Ετήσια Έκθεση Εργοχείρου και Χειροτεχνιών Φιλοπτώχου Αδελφότητας κυριών Κατερίνης «Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΙΣ».

Μοιραστείτε το Άρθρο

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης.

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι’ εφέτος η Φιλόπτωχος Αδελφότητα κυριών «Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΙΣ», κάλεσε τους πάντες στην Ετήσια Έκθεση Εργοχείρου και Χειροτεχνιών, που έγινε στις 4 και 5 Απριλίου 2016 (Δευτέρα και Τρίτη) από τις 4-9 μ.μ. στον επάνω όροφο του Σχολικού Κτηρίου της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης, οδός Νικομηδείας 38.

Φιλόπτωχος Αδελφότητα κυριών «Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΙΣ».

Τα εργόχειρα είναι αξιοζήλευτα όπως τα κατέγραψε η κάμερα τής διαδικτυακής www.Pieria.tv και οι γυναίκες τής Φιλοπτώχου Αδελφότητας με πολύ αγάπη και μεράκι επιμελήθηκαν την διοργάνωση.

Φιλόπτωχος Αδελφότητα κυριών «Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΙΣ» (8).

Φιλόπτωχος Αδελφότητα κυριών «Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΙΣ» (5).

Φιλόπτωχος Αδελφότητα κυριών «Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΙΣ» (3).

Τα εργόχειρα είναι αρίστης ποιότητας και διατίθενται στην ανάλογη τιμή. Τα χρήματα από τις πωλήσεις προσφέρονται εξ’ ολοκλήρου για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως σε άπορες οικογένειες, σε φιλανθρωπικούς φορείς αλλά κυρίως για συσσίτια σε μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Κατερίνης, οι οποίοι πολλές φορές λιποθυμούν στο σχολείο από έλλειψη πρωϊνής τροφής από το σπίτι, όπου δεν διαθέτουν ούτε το πρωϊνό για τά παιδιά τους. Δυστυχώς το βλέπουμε και αυτό στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, η οποία Ελλάς προτιμά να ταΐζει λαθρομετανάστες παρά τά παιδιά της που λιμοκτονούν.

Φιλόπτωχος Αδελφότητα κυριών «Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΙΣ» (11).

Φιλόπτωχος Αδελφότητα κυριών «Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΙΣ» (10).

Φιλόπτωχος Αδελφότητα κυριών «Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΙΣ» (9).

Η προσπάθεια αυτή της Φιλοπτώχου γίνεται κάθε έτος και κατά τους μήνες Μάρτιο ή Απρίλιο. Δυστυχώς η πολιτεία αδιαφορεί πλήρως για την εν λόγω αγορά και τόσο ο Δήμος Κατερίνης όσο και η Αντιπεριφέρεια του Νομού Πιερίας, δεν τίμησαν την αγορά της Φιλοπτώχου και έλαμψαν δια της απουσίας τους, πέραν του ότι δεν διαθέτουν ούτε ένα ευρώ για ενίσχυση της Φιλοπτώχου, ενώ χιλιάδες ευρώ μηνιαίως χαρίζουν σε άλλες οργανώσεις, όπως είναι η Μητρόπολη Κατερίνης που ενισχύεται από τον Δήμο Κατερίνης με 6.000 ευρώ κάθε μήνα, ήτοι 72.000 ευρώ ετησίως για τά συσσίτια της εκκλησίας.

Φιλόπτωχος Αδελφότητα κυριών «Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΙΣ» (6).

Φιλόπτωχος Αδελφότητα κυριών «Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΙΣ» (4).

Φιλόπτωχος Αδελφότητα κυριών «Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΙΣ» (2).

Η πρόεδρος τής Φιλοπτώχου Αδελφότητας «Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΙΣ», κυρία Άννα Αδαμίδου μίλησε στην κάμερα της www.Pieria.tv

Φιλόπτωχος Αδελφότητα κυριών «Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΙΣ» (12).

Φιλόπτωχος Αδελφότητα κυριών «Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΙΣ» (13).

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

Pieria.Tv 3 - Copy

 


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment