ΖΗΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ. ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΑΡΑΓΕ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(18-10-2019)

 

Στην συνάντηση του εχθές 17/10/2019 στην Αθήνα, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ενημέρωσε τον υπουργό για τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα στα διοικητικά όρια τού Δήμου και τού ζήτησε να παραχωρηθούν τάχιστα στον Δήμο Κατερίνης προκειμένου να δοθεί στην συνέχεια η δυνατότητα ο Δήμος να τα αξιοποιήσει μέσω προγραμμάτων προς όφελος των δημοτών.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός ανέφερε στο Δήμαρχο ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και η θετική διάθεση να δοθεί λύση στο θέμα παραχώρησης των στρατοπέδων.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ – ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κύριος Κουκοδήμος μετά το πέρας τής συνάντησης του με τον υπουργό, μέσω δελτίο τύπου που απέστειλε, δήλωσε τα εξής:

«Είχαμε σήμερα μία γόνιμη και παραγωγική συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό. Οφείλουμε να συντονίσουμε το βηματισμό και τις ενέργειές μας Δήμος Κατερίνης και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να φτάσουμε στην υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης των στρατοπέδων στο Δήμο μας».

Δεδομένου ότι, στο δελτίο τύπου δεν αναφέρεται ο λόγος και ο σκοπός «αξιοποίησης των στρατοπέδων μέσω προγραμμάτων προς όφελος των δημοτών» και ποιό είναι αυτό τό όφελος, ερωτώ ευθέως τον δήμαρχο μας εάν προτίθεται να εγκαταστήσει στα αξιοποιημένα στρατόπεδα μας λαθρομετανάστες, ή πρόσφυγες και μετανάστες όπως αρέσκονται να τους αποκαλούν.

Σας υπενθυμίζω κύριε Κουκοδήμο, ότι, στις αρχές τού έτους 2016 ώς βουλευτής Πιερίας τής ΝΔ καταθέσατε ερώτηση στην Βουλή για τούς «πρόσφυγες και μετανάστες» κατά της μετεγκατάστασης τους στον Νομό Πιερίας και συγκεκριμένα στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο Ανδρομάχης ενώ στις 2 Φεβρουαρίου 2016 σας απάντησε ο τότε υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης διαβεβαιώνοντας σας ότι «αποκλείεται η πιθανότητα το παλιό στρατόπεδο τής Ανδρομάχης να μετατραπεί σε καταυλισμό προσφύγων».

Κατά συνέπεια, από τότε έως και σήμερα δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως άλλαξε κάτι κύριε δήμαρχε Κατερίνης και δεν περιμένουμε να ταχθείτε υπέρ τής μετεγκατάστασης των λαθρομεταναστών σε στρατόπεδα τής Κατερίνης εάν τελικά παραχωρηθούν στον Δήμο μας από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Διότι απλά δεν ερωτήσατε τούς πολίτες εάν συμφωνούν ή όχι, όπως ακριβώς δεν έκανε και ο τέως δήμαρχος Κατερίνης και νυν βουλευτής Πιερίας με την ΝΔ Σάββας Χιονίδης, και επέτρεψε λαθρομετανάστες στην πόλη μας σε αντίθεση που ψευδώς εκόπτετο στα δημοτικά συμβούλια -για το θεαθήναι- ότι εάν δεν ερωτηθούν οι πολίτες κανένας «μετανάστης» δεν πρόκειται να έρθει στην πόλη μας (sic)!

Οφείλετε κύριε δήμαρχε να ενημερώσετε επακριβώς τούς πολίτες για τά σχέδια σας με τα εν λόγω στρατόπεδα καθώς και για το περιβόητο μέγαρο Παπαγεωργίου στο κέντρο τής πόλης εάν και εκεί θα φιλοξενηθούν παράνομοι μετανάστες, εάν καθ’ υπόθεσιν σας ενοχλεί και εσάς ο όρος λαθρομετανάστης!!!

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο