ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (25-09-2020).

 

Προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Κυριακής 27/09/2020 είναι η συνέντευξη τύπου που θα δώσει στους δημοσιογράφους της Πιερίας ο τέως δήμαρχος Κατερίνης, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης και επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση», και νυν βουλευτής Πιερίας με την Νέα Δημοκρατία Σάββας Χιονίδης.

Όμως…

Με επιστολή καταγγελία η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Σ.Ε.Τ.), δηλώνει την αποχή των δημοσιογράφων της από την συνέντευξη τύπου διαμαρτυρόμενη για την εισήγηση του βουλευτή στην Βουλή όπου περιέχει ρύθμιση με την οποία υπάρχει ζήτημα άνισης μεταχείρισης ως προς την πρόσβαση στην εργασία αποκλείοντας κάποιους δημοσιογράφους από τις θέσεις Ειδικού Συμβούλου, Επιστημονικού Συνεργάτη και Ειδικού Συνεργάτη των Ο.Τ.Α.

Η επιστολή θα σταλεί στον ίδιο τον βουλευτή κ.Σάββα Χιονίδη ενημερώνοντας τον για την αποχή των δημοσιογράφων της Ένωσης.

Σημειώνω ότι, συμπαραστέκομαι στους συναδέλφους δημοσιογράφους, αν και ανήκω σε άλλη Ένωση, στην Ένωση Συντακτών Βορείου Ελλάδος, και δεν θα παραβρεθώ και εγώ στην συνέντευξη τύπου του κυρίου Χιονίδη, ευελπιστώντας το αυτό και για όλους τους δημοσιογράφους τού Νομού μας εις ένδειξιν διαμαρτυρίας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής-καταγγελίας της Ε.Σ.Ε.Τ. ακολουθεί αμέσως παρακάτω.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, μετά από ομόφωνη απόφασή του, κοινοποιεί επιστολή – καταγγελία προς τον δημοτικό σύμβουλο Δήμου Κατερίνης, επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση» και βουλευτή της Ν.Δ. Πιερίας κ. Σάββα Χιονίδη

Κύριε Χιονίδη,

Ο Ν. 4674/2020 (ΦΕΚ Α΄ 53/10-03-2020) του Υπουργείου Εσωτερικών, στον οποίο κατά τη συζήτηση και τη ψήφιση του στη Βουλή ήσασταν εισηγητής της πλειοψηφίας, περιέχει ρύθμιση (παρ. 1 του άρθρου 18) με την οποία υπάρχει ζήτημα άνισης μεταχείρισης ως προς την πρόσβαση στην εργασία, καθώς δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΕΤ ή δημοσιογράφοι που δεν ανήκουν σε καμιά Ένωση Συντακτών, αποκλείονται από τις θέσεις Ειδικού Συμβούλου, Επιστημονικού Συνεργάτη και Ειδικού Συνεργάτη των Ο.Τ.Α. Η ίδια ρύθμιση είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ, αφού καταστρατηγεί το δικαίωμα της συνδικαλιστικής ελευθερίας.

Όπως ξεκάθαρα γνωμοδότησε ο Συνήγορος του Πολίτη στον οποίο προσέφυγε η ΕΣΕΤ, η ρύθμιση αυτή προκαλεί ζήτημα παραβίασης του Συντάγματος αφού «παραβιάζεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι, καθώς επίσης και προκαλείται άνιση μεταχείριση ως προς την πρόσβαση στην αγορά εργασίας».

Ως εισηγητής στο νομοσχέδιο, έχετε μέρος της ευθύνης για τον αποκλεισμό από θέσεις εργασίας εκατοντάδων δημοσιογράφων ανά την επικράτεια, αλλά και αρκετών δημοσιογράφων από την Πιερία, μελών της ΕΣΕΤ.

Η ΕΣΕΤ, στην 57χρονη πορεία της, έδωσε και κέρδισε πολλές μάχες για την ελευθερία του τύπου, την δημοσιογραφική δεοντολογία, την ανεξάρτητη και αδέσμευτη δημοσιογραφία, τις θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων στην ελληνική περιφέρεια.

Εδώ στην Πιερία η Ε.Σ.Ε.Τ. στα χρόνια της λειτουργίας της έχει εγγράψει στο Μητρώο της περισσότερους από 30 δημοσιογράφους και αποτελεί τιμή για την Ένωση, αφού εγγεγραμμένος στα αρχικά της μέλη, ήταν ο αείμνηστος δημοσιογράφος Αλέξιος Τσούφλιας.

Σήμερα στην ΕΣΕΤ είναι εγγεγραμμένοι αρκετοί δημοσιογράφοι από την Πιερία, ενώ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΤ είναι οι δημοσιογράφοι της Πιερίας:

– Γιώργος Κουκουλιάτας, πρόεδρος
– Εύη Μιχωλού, Αντιπρόεδρος και
– Τάνια Δούλαλα, μέλος.

Επίσης, πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής είναι η Μαρία Βαλσαμίδου.

Αυτήν την Ένωση Συντακτών και αυτούς τους δημοσιογράφους, χωρίς να ενδιαφερθείτε για την εργασία τους, το μέλλον τους, εισηγηθήκατε και ψηφίσατε την ρύθμιση αποκλεισμού τους, ενώ δώσατε μια πισώπλατη μαχαιριά στην ιστορική Ένωση απαξιώνοντάς την και στερώντας της την δυνατότητα να λειτουργήσει απρόσκοπτα και ισότιμα με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, οδηγώντας την σε διάλυση. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και η Χούντα στην ΕΣΕΤ το 1973, αλλά δεν τα κατάφερε. Ούτε τώρα θα το καταφέρετε!

Ως πρώτη αντίδραση διαμαρτυρίας οι δημοσιογράφοι της ΕΣΕΤ στην Πιερία δεν θα παραστούν στην Συνέντευξη Τύπου που ανακοινώσατε για την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020.

Την παρούσα επιστολή – καταγγελία εξουσιοδοτείται να παραστεί και να επιδώσει η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΕΤ κ. Εύη Μιχωλού, αφού τον πρόεδρο της ΕΣΕΤ, Γιώργο Κουκουλιάτα, το βουλευτικό σας γραφείο και τα μέλη του Συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση» δεν τον έχουν στον κατάλογο των δημοσιογράφων, αποδεκτών κάθε πρόσκλησης ή ανακοίνωσή τους. 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΤ

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Κουκουλιάτας

Ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Παπούλιας

 

Πηγή κειμένου της επιστολής pierikialithia.blogspot.com

 

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο