ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ «ΒΟΜΒΑ»;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(01/03/2018)

 

Αληθεύει ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις αμφότεροι Κουβέλης και Τσίπρας για την κυβερνητική στήριξη τεσσάρων Δήμων τής χώρας;

Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Κατερίνης;

Δημοσιογραφικές μου πληροφορίες αναφέρουν ότι με αφορμή την υπουργοποίηση τού Φώτη Κουβέλη ώς αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, έπεσε εχθές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η αξίωση του κυρίου Κουβέλη να στηρίξει η κυβέρνηση τέσσερις Δήμους τής χώρας όπου θα ηγούνται ως υποψήφιοι δήμαρχοι βουλευτές τής ΔΗΜΑΡ.

Στην Κατερίνη θα έχουμε την έκπληξη(;) με τον… Γιάννη Αμοιρίδη!!!

Ο Γιάννης Αμοιρίδης, ο για πρώτη φορά βουλευτής Πιερίας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2007, επανεξελέγη και πάλι με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009. Μετά από διαφωνίες με το κόμμα του τέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τον Φεβρουάριο του 2012 όπου και ανεξαρτητοποιήθηκε. Επέστρεψε όμως στις 26 Μαρτίου 2012 στην Βουλή ως μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), όπου και υπηρέτησε τον Φώτη Κουβέλη.

Έτσι λοιπόν, και εφόσον ο κ. Φώτης Κουβέλης δεν ξεχνά, συζητείται παρασκηνιακά η υποψηφιότητα τού Γιάννη Αμοιρίδη ώς δήμαρχος Κατερίνης με την πλήρη υποστήριξη τής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Γιάννης Αμοιρίδης δεν είναι άγνωστος στην Κατερίνη εφόσον εξελέγη το 1990 ώς δημοτικός σύμβουλος και το 1997 έγινε αναπληρωτής Δήμαρχος Κατερίνης. Το 1998 μετά από εκλογική αναμέτρηση με τον αντίπαλο του Αλέξανδρο Τσακπουνίδη στις δημοτικές εκλογές, ο Γιάννης Αμοιρίδης εξελέγη δήμαρχος τής πόλης με ποσοστό 58,8% αναλαμβάνοντας καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 1999.

Στις δημοτικές εκλογές του 2002, με αντίπαλο τότε τον σημερινό δήμαρχο Σάββα Χιονίδη, ο Γιάννης Αμοιρίδης επανεξελέγη από τον πρώτο κιόλας γύρο με ποσοστό 52,8% έναντι 43,2% για το Σάββα Χιονίδη ενώ ο κ. Χιονίδης εξελέγη δήμαρχος το 2007 όπου και παραμένει έως σήμερα.

Το ερώτημα είναι, ποια στάση θα κρατήσει ο σημερινός δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης εάν αληθεύει η υποψηφιότητα του Γιάννη Αμοιρίδη, από την στιγμή που μέρα με την μέρα δημοτικοί του σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι τον εγκαταλείπουν και σε λίγο θα απομείνουν… «τρείς και ο κούκος»;

 

www.Pieria.tv

©2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο