Η Κυβέρνηση αγνόησε τους Δικηγόρους αντί να τους ενισχύσει!

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του δικηγόρου Βασίλη Νουλέζα

25/03/2020

Ακατανόητη και εντελώς άδικη, τουλάχιστον ατυχής εσφαλμένη η απόφαση της Κυβέρνησης ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ να αποκλείσει, να εξαιρέσει τους μάχιμους Δικηγόρους (μη μέλη Δικηγορικών Εταιρειών) από τις ΚΑΔ που προβλέπονται στην 68Α/23.3.2020ΠΝΠ προκειμένου να τους χορηγηθεί το επίδομα τών 800€, εξαιτίας τής καθολικής αναστολής λειτουργίας της τακτικής Δικαιοσύνης που συνεπάγεται μηδενικό εισόδημα για απροσδιόριστο χρόνο, ώστε να αναχαιτισθεί η περαιτέρω εξάπλωση και διάδοση του φονικού ιού COVID 19 που πλήττει την παγκόσμια κοινότητα.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ “συλλαμβάνεται” δυστυχώς ως αφερέγγυα ασυνεπής και ασυγχώρητα ανειλικρινής απέναντι στο μάλλον ευπειθές όπως αποδεικνύεται, αλλά και πολυπληθές, δικηγορικό σώμα, που δέχεται ακόμη μία φορά ισχυρό οικονομικό πλήγμα εξαιτίας της παρατεινόμενης πανδημίας και συνεπακόλουθης υγειονομικής κρίσης.

Δικαιολογημένα οι αγανακτισμένοι συνάδελφοι Δικηγόροι της ασκούν δριμεία, σκληρή κριτική.

Λησμονεί ανάλγητα και ανεπίτρεπτα η Κυβέρνηση που νοιάζεται πρωτίστως για την εργοδοσία, ότι η πλειοψηφία αυτών βρίσκεται πλέον αναμφισβήτητα στα όρια της οικονομικής εξόντωσης και εξαθλίωσης, λόγω τής μακρόχρονης αναγκαστικής επαγγελματικής απραξίας.

Το επίδομα των 800€ πρέπει να χορηγηθεί άμεσα σε όλους ανεξαιρέτως τους Δικηγόρους που απευθύνουν κραυγή αγωνίας και απόγνωσης και έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημία, έχουν αναντίρρητα περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων και διακρίσεων, ώστε να τους εξασφαλίσει μία προσωρινή οικονομική ανάσα πέραν άλλων διευκολύνσεων, όπως αναστολή ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων που επιβάλλει η αρνητική συγκυρία.

Αυτονόητη ηθική και πολιτική υποχρέωση της Κυβέρνησης, που αγνόησε επιδεικτικά τον δικηγορικό κόσμο και δεν τήρησε ουδόλως τις εξαγγελίες και ρητές δημόσιες δεσμεύσεις της να διορθώσει πάραυτα το χονδροειδές σφάλμα της, να διευρύνει τον κατάλογο δικαιούχων, ώστε τουλάχιστον να μας εξισώσει την ύστατη στιγμή με άλλες επαγγελματικές κατηγορίες που εντάχθηκαν στις ευεργετικές ρυθμίσεις.

Δεν διεκδικούμε τον τίτλο επιδοματούχων ελεύθερων επαγγελματιών η επαιτών, όμως δικαιούμεθα από το Σύνταγμα ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης ίση μεταχείριση.

Σε διαφορετική περίπτωση μονόδρομος η καθολική ρήξη, περαιτέρω κινητοποιήσεις και σκληρότερη δυναμική συνδικαλιστική εκπροσώπηση των Δικηγόρων.

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ

Δικηγόρος

 


Μοιραστείτε το Άρθρο