Monsanto: Πτώση κερδών 34% μετά από παγκόσμιες κινητοποιήσεις εναντίον της.

Μοιραστείτε το Άρθρο

του Γιώργου Οικονομίδη.

Η εταιρεία Monsanto που έχει έρθει αντιμέτωπη με ολόκληρη σχεδόν την ανθρωπότητα  για τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους της, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 34% κατά το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, καθώς οι αγρότες  έκαναν περικοπές στην αγορά σπόρων του καλαμποκιού, προτιμώντας σπόρους άλλων εταιριών παρά τους μεταλλαγμένους  σπόρους της εταιρείας Monsanto.

Η Monsanto είχε πτώση κερδών 2

Η Monsanto είχε πτώση κερδώνΜια γυναίκα (φώτο) στην πόλη του Μεξικού, σε μια διαμαρτυρία ενάντια στο μεταλλαγμένο καλαμπόκι των τελευταίων χρόνων στο Μεξικό.

Φωτογραφία: Xinhua / Landov / BARCROFT Media

Οι αγρότες στη Νότια Αμερική και αλλού, με ρεκόρ καλλιέργειας σόγιας και καλαμποκιού, τα τελευταία χρόνια μείωσαν τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις στα εν λόγω βασικά προϊόντα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Monsanto να πληγεί οικονομικά εφόσον οι δραστηριότητές της επηρεάστηκαν επίσης και από την μειωμένη φύτευση βαμβακιού στην Αυστραλία.

Τα έσοδα της εταιρείας στα αγροτικά προϊόντα μειώθηκαν περισσότερο από 8% έως $2.87 δίς την περίοδο αυτή, για τις μειωμένες πωλήσεις των σπόρων καλαμποκιού και του ζιζανιοκτόνου που παράγει η εταιρία. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη $2.96 δίς.

Η πολυεθνική τροφίμων έχει βρεθεί στο επίκεντρο της διαμάχης για τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους της για κάποιο χρονικό διάστημα, με το επίκεντρο εντατικοποίησης στις ΗΠΑ το περασμένο έτος με πορείες κατά της εταιρείας Monsanto.

Η Monsanto ξόδεψε εκατομμύρια δολλάρια σε δικαστικές διαμάχες ενάντια σε νόμο που ήθελε να περάσει η Πολιτεία του  Όρεγκον, (με την Πρόταση 92), που θα ανάγκαζε τις εταιρείες να επισημαίνουν με ετικέτα όσα τρόφιμα περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Η εταιρεία –με τά λεφτά της– επικράτησε της διαμάχης και νίκησε το μέτρο, με αποτέλεσμα να μην υποχρεούνται τα πωλούμενα προϊόντα να φέρουν την ένδειξη «Γενετικά Τροποποιημένα Προϊόντα» (GMO). Αποτέλεσμα να καταλήγουν στο πιάτο μας ότι δηλητήρια μας σερβίρουν οι δολοφόνοι μας αυτοί. Εάν δεν ήσαν ΕΝΟΧΟΙ γιατί να φοβούνται την ένδειξη GMO στις ετικέτες των προϊόντων τους;;;!!! Είθε τά κέρδη τους να φτάσουν στο -0% για τούς αλήτες δολοφόνους μας.

Περισσότερες κινητοποιήσεις χρειάζονται για να κλείσουν επιτέλους οι άθλιοι των Εθνών.

Λαοί όλου του κόσμου, ενωθείτε ενάντια στους δολοφόνους μας και μην αγγίξετε προϊόντα τέτοιου είδους μποϊκοτάροντας και τα καταστήματα τροφίμων της γειτονιάς σας που πωλούν τέτοιου είδους προϊόντα… έως ότου κλείσουν όλα, μα όλα…!

Πληροφορίες από την: theguardian.com

 

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.sporeas.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο