Η VODAFONE ΠΟΥΛΑΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ «ΑΧΡΗΣΤΟ» ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 16.05.2017)

Και να μου το έλεγαν δεν θα το πίστευα ότι η περιβόητη Vodafone στα νέα συμβόλαια στους πελάτες της χρεώνει, (πουλάει για την ακρίβεια), τον απαραίτητο εξοπλισμό για την έναρξη της υπηρεσίας, όπως το ρούτερ αλλά και τον αποκωδικοποιητή όταν πρόκειται για 3play με την Vodafone tv.

Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, όπως το να μη τίθεται η τηλεόραση σε λειτουργία από τον αποκωδικοποιητή διότι δέ επαρκεί το σήμα σύνδεσης, τότε δεν μπορείς να επιστρέψεις τον εξοπλισμό αλλά είσαι αναγκασμένος να τον πληρώνεις μέχρις εξοφλήσεως του… και ας μη μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις κάπου αλλού. Θα τον έχεις «πεσκέσι» να στολίζει το… κομοδίνο σου.

Περίπτωση υπάρχει στην διάθεσή μας για συμβόλαιο 3play με την Vodafone όπου δυστυχώς η τηλεόραση δεν λειτουργεί ασύρματα λόγω τεχνικού προβλήματος ή λόγω χαμηλού σήματος. Ζητήθηκε ακύρωση του 3play και επιστροφή στο 2play δίχως την τηλεόραση, εφόσον δεν έπιανε σήμα. Η εταιρία το αναγνώρισε εφόσον και ο τεχνικός τους που επισκέφθηκε τον πελάτη το επιβεβαίωσε. Στους λογαριασμούς όμως υπήρχαν και χρεώσεις για τον αποκωδικοποιητή.

Τηλεφώνησα στην Vodafone για διευκρινήσεις και μου είπαν ότι δεν επιστρέφεται το μηχάνημα και θα πρέπει να πληρώνεται έως ότου εξοφληθεί. Μά δεν μπορεί ο αποκωδικοποιητής να χρησιμοποιηθεί κάπου αλλού τους είπα, και είναι άχρηστος στον πελάτη και έτοιμος να επιστραφεί, όπως του ζητήθηκε κατά την ακύρωση του 3play. Αυτή είναι η πολιτική της εταιρίας μου είπαν και δεν επιστρέφεται ο αποκωδικοποιητής.

Σήμερα 16/05 αργά το μεσημέρι, επικοινώνησα για περαιτέρω πληροφορίες του ρεπορτάζ με το αρμόδιο τμήμα του Συνηγόρου του Καταναλωτή, και δυστυχώς επάνω στη συζήτηση όταν έφτασε η ώρα ακριβώς 3μ.μ., ζήτησε η συνομιλήτριά μου να κλείσουμε διότι την ώρα αυτή δεν μπορεί να με εξυπηρετήσει εφόσον ο ανώτερος που είναι γνώστης τελείωσε την βάρδια του.

Αυτό με την Vodafone το θέτουμε στην γνώση των υποψηφίων πελατών για να γνωρίζουν πώς ότι εξοπλισμό προσφέρει η εν λόγω εταιρία για νέα σύνδεση, θα πληρώνεται μέχρι κεραίας άσχετα εάν οι κεραίες τους δεν επαρκούν για να στείλουν σήμα στον αποκωδικοποιητή.

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο