόπου (site) ανήκει αποκλειστικά στην Pieria.tv και στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη, εκτός εάν (σπανίως μεν) γίνεται αναφορά σε άλλη πηγή. Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, η αντιγραφή αλλά και η παραποίηση του περιεχομένου, έστω και με αναφορά στην πηγή, δίχως έγγραφη ή προφορική άδεια. (pieria.tv@pieria.tv / τηλ. 69 700 800 63 [Γιώργος])

Προτιμήστε ελεύθερα την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031