Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΙΣΡΕΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)

 

Του Γιώργου Οικονομίδη / www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 13 Σεπτεμβρίου 2016)

 

Λάβαμε Δελτίο Τύπου από την Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης (ακολουθεί μετά τά σχόλιά μου) για συλλογή τροφίμων προς τις άπορες οικογένειες του Νομού μας.

%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%ce%ba%ce%b9%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83

Θεάρεστο έργο για συνανθρώπους μας που στερούνται μέχρι και τα απαραίτητα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εκφράσω τις απορίες μου:

  1. Διαβάζουμε ότι ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ οικογένειες έχουν ανάγκη τροφής.
  2. Διαβάζουμε επίσης ότι, ΧΙΛΙΑΔΕΣ πολίτες συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση για αγορά τροφής. (Και από 1 ευρώ να δίνουν -που δίνουν πολλά περισσότερα- έχουμε χιλιάδες ευρώ στα ταμεία).
  3. Υπενθυμίζω ότι, πρό μηνών ξαναψηφίστηκε σε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης η οικονομική ενίσχυση στην Ι.Μ. κίτρους για τις ανάγκες των φτωχών μας, με το μηνιαίο ποσό των 6.000 ευρώ, ετήσιο σύνολο 72.000 ευρώ.
  4. Προσθέτοντας στις 6.000 ευρώ του Δήμου και την οικονομική ενίσχυση των χιλιάδων συμπολιτών μας, καθώς και διαφόρων φορέων και επιχειρήσεων προς την Μητρόπολη, έχουμε αριθμό χρημάτων ούκ ολίγων και διόλου ευκαταφρόνητο για την σίτιση των συμπολιτών μας.
  5. Και όμως, εξακολουθεί η Μητρόπολη να ζητά ξηρά τροφή για τις ανάγκες.
  6. Τέλος, από ποια ή ποιες επιχειρήσεις προμηθεύεται τά τρόφιμα η Μητρόπολη για το Κοινωνικό της Παντοπωλείο;

Εύλογα διερωτώμαι, όπως και τόσοι άλλοι μαζί μου:

Πού πηγαίνουν αυτά τά χρήματα;

Ποιος τά διαχειρίζεται;

Γιατί δεν επαρκούν για την αποστολή που διατίθενται;

Πόσοι τελικά είναι οι φτωχοί και πεινασμένοι μας στην Πιερία;

Και αν υπάρχουν τόσοι πολλοί που δεν επαρκούν αυτές οι χιλιάδες ευρώ για την σίτισή τους (όπου τόσα χρήματα αρκούν να ταΐσουν την μισή Κατερίνη!!!), γιατί να υπάρχουν τόσοι πολλοί πεινασμένοι στην Κατερίνη από την στιγμή που ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα από τον Δήμο και την Περιφέρεια, και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο για άσκοπες δημοτικές -και όχι μόνον- εκδηλώσεις αποκλειστικά προς το θεαθήναι;

Αυτά τα λίγα ερωτήματα ζητούν απάντηση, εάν έχουν τελικά κάποιοι τον… Θεός τους!

 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ:

Ανοιχτό κάλεσμα για τη συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

%ce%b7-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος θα ξεκινήσει την λειτουργία του τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, για ακόμη μια χρονιά, με σκοπό την κάλυψη των  πρωτογενών αναγκών επιβίωσης απόρων οικογενειών της Πιερίας. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του το Κοινωνικό Παντοπωλείο κλήθηκε να υποστηρίξει εκατοντάδες οικογένειες,  μοναχικά και ηλικιωμένα άτομα. Ο αριθμός των οικογενειών που εξυπηρετούνται αυξάνει καθημερινά και ραγδαία.

Οι εξυπηρετούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος είναι κυρίως άνθρωποι οι οποίοι πριν την κρίση δεν αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, έμειναν όμως άνεργοι ή το εισόδημά τους μειώθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Στόχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι να ενισχύονται με τρόφιμα μακράς διαρκείας οι προαναφερόμενες οικογένειες σε μηνιαία βάση. Μέχρι σήμερα, μέσα από χορηγίες και με τη στήριξη χιλιάδων πολιτών, και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η κοινωνική αυτή δράση της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος έχει καταφέρει να σταθεί δίπλα τους καλύπτοντας όσο το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες τους.

Για την επίτευξη των σκοπών του Κοινωνικού Παντοπωλείου η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κάνει έκκληση σε όλους τους φορείς, επιχειρήσεις αλλά και σε κάθε πολίτη, που θέλει να προσφέρει στον συνάνθρωπο, να υποστηρίξει το έργο της.

«Καλούμε όλους όσους έχουν τη θέληση και τη δυνατότητα να ενώσουν μαζί μας τις δυνάμεις τους και με αγάπη, ευαισθησία και αλληλεγγύη για να μπορέσουμε όλοι μαζί να ενισχύσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη, μιας και τα προβλήματα επιβίωσης γίνονται ολοένα και πιο έντονα. Και η πιο μικρή προσφορά έχει τεράστια αξία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος.

Το διάστημα αυτό οι ελλείψεις που υπάρχουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι σε λάδι, αλεύρι, ζυμαρικά, ρύζι, σάλτσες, όσπρια, κονσέρβες. Επιπλέον, οποιοδήποτε άλλο προϊόν οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν θα αξιοποιηθεί μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και θα καλύψει ανάγκες.

Η συλλογή τροφίμων θα γίνεται καθημερινά στους κατά τόπους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 23510 45085& 23510 45090 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@imkitrous.gr

 

Καλό θα είναι να έχουμε απαντήσεις λοιπόν στά ερωτήματά μας.

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

©2016

Pieria.Tv 3 - Copy

 

Διαδικτυακό Κανάλι του Νομού Πιερίας, με Τοπικά, Εθνικά και Διεθνή γεγονότα.

 

BANNER Κατασκευές.Movie_Snapshot (3)

Αναδημοσίευση άρθρων:

Σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993 (ΦΕΚ Α’25, 4/3/93) και τους κανόνες τού Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα, η αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται μόνον εάν υπάρχει ενεργός σύνδεσμος που να οδηγεί στην αρχική του πηγή, και όχι απλά στην πρώτη σελίδα του Ιστοτόπου της.

Ευχαριστούμε αγαπητοί συνάδελφοι για την συμμόρφωσή σας,

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο