ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΑΒΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(29/01/2018)

 

Σε ανοικτή διαβούλευση για το Σκοπιανό όνομα κάλεσαν τούς Πιεριείς, οι διοργανωτές τού Μακεδονικού Συλλαλητηρίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, στο Πνευματικό Κέντρο ΕΚΑΒΗ τής Κατερίνης, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 6 μ.μ.

Περισσότεροι από 200 συμπολίτες μας έδωσαν το παρόν στην αίθουσα ενώ ηχηρή ήταν η απαξίωση και η απουσία των αιρετών τού Νομού μας και των βουλευτών αν και καλέστηκαν επίσημα. Μόνο ο βουλευτής τής Νέας Δημοκρατίας Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος απέστειλε επιστολή συμπαράστασης η οποία και διαβάστηκε δημόσια.

Η εκδήλωση άρχισε με την χορωδία τού Συλλόγου Νοσταλγών Παράδοσης να τραγουδά τον γνωστό πατριωτικό τραγούδι “Μακεδονία Ξακουστή”.

Οι διοργανωτές από την έδρα ανέλυσαν στους παρευρισκόμενους το θέμα τής διαβούλευσης που ήταν η ονομασία των Σκοπίων που στοχεύουν στην υποκλοπή τού ονόματος Μακεδονία με όλα τα Ελληνικά Μακεδονικά σύμβολα και κάλεσαν όλους τούς Έλληνες στην Αθήνα για το μεγάλο Συλλαλητήριο που θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος στις 4 Φεβρουαρίου.

Ο βασικός ομιλητής κ. Γιώργος Τάτσιος, ανέφερε ότι, το επικείμενο Συλλαλητήριο τού Συντάγματος, ξεκίνησε από ένα ιδιώτη με ανάρτηση του στο Facebook, έτσι τυχαία, ενώ βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους χρήστες τού διαδικτύου. Στην συνέχεια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων ανέλαβε την πλήρη διοργάνωση.

Στους παρευρισκόμενους πολίτες τής αίθουσας, δόθηκε η ευκαιρία από τον πρόεδρο των Μακεδονικών Συλλόγων κ. Τάτσιο, να τοποθετηθούν δημόσια με ερωτήσεις όπου και υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση τού κόσμου παίρνοντας τον λόγο για να τοποθετηθούν. Αρκετοί όμως πλατειάσανε στον λόγο τους με τοποθετήσεις πέραν τού θέματος που απασχόλησε την διαβούλευση.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Οικονομίδης και εκδότης τής διαδικτυακής Pieria.tv έκανε πρόταση από το βήμα να γίνει το τρίτο συλλαλητήριο στην Αμφίπολη, με απαίτηση να συνεχιστούν οι ανασκαφές για να δούμε επιτέλους τί κρύβει αυτό το εύρημα που το εμποδίζουν οι πολιτικοί μας να δεί το φώς της δημοσιότητας.

Κολάζ φωτογραφιών τής Αμφίπολης από το διαδίκτυο

Η διαδικτυακή Pieria.tv κάλυψε αποκλειστικά ολόκληρη την εκδήλωση, δίχως περικοπές, ενώ στο τέλος ο πρόεδρος κ. Γιώργος Τάτσιος έδωσε συνέντευξη στο κανάλι μας και στον Γιώργο Οικονομίδη.

©www.Pieria.tv 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο