ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2017 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 6 Ιανουαρίου 2017)

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι’ εφέτος, το 2017, πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην Παραλία Κατερίνης την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στις μία και μισή το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε την επίσημη τελετή, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, με την πομπή να ξεκινά από τον Ιερό Ναό της Αγ. Φωτεινής με την προσέλευση του Κλήρου και των τοπικών Αρχών.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι, η περιβόητη προβλήτα της Παραλίας, η οποία σφραγίστηκε από το Λιμεναρχείο Σκάλας ώς επικίνδυνη και παράνομη, εφόσον στερείται άδεια λειτουργίας, την οποίαν και θυμήθηκαν μετά από πάμπολλα χρόνια, αυτή την ημέρα των Θεοφανίων άνοιξε για την τελετή.

Σε ερώτησή μου προς τους Λιμενικούς γιατί άνοιξε η προβλήτα εφόσον είναι παράνομη και επικίνδυνη, πήρα την απάντηση ότι η προβλήτα δεν είναι παράνομη.

Οι Λιμενικοί πάντως απαγόρευσαν την χρήση της προβλήτας στους πολίτες παρά μόνον στους ιερείς και επισήμους της τελετής, μεταξύ αυτών και του Δημάρχου Κατερίνης, κυρίου Σάββα Χιονίδη.

Παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε, αρκετοί τολμηροί, μικροί και μεγάλοι, παρευρέθησαν στην τελετή η οποία όμως κράτησε μόλις λίγα λεπτά της ώρας, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, όπου και βιάστηκε ο μητροπολίτης να ρίξει τον Σταυρό στην θάλασσα, λόγω του υπερβολικού ψύχους, το οποίον όμως δεν εμπόδισε τα παλικάρια της πόλης μας να βουτήξουν στα παγωμένα νερά για τον Σταυρό.

Ο τυχερός που έπιασε τον σταυρό, ο Φώτης Δημητριάδης, τρεμάμενος από το δριμύ ψύχος, μίλησε αποκλειστικά στην κάμερά μας.

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο