«Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ» – ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ 120τ.μ. ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ… ΣΠΙΤΙ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy


Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

(Πρώτη δημοσίευση 4 Αυγούστου 2016)

 

Αυτό και αν δεν είναι ηλιθιότητα και ανευθυνότητα του κράτους

Πήγε προχθές, 2 Αυγούστου 2016, μια κυρία στο ΚΕΠ Κατερίνης για υπόθεσή της, και εισέπραξε από τους υπαλλήλους αρνητική απάντηση, διότι πρέπει πρώτα να διευθετήσει τις υποχρεώσεις της με τον ΕΝΦΙΑ στο 120τ.μ. σπίτι που έχει ο σύζυγός της σε χωριό της Πιερίας.

Επόμενο είναι ότι «έπεσε από τά σύννεφα» η γυναίκα, εφόσον ούτε αυτή ούτε ο σύζυγός της έχουν κάποιο σπίτι στο όνομά τους και μένουν σε ενοίκιο μικρού διαμερίσματος.

«Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ» – ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ 120τ.μ. ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ… ΣΠΙΤΙ

Παρά τις διαμαρτυρίες της οι υπάλληλοι του ΚΕΠ ήσαν ανένδοτοι εφόσον αυτό έδειχναν τά στοιχεία στον υπολογιστή τους.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

Πέρυσι τέτοιον σχεδόν καιρό, δικαστικός υπάλληλος, γνωστός του συζύγου, του παρέδωσε φάκελο για χρέος του εν λόγω σπιτιού «του»! Γέλασε ο σύζυγος και εξήγησε στον δικαστικό ότι δεν έχει σπίτι στο όνομά του και ότι λάθος κάνουν οι ανευθυνο-υπεύθυνοι που ταλαιπωρούν αδίκως τον κοσμάκη. Του συνέστησε ο δικαστικός φίλος του να ξεκαθαρίσει την υπόθεση διότι με τον νόμο και την Εφορία δεν μπορεί να τά βγάλει πέρα. Αυτό και έκανε. Πήγε αυτοπροσώπως στην αρμόδια υπηρεσία και μετά από μακρόχρονη και επίπονη, για τον σύζυγο, έρευνα, διαπίστωσαν ότι έκαναν λάθος και ότι δεν πρόκειται για το άτομο αυτό αλλά για συνωνυμία. Του υποσχέθηκαν ότι θα διορθώσουν το λάθος τους, όπερ και… ΔΕΝ εγένετο!!!

Απαξίωσαν οι κρατικοί υπάλληλοι να διορθώσουν το λάθος τους ή βαρέθηκαν, ή θέλησαν ίσως να καλύψουν κάτι που θα ενοχοποιούσε κάποιους. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η αδιαφορία η οποία κόστισε και κοστίζει ακριβά στο εν λόγω ζεύγος που ενώ δεν έχει (ούτε είχε) σπίτι δικό τους, τους καλούν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για σπίτι 120τ.μ.

«Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ» – ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ 120τ.μ. ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ… ΣΠΙΤΙ 2

Το άκρον άωτον της ηλιθιότητας είναι ότι οι υπάλληλοι «δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους» και δεν θέλουν να ακούσουν τις ενστάσεις του ζεύγους απειλώντας τους ότι θα φτάσει η υπόθεση στην Εφορία, και ας τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Ελλάς το μεγαλείο… της μικρότητάς σου!!!

Χαριτολογώντας συνέστησα στον καταγγέλλοντα να ζητήσει να του βγάλουν στον πλειστηριασμό το εν λόγω σπίτι και να κρατήσουν το χρέος του δίδοντάς του το υπόλοιπο που θα προκύψει από την πώληση. Χμ…! λέτε να γίνεται αυτό; Αλλά στην Ελλάδα είμαστε, και εδώ όλα γίνονται.

«Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ» – ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ 120τ.μ. ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ… ΣΠΙΤΙ 3

Αποτέλεσμα της υπόθεσης, σύμφωνα με νέες πληροφορίες (7 Αυγ. 2016), είναι ότι βρέθηκε και διορθώθηκε το λάθος, που τελικά δέν αφορούσε κατοικία 120τ.μ., αλλά μικρή αποθήκη και κάποια στρέμματα αγροτεμαχίου, τα οποία όμως και πάλι δέν ανήκουν στο ζεύγος διότι μεταβιβάστηκαν πρό καιρού (με αποδείξεις συμβολαίων) σε συγγενικό τους πρόσωπο. Παρ’ όλα αυτά η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας δέν αμφισβητείται.

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

©2016

Pieria.Tv 3 - Copy

 

Διαδικτυακό Κανάλι του Νομού Πιερίας, με Τοπικά, Εθνικά και Διεθνή γεγονότα.

BANNER Κατασκευές.Movie_Snapshot (3)

Αναδημοσίευση άρθρων:

Σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993 (ΦΕΚ Α’25, 4/3/93) και τους κανόνες τού Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα, η αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται μόνον εάν υπάρχει ενεργός σύνδεσμος που να οδηγεί στην αρχική του πηγή, και όχι απλά στην πρώτη σελίδα του Ιστοτόπου της.

Ευχαριστούμε αγαπητοί συνάδελφοι για την συμμόρφωσή σας,

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο