Εργασίες οδοστρώματος στην οδό Ν.Πλαστήρα Κατερίνης

Μοιραστείτε το Άρθρο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη

e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

facebook:www.facebook.com/pepierias

τηλ. επικοινωνίας: 2351351208

Κατερίνη,  5 Μαΐου 2016                    

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εργασίες αποκατάστασης-συντήρησης  οδοστρώματος της οδού Ν.Πλαστήρα της 13ης παλαιάς εθνικής οδού Κατερίνης-Αγ. Δημητρίου από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Εργασίες αποκατάστασης-συντήρησης οδοστρώματος της οδού Ν.Πλαστήρα 2

Σοφία Μαυρίδου: «Ένα σημαντικό έργο στην πόλη της Κατερίνης από το τεχνικό πρόγραμμα της Π.Ε.Πιερίας που θα διασφαλίσει ασφαλείς  συνθήκες οδήγησης»

Εργασίες αποκατάστασης-συντήρησης οδοστρώματος της οδού Ν.Πλαστήρα 1

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης ασφαλτικών οδοστρωμάτων στην οδό Ν. Πλαστήρα της 13ης παλαιάς εθνικής οδού Κατερίνης-Αγ. Δημητρίου, που πραγματοποιούνται από  τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Η  παρούσα εργολαβία  προϋπολογισμού  271.000,00 € (με Φ.Π.Α. 23%)  έχει σαν αντικείμενο την υλοποίηση παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν σημαντικά τις οδικές συνθήκες ασφάλειας και κυκλοφορίας της οδού Ν. Πλαστήρα της 13ης παλαιάς Εθνικής οδού και περιλαμβάνουν εργασίες κυρίως αποκατάστασης-συντήρησης φθαρμένων ασφαλτικών επιφανειών, την ανύψωση φρεατίων και την προσαρμογή αυτών στη στάθμη της οδού καθώς και τον καθαρισμό αυτών, την τοποθέτηση πινακίδων, τη διαγράμμιση της οδού,  κ.ά..

Το έργο -που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-η σύμβαση του οποίου υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2015, με συμβατική δαπάνη 124.318,00€ ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου και μέχρι το τέλος του περασμένου έτους συνολικά είχαν πραγματοποιηθεί αποκαταστάσεις ασφαλτικών επιφανειών (με απόξεση, φρεζάρισμα παλαιού φθαρμένου ασφαλτοτάπητα και κατασκευή ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης) σε έκταση 2.000,00m2. Να σημειωθεί  ότι από την αρχή του έργου έως και σήμερα έγιναν αποκαταστάσεις ασφαλτικών επιφανειών της οδού με την ίδια μέθοδο, σε έκταση 8.330,00m2, της οδού Ν. Πλαστήρα.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν εργασίες ανύψωσης φρεατίων και  η προσαρμογή αυτών στη στάθμη της οδού. Οι εργασίες που υπολείπονται αφορούν  τοποθέτηση πινακίδων πληροφοριακών καθώς και διαγράμμιση της οδού, που προβλέπεται να ολοκληρωθούν άμεσα.

Εργασίες αποκατάστασης-συντήρησης οδοστρώματος της οδού Ν.Πλαστήρα 3

Την ικανοποίησή της για την πορεία του έργου εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, που επιθεώρησε τις εργασίες διαπιστώνοντας ότι οι παρεμβάσεις προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Η κ. Μαυρίδου επεσήμανε τη σπουδαιότητα του έργου αλλά και τη σοβαρή δουλειά  που καταβάλλεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων στην προσπάθεια υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για τη συντήρηση – αποκατάσταση του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της.

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο