Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ

 

Η διαδικτυακή www.Pieria.tv δημιουργήθηκε από τον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη με σκοπό τον «αγωγό» που θα μπορεί να επικοινωνεί με τους προβληματισμούς των Πιεριαίων και να αποτελεί μια καθαρή, ανεξάρτητη και ανόθευτη φωνή.

Η Pieria.tv είναι καθαρά τοπικού χαρακτήρα ασχολούμενη με ειδήσεις και ρεπορτάζ τής Κατερίνης και γενικά τού Νομού Πιερίας και δεν επιδιώκει μια θέση πρωτιάς στον μεγάλο κατάλογο των Ιστοσελίδων ούτε ενδιαφέρεται για τά «κλίκς» που αγωνιωδώς κυνηγούν κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι δημοσιογράφοι τού Νομού.

Πιστεύω δε, ότι, όσοι αγωνιωδώς ενδιαφέρονται για τα νούμερα επισκεψιμότητας καταντούν οι ίδιοι «νούμερα» τού διαδικτύου πιστεύοντας πως, -αντί να τρέξουν στον τόπο τής είδησης-, το να επιδίδονται σε ανέντιμες αναδημοσιεύσεις ξένων άρθρων και πολλές φορές δίχως πηγή προέλευσης, θα έχουν και την ανάλογη «αναγνώριση» από τους αναγνώστες τους, οι οποίοι αποδεικνύονται επί τω πλείστον πως είναι έτοιμοι να ρουφήξουν ότι τους σερβίρουν κάποιοι «δημοσιογράφοι» και να τους… «χειροκροτήσουν»!

Την Pieria.tv την ενδιαφέρει να είναι ψηλά στον δείκτη τού Νομού (όπως και είναι άλλωστε), γι’ αυτό και η παρουσία της στον τοπικό χώρο τής δημοσιογραφίας έχει αξία, αναγνώριση και θετικά σχόλια και όταν βλέπω υψηλά νούμερα επισκεψιμότητας για κάποιο συγκεκριμένο ρεπορτάζ τα δημοσιεύω με χαρά αλλά περισσότερο τιμώντας την ευαισθησία τού επισκέπτη για το συγκεκριμένο θέμα που δημοσίευσα.

Στον Ιστότοπο αυτόν υπάρχει «τρέξιμο», υπάρχει ρεπορτάζ, υπάρχει ζωντανή εικόνα σε αντίθεση με κάποια κείμενα ή φωτογραφίες που κάποιοι άλλοι αρέσκονται να προβάλλουν μόνο.

Συνέπεια τούτων είναι η επαφή μου με τον θεατή και αναγνώστη, με σεβασμό και επιθυμία για την ενημέρωσή του.

Όσοι το «παίζουν δημοσιογράφοι» γεμίζουν την σελίδα τους (που οι περισσότερες είναι BlogSpot με δωρεάν φιλοξενία και όχι Ιστοσελίδα επί πληρωμή όπως η Pieria.tv) με κάθε είδους αναδημοσιεύσεις ξένων άρθρων με απουσία πηγής για να δείχνουν ότι είναι δική τους εργασία, έως ότου έρθει η ώρα που θα πληρώσουν με βαριά πρόστιμα την κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων τρίτων.

Επίσης, στην Pieria.tv βλέπετε μόνο καθαρή δημοσιογραφία δίχως ενοχλητικές διαφημίσεις τις οποίες αποφεύγω για να κρατώ ανεξάρτητη και ελεύθερη την δημοσιογραφική μου «πένα», δίχως εξαρτήσεις από οικονομικές συναλλαγές. Κάποιοι άλλοι γεμίζουν την σελίδα τους με διαφημίσεις και ψάχνεις ανάμεσά τους να βρείς πού υπάρχει το άρθρο να το διαβάσεις. Και αυτοί κάποτε θα κληθούν να πληρώσουν την παρανομία όταν το ΣΔΟΕ ξυπνήσει και αρχίσει τους ελέγχους για το αν κόπηκαν αποδείξεις και τιμολόγια από τους διαφημιστές.

Υποσχέσεις δεν δύναμαι να δώσω σε όλους εσάς τους φίλους που χορτάσατε από υποσχέσεις. Αυτό που μπορώ να δώσω είναι οι καθημερινές εξετάσεις από την δημοσιογραφική μου ύπαρξη με συνέπεια να βαθμολογούμαι απ’ όλους εσάς τους επισκέπτες που με τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας για την ενημέρωσή σας.

Θα παρατηρείτε πιστεύω πως δεν είναι συχνές οι αναρτήσεις μου αντιλαμβανόμενοι ότι δημοσιεύω μόνον όταν έχω είδηση και ρεπορτάζ και όχι όπως οι άλλοι που αναδημοσιεύουν ξένη -κλεμμένη- εργασία ή αρέσκονται μόνο στα δελτία τύπου που λαμβάνουν.

 

Με εκτίμηση,

Γιώργος Οικονομίδης

Δημοσιογράφος (μέλος της Ένωσης Συντακτών Βορείου Ελλάδος και μέλος τού Διοικητικού Συμβουλίου).

 

©Pieria.tv

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018-2020

 
 

Copyright © Pieria.tv (Η αντιγραφή δίχως άδεια σημαίνει κλοπή)

Το περιεχόμενο τού παρόντος διαδικτυακού τόπου (site) ανήκει αποκλειστικά στην Pieria.tv και στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη, εκτός εάν (σπανίως μεν) γίνεται αναφορά σε άλλη πηγή. Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, η αντιγραφή αλλά και η παραποίηση του περιεχομένου, έστω και με αναφορά στην πηγή, δίχως έγγραφη ή προφορική άδεια. (pieria.tv@pieria.tv / τηλ. 69 700 800 63 [Γιώργος])

Προτιμήστε ελεύθερα την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Σεπτέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930