Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, Η «ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ» ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(07-10-2019)

 

Όνειρο θερινής νυκτός αποτελεί πλέον η παλαιά εποχή τής παρέας, τής προσωπικής επικοινωνίας, τής αλάνας, τού ανέμελου παιχνιδιού, τού μαλώματος και του εναγκαλισμού.

Τότε που ώς παιδιά είχαμε τον πόθο να βρεθούμε μαζί στο παιχνίδι, στις σκανταλιές, στα πειράγματα και τόσα άλλα που μας ένωναν, μας μεγάλωναν, μας εκπαίδευαν, μας γαλουχούσαν για το μέλλον!!!

Σήμερα, στην πνευματικά φτωχή μας κοινωνία, όλα άλλαξαν.

Άγνωστη η έννοια τής προσωπικής επικοινωνίας και όλων των παραπάνω στοιχείων που ήταν ανθρώπινα, πολύ ανθρώπινα και υγιή. Ήταν τέλος πάντων η σταθερή αξία και η ομαλή εξέλιξη ενός παιδιού.

Ώς σύγχρονα «ζόμπι» εξελίσσονται πλέον τά παιδιά μας, δίχως προσωπική επικοινωνία η οποία δυστυχώς αντικαταστάθηκε με την ηλεκτρονική, και ας βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλον. Συνήθισαν ηλεκτρονικά να επικοινωνούν και προτιμούν να στείλουν text message πληρώνοντας το κιόλας, παρά να βρεθούν ο έναν με τον άλλον.

Η φωτογραφία μας είναι αδιάψευστος μάρτυρας αλλά και απόδειξη τής κατάντιας που επήλθε στα νέα παιδιά αλλά και σε εμάς τους μεγάλους. Αυτά τα «βρέφη» γνωρίζοντας πιθανόν για το ελεύθερο διαδίκτυο (Free WiFi) που υπάρχει στον χώρο αυτό τής οικίας στην Κατερίνη (ναι, δικό μας προϊόν είναι οι εικονιζόμενοι) στήνονται εκεί συχνά στην σειρά, και αντί να επικοινωνούν μεταξύ τους προσωπικά, σερφάρουν στο διαδίκτυο ομοθυμαδόν και ατομικά αδιαφορώντας για τον διπλανό φίλο όπου πιθανόν από την εξάρτιση και την «αποβλάκωση» να ξέχασαν ότι δώσανε το ραντεβού τους εκεί.

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ!

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΗΣΜΟΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ!

Και για να χαριτολογήσω κάπως στο απαράδεκτο αυτό φαινόμενο και συνάμα λυπηρό, έως και τά σκυλιά δίπλα τους έπεσαν σε… κατάθλιψη και μοναξιά εφόσον δεν βρίσκουν την ανάλογη σημασία από τά παιδιά. Τί να κάνουν και αυτά, το έριξαν στην ξάπλα εφόσον δεν είναι σε θέση να έχουν και αυτά… κινητά «μαραφέτια»!

Δυστυχώς την χάνουμε την νεολαία μας, την χάνουμε δυστυχώς…!

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο