Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(29/03/2014)

 

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ 29.03.2014 (23).

Η πόλη τής Κατερίνης ετοιμάζεται για την ημέρα της υποδοχής τού νέου Μητροπολίτη που θα αντικαταστήσει τόν παλαιό ποιμενάρχη της κ. Αγαθόνικο με τα πολλά και βεβαρυμμένα προβλήματα υγείας που τόν ανάγκασαν σέ παραίτηση.

Η πόλη στολίστηκε για την υποδοχή και οι εξέδρες στήθηκαν στην Πλατεία Ηρώων όπου και θα προσέλθουν οι ιεράρχες απ’ όλη την Ελλάδα και τό εξωτερικό με παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρίου Ιερωνύμου.

Πανό της εκκλησίας αναρτήθηκαν στην οδό Ειρήνης που οδηγεί στήν Ι. Μητρόπολη. Επιγραφές λατρείας και δέους προσάπτονται στό πρόσωπο του νέου ποιμενάρχη. Επιγραφές παρμένες όμως από την ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ οι οποίες αναφέρονται στό Πρόσωπο τού μόνου Καλού Ποιμένα, τού μόνου Σωτήρα και Κυρίου, στό Πρόσωπο τού Ιησού Χριστού.

Επιγραφή όπως: “ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ”, όπου είναι μιά φράση καί επιφώνημα του λαού Ισραήλ για τόν Κύριο Ιησού Χριστό, κατά τήν στιγμή πού καβάλα στό ταπεινό γαϊδουράκι έμπαινε στην Ιερουσαλήμ.

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ 29.03.2014 (18).

Επιγραφή όπως: “ΤΟΙΟΥΤΟΣ ΗΜΙΝ ΕΠΡΕΠΕΝ ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ”, όπου είναι μιά ρήση του Αποστόλου Παύλου στήν πρός Εβραίους Επιστολή, 7ο κεφάλαιο και εδάφια 25 και 26, λέγοντας για τόν Ιησού Χριστό ότι: θεν κα σζειν ες τ παντελς δναται τος προσερχομνους δι’ ατο τ θε, πντοτε ζν ες τ ντυγχνειν πρ ατν, τοιοτος γρ μν κα πρεπεν ρχιερες”.

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ 29.03.2014 (20).

Δέν ξέρω κατά πόσον είναι ατόπημα, ή και βλασφημία ακόμη, να θεωρούν έναν άνθρωπο αμαρτωλό όπως όλοι ήμαστε, ωσάν τόν Ιησού Χριστό και να του προσάπτουν ιδιότητες και προσφωνήσεις που ανήκουν μόνο στόν Θεό. Δέν ξέρω επίσης κατά πόσον ο νέος Μητροπολίτης Γεώργιος αποδέχεται τέτοιες λατρείες ή κολακείες, διότι εκ πρώτης όψεως δείχνει άνθρωπος ταπεινός. Πέραν τούτου όμως, μιά τέτοια επιγραφή υποδηλώνει εμμέσως πλήν σαφώς ότι, ο παλαιός αρχιερέας (κ. Αγαθόνικος) δέν ήταν άξιος ποιμαντορίας εφόσον ο νέος είναι ο “ΤΟΙΟΥΤΟΣ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΕΣ”!!!

Η ημέρα του ερχομού έφτασε και οι δρόμοι αποκλείονται σχεδόν από κάθε γωνιά παρουσιάζοντας μιά πόλη αστακό. Τέτοια υποδοχή, που θα δείτε στόν δέκτη σας, δέν θα την είχε ούτε ο πρωθυπουργός τής χώρας και εύλογα διερωτώμεθα… πόση δύναμη άραγε μπορεί νά έχουν οι ανώτατοι ιεράρχες;;;

Οι μητροπολιτικές καρέκλες είναι παρατεταγμένες στην εξέδρα για να βαστάξουν τους προσκεκλημένους ρασοφόρους.

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ 29.03.2014 (17).

Οι δρόμοι καθαρίζονται, οι θρόνοι στήνονται, κλήρος και λαός κατακλύζουν την Πλατεία Ηρώων της Κατερίνης για την υποδοχή του Δεσπότη. Οι μητροπολίτες από Ελλάδα και εξωτερικό προσέρχονται στην εξέδρα και παίρνουν τήν θέση τους.

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ 29.03.2014 (21).

Πολιτεία και στρατός είναι παρόντες για να απονείμουν τις καθιερωμένες τιμές στόν νέο Μητροπολίτη.

Η αυτοκινητοπομπή με τον νέο Μητροπολίτη και τόν Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο καταφτάνει και τους υποδέχονται θερμά οι άρχοντες του τόπου.

Με τιμές αρχηγού κράτους ο κύριος Γεώργιος ευλογεί τόν λαό οδεύοντας πρός την εξέδρα με τους αρχιερατικούς θρόνους.

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ 29.03.2014 (13).

Τον κύριο Γεώργιο υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης κύριος Σάββας Χιονίδης με έναν σύντομο λόγο.

Στήν συνέχεια ο νέος ποιμενάρχης ευχαρίστησε στην αντιφώνησή του όσους τόν καλωσόρισαν και προέτρεψε στόν λαό να υπακούν και να αποδέχονται τις όποιες αποφάσεις του που θα πάρει στό μέλλον.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων τόνισε:

“Ελπίζω ότι με τον ίδιο ενθουσιασμό θα ακούτε τις συμβουλές μου, θα αγκαλιάζετε τις πρωτοβουλίες μου και θα ακολουθείτε τις ποιμαντικές κατευθύνσεις που θα χαράζω κάθε φορά με τη χάρη και τη φώτιση του Θεού”.

Στην συνέχεια στήθηκαν για την καθιερωμένη φωτογράφιση. Τέλος οι ιεράρχες προχωρούν πρός την Ι. Μητρόπολη.

Ο δρόμος είναι διάσπαρτος από δάφνες για να περάσει ό μητροπολίτης Γεώργιος.

Η μασκότ τής πόλης, ο γνωστός μας σκύλος δίνει και πάλι τό παρών όπως σέ κάθε εκδήλωση που λαβαίνει χώρα στην πόλη τής Κατερίνης.

Ο λαός παρατεταγμένος μπροστά στήν Θεία Ανάληψη περιμένει υπομονετικά τόν νέο ποιμενάρχη του.

Στην συνέχεια πλήθος ιερέων εισέρχεται στό Ναό για την τελετή ενθρόνισης.

Μιά στενή εξέδρα για τίς κάμερες των δημοσιογράφων ήταν στημένη στά πλάι απαγορεύοντας μας να στηθούμε εκεί πού θεωρούσαμε καλή οπτική γωνία, ενώ οι παπάδες έκαναν εμφανή εξαίρεση στο κανάλι τής εκκλησίας τής Θεσσαλονίκης με τίς δύο θεούσες εικονολήπτριες να κατέχουν θέση… “πλατεία”. Απαράδεκτη τακτική εξαίρεσης.

Ο λαός, μέσα και έξω από τήν εκκλησία φώναζε “ΑΞΙΟΣ” για τόν νέο Μητροπολίτη. Αυτό είναι μιά τυπικότητα διότι μή γνωρίζοντας τό ποιόν κάθε ανθρώπου και δίχως να τόν ζήσει κάποιος από κοντά, δέν είναι δυνατόν να τόν θεωρεί άξιο, όπως ό λαός βροντοφώναζε. Τό σύνθημα πάντως τό έδινε ένας παπάς με “τσαγανό” ή “τσαμπουκά” γιά κάποιους, πού ήταν στην αριστερή γωνία, πίσω από τις κάμερες. Η βροντερή φωνή του ανάγκαζε τόν λαό να επαναλαμβάνει μηχανικά την λέξη “ΑΞΙΟΣ”. Αυτό φυσικά δέν σημαίνει ότι δέν αποδεχόμαστε πώς είναι άξιος ο νέος ποιμενάρχης, αλλά η αναφορά μου γίνεται για λόγους αληθείας, διότι την αλήθεια δέν πρέπει να την γαργαλάμε.

Στον Ι. Ναό της Αναλήψεως, στην τελετή ενθρόνισης, τον κ. Γεώργιο προσφώνησε ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων, ενώ στην συνέχεια τον νέο Μητροπολίτη προσφώνησε ο μέχρι πρότινος Τοποτηρητής της Ι. Μητροπόλεως, Μητροπολίτης Λαρίσης Ιγνάτιος.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε, ότι, σε καιρούς πείνας, δυστυχίας, ανέχειας και οικονομικής δυσχέρειας, ενώ ο λαός της Πιερίας στερείται και τό ψωμί ακόμα, η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη κόστισε στούς δημότες τής Κατερίνης πάνω από 30.000 ευρώ. Αυτή η σπατάλη θα μπορούσε να θρέψει πάμπολλες φτωχές οικογένειες του Δήμου. Υπάρχει μήπως αντίρρηση;

Μιά στιχομυθία ενός παπά με οδηγό άλλου Μητροπολίτη “συνέλαβε” η κάμερα τής Διαδικτυακής www.sporeas.tv όπου “ζητά τόν λόγο” διότι τού έδωσαν (με χρήματα φορολογουμένων) μιά λιμουζίνα SKODA αντί γιά OCTAVIA από τήν στιγμή που ο λαός πεινά και αυτοκτονεί. “Ρασοφόροι… η συμφορά τού Έθνους” (τίτλος βιβλίου). Υπάρχει αντίλογος μήπως;;;

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ 29.03.2014 (14).Movie_Snapshot 

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

©www.Pieria.tv 2014

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment