Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ «RIO 2016» ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης.

Στις 25 Απριλίου 2016 και ώρα 16:40, η πόλη της Κατερίνης υποδέχθηκε και πάλι την Ολυμπιακή Φλόγα στην πλατεία Ελευθερίας.

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ «RIO» 2016 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ (2).

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ «RIO» 2016 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.

Όπως έγινε και την 1η Οκτωβρίου του 2013 με την Ολυμπιακή φλόγα των Χειμερινών Αγώνων Σότσι 2014, έτσι και φέτος λαμβάνει χώρα η μεγάλη αυτή εκδήλωση της υποδοχής για να συνεχίσει στην επόμενη πόλη διερχόμενη για επτά ημέρες την Ελλάδα καταλήγοντας στις 27 Απριλίου στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου σε ειδική τελετή θα παραδοθεί σε αντιπροσωπεία της διοργανώτριας χώρας για να ταξιδέψει στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, την πόλη που φιλοξενεί τους 31ους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016.

Η εκδήλωση στην Κατερίνη διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «RIO 2016».

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ «RIO» 2016 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ (7).

Στις 5 παρά 20 το απόγευμα έγινε η άφιξη των προσκεκλημένων.

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ «RIO» 2016 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ (3).

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και την μουσική επιμέλεια την έχει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης με την χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών.

Στην παρουσίαση είναι ο δημοσιογράφος Περικλής Χατζηγιάννης.

Οι απαγγελίες που θα ακουστούν είναι από τον Γιώργο Βατουσιάδη και την Ιωάννα Ηλιάδου.

Πρωτοτυπεί φυσικά ο Δήμος Κατερίνης προσφέροντας και σκηνοθετική επιμέλεια στην εκδήλωση, με την υπογραφή του Γιώργου Χανδόλια.

Στις 5 η ώρα έφτασε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Πλατεία Ελευθερίας όπου και έγινε η αφή του βωμού από την λαμπαδηδρόμο με συμμετοχή τεσσάρων λαμπαδηδρόμων και 16 συνοδών της Ολυμπιακής φλόγας.

Στην συνέχεια αφίχθησαν αντιπροσωπείες επισήμων της Ε.Ο.Ε. (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή) και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «RIO 2016».

Ακολούθησε η ανάκρουση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΥΜΝΟΥ, του ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ της ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ και του ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ της ΕΛΛΑΔΟΣ.

Χαιρετισμό έφερε ο Δήμαρχος Κατερίνης κύριος Σάββας Χιονίδης, ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής «RIO 2016», ο εκπρόσωπος της Βραζιλιανής  Πρεσβείας και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ «RIO» 2016 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ (4).

Δεν παρέλειψαν αμφότεροι να ανταλλάξουν και τά καθιερωμένα αναμνηστικά δώρα.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης με κλαδευτήρι έκοψε δύο κλαδιά από το δέντρο ελιάς που βρίσκεται κοντά στο άγαλμα της Ελευθερίας και τα προσέφερε ώς δείγμα ειρήνης στους επισήμους της επιτροπής Ολυμπιακών αγώνων.

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ «RIO» 2016 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ (6).

Αμέσως μετά ακολούθησε ένα Πολιτιστικό πρόγραμμα και στην συνέχεια η Ολυμπιακή φλόγα αναχώρησε για την επόμενη πόλη.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα η εκδήλωση έλαβε τέλος.

Μπορείτε όμως να παρακολουθήσετε σύντομα ολόκληρη της εκδήλωση, που βρίσκεται στο μοντάζ, από την διαδικτυακή www.Pieria.tv (το δικό σας κανάλι) με την κάμερα και το μοντάζ του Γιώργου Οικονομίδη.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΔΩ

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

©2016

Pieria.Tv 3 - Copy

 

 

 

Διαδικτυακό Κανάλι του Νομού Πιερίας, με Τοπικά, Εθνικά και Διεθνή γεγονότα.

Αναδημοσίευση άρθρων:

Σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993 (ΦΕΚ Α’25, 4/3/93) και τους κανόνες τού Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα, η αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται μόνον εάν υπάρχει ενεργός σύνδεσμος που να οδηγεί στην αρχική του πηγή, και όχι απλά στην πρώτη σελίδα του Ιστοτόπου της.

Ευχαριστούμε αγαπητοί συνάδελφοι για την συμμόρφωσή σας,

www.Pieria.tv

 

 


Μοιραστείτε το Άρθρο