Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Δήμος Κατερίνης

Γραφείο τύπου

23-04-2016

Δήμος Κατερίνης: Θετική γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου, για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Παραλία

Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Σάββας Χιονίδης: «Το υδατοδρόμιο μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης […], στο πλαίσιο του σχεδιασμού, που υλοποιούμε για την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή μας»

  Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 1

Στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά η δημιουργία υδατοδρομίου στην Παραλία Κατερίνης συνεισφέροντας σημαντικά στη διασύνδεση και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και στη βελτίωση της οικονομίας.

Το θέμα εισηγήθηκε ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, προτείνοντας ως ιδεατή θέση το αλιευτικό καταφύγιο της Παραλίας, ενώ το δημοτικό συμβούλιο γνωμοδότησε καταρχήν  θετικά προς το Λιμενικό Ταμείο Πιερίας.

Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 2

«Το υδατοδρόμιο μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και εργαλείο για την περαιτέρω εξέλιξη της επικοινωνίας της Πιερίας με άλλες περιοχές, στο πλαίσιο του σχεδιασμού που υλοποιούμε για την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή μας» σημείωσε σχετικά, ο δήμαρχος,  ο οποίος πρότεινε το χώρο, που είναι σήμερα το καταφύγιο της Παραλίας, καθώς έχει ένα άνοιγμα 37 μέτρων (20 χρειάζονται για το υδροπλάνο), ώστε να μπορεί να σταθμεύσει το υδροπλάνο, το οποίο προσγειώνεται και απογειώνεται με την αυτονόητη και βάσει νόμου τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας για τους λουόμενους.

Υπολογίζεται ότι με μία μέση πληρότητα, της τάξεως του 60 και πλέον τοις εκατό, που μπορεί να προκύπτει το καλοκαίρι, τα 45 λεπτά πτήσης θα κοστίζουν περίπου 65 ευρώ, για τον κάθε επιβάτη, ενώ απαιτούνται 8-9 μήνες για να ολοκληρωθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες  για την συγκεκριμένη άδεια.

Αναμένεται να έρθει αρκετός κόσμος π.χ. από την Σκιάθο και να βρεθεί σε λιγότερο από μισή ώρα στην Κατερίνη, στον Όλυμπο, στο Δίον, καθιστώντας βάση την περιοχή μας για εκδρομές στα Μετέωρα, στη Βεργίνα κ.α. Επίσης, πολύς κόσμος από την Χαλκιδική κ.α. που θα δυσκολευόταν να κάνει δυόμισι ώρες ταξίδι μπορεί να πετάξει με μεγάλη άνεση και με λίγα σχετικά χρήματα να έρθει στην περιοχή μας.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος: «Το επόμενο καλοκαίρι θα μπορούμε να έχουμε αυτού του τύπου την επικοινωνία, η οποία ως δήμο δεν θα μας κοστίσει σχεδόν καθόλου, θα λύσει προβλήματα, θα δώσει και πολλές δυνατότητες εντάσσοντας την περιοχή μας στο χάρτη των υδροπλάνων και συνδέοντας την με άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα, που διαθέτουν υδατοδρόμια».

 

Επιμέλεια:

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

Pieria.Tv 3 - Copy

 

 

 

Διαδικτυακό Κανάλι του Νομού Πιερίας, με Τοπικά, Εθνικά και Διεθνή γεγονότα.

Αναδημοσίευση άρθρων:

Σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993 (ΦΕΚ Α’25, 4/3/93) και τους κανόνες τού Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα, η αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται μόνον εάν υπάρχει ενεργός σύνδεσμος που να οδηγεί στην αρχική του πηγή, και όχι απλά στην πρώτη σελίδα του Ιστοτόπου της.

Ευχαριστούμε αγαπητοί συνάδελφοι για την συμμόρφωσή σας,

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο