«Ηλεκτροσόκ» συμπαροίκου (άρθρο).

Μοιραστείτε το Άρθρο

Εταιρία γκαζιού «ξετίναξε» τον τραπεζικό του λογαριασμό, «τραβώντας» $90.000

Πέρι Μάλαμας

O Πέρι Μάλαμας, από το Σίδνεϊ

29 Jan 2016

Χρειάστηκε να φτωχύνει κατά $90.000 ο συμπάροικος μικροεπιχειρηματίας, Πέρι Μάλαμας, από το Σίδνεϊ, για να καταλάβει ότι όλα τα λάθη σε τούτο τον κόσμο πληρώνονται και, μάλιστα, μέσω τραπεζικών λογαριασμών!

Και αν τα λάθη αυτά τα έχεις διαπράξει εσύ, ναι μεν, το μετανιώνεις, αλλά, τελικά, θες δεν θες τα πληρώνεις και μαθαίνεις.

Τι γίνεται, όμως, όταν καλείσαι να πληρώσεις λάθη που κάνουν άλλοι ή, για να το πούμε πιο σωστά, όταν τα πληρώνεις πριν διαπιστώσεις το λάθος;

Και καλά αν καταλάβεις το λάθος, αν δεν το καταλάβεις, όμως, όπως συμβαίνει με πολλούς, τότε τι γίνεται;

Μπρος σε αυτό το δίλημμα βρέθηκε και ο Μάλαμας, αλλά στάθηκε τυχερός, γιατί το… λάθος ήταν τόσο μεγάλο, που όχι μόνο «έβγαζε μάτι», αλλά μπορούσε να τυφλώσει ακόμα και… αόμματους.

Και δεν μιλάμε ούτε για ένα ούτε για δύο ούτε για τρία λάθη, αλλά για τσουνάμι λαθών που κατεύθυναν το ένα μετά τα άλλο…

Όλα άρχισαν ξαφνικά και ανεπάντεχα πριν λίγο καιρό, όταν ο συμπάροικος από το Σίδνεϊ, που συνήθως πλήρωνε κάτω από 300 δολάρια το μήνα για το γκάζι που κατανάλωνε, έλαβε από την εταιρία AGL λογαριασμό κοντά στις… $27.000!

Ο άνθρωπος κατάλαβε ότι πρόκειται για λάθος, αλλά δεν θορυβήθηκε και ειδοποίησε αμέσως την εταιρία, και επισημαίνοντας ότι αποκλείεται να έχει καταναλώσει τόσο υγραέριο.

Δεν πρόλαβε όμως να συνέλθει από το σοκ του πρώτου λογαριασμού και ήλθε ένας ακόμα $28.872,92, ακολούθησε ένας άλλος με $41.938.97 και μετά από λίγες μέρες ένας ακόμα $43.963.42!

«Τα είδε όλα ο άνθρωπος», εκτός από όλους τους λογαριασμούς που συνέχισαν να καταφθάνουν όλο και πιο φουσκωμένοι.

Παρά το γεγονός ότι τηλεφωνούσε στην εταιρία, καμιά δύναμη στον κόσμο δεν μπορούσε να σταματήσει την άφιξη των λογαριασμών.

Έτσι έφθασε ένας ακόμα $64.861.39, και ακολούθησαν άλλοι δύο με $66.621.15, ο ένας και $78.851,58 ο άλλος!

Ως χαριστική βολή του στάλθηκε και ο τελευταίος για $87.716.99, τα οποία και τράβηξε αμέσως η εταιρία από τον τραπεζικό του λογαριασμό!

Κάποια στιγμή και ενώ τον άφησαν απένταρο, τού ζήτησαν συγνώμη και τού επέστρεψαν το ποσό που τού είχαν πάρει.

Προσοχή λοιπόν και κάνετε διπλοτσεκάρισμα των λογαριασμών, ιδιαίτερα όταν οι διάφορες εταιρίες «τραβούν» αυτόματα τα χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι, ο καπιταλιστικός κόσμος, του… ελεύθερου εμπορίου και των «αγορών», μπορεί να είναι… αγγελικός και όμορφα πλασμένος, αλλά είναι γεμάτος καλοστημένες παγίδες από τους λάτρεις των ιδιωτικοποιήσεων…

Πηγή: neoskosmos.com


Μοιραστείτε το Άρθρο