Κίνα: Γιόρτασαν το θερινό ηλιοστάσιο τρώγοντας… σκύλους. [Σκληρές εικόνες].

Μοιραστείτε το Άρθρο

Οι κάτοικοι της πόλης Γιουλίν το έκαναν λίγο πρόωρα αφού ήθελαν να αποφύγουν τους ακτιβιστές που κάθε χρόνο εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις εναντίον τους.

Κίνα. Γιόρτασαν το θερινό ηλιοστάσιο τρώγοντας... σκύλους 1

Είναι γνωστό πως οι Κινέζοι έχουν κάποιες ιδιαίτερες και ίσως παράξενες -για τους Δυτικούς- γευστικές προτιμήσεις, αφού το μενού τους περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έντομα, ερπετά αλλά και κατοικίδια ζώα, όπως οι σκύλοι!

Μάλιστα, πολλοί είναι οι Κινέζοι οι οποίοι γιορτάζουν το θερινό ηλιοστάσιο, τρώγοντας σκύλους, αν και φέτος, οι κάτοικοι της πόλης Γιουλίν το έκαναν λίγο πρόωρα αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ήθελαν να αποφύγουν τους ακτιβιστές που κάθε χρόνο εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις εναντίον τους.

Κίνα. Γιόρτασαν το θερινό ηλιοστάσιο τρώγοντας... σκύλους 2

Κίνα. Γιόρτασαν το θερινό ηλιοστάσιο τρώγοντας... σκύλους 6

Κίνα. Γιόρτασαν το θερινό ηλιοστάσιο τρώγοντας... σκύλους 4

Κίνα. Γιόρτασαν το θερινό ηλιοστάσιο τρώγοντας... σκύλους 8

Κίνα. Γιόρτασαν το θερινό ηλιοστάσιο τρώγοντας... σκύλους 3

Κίνα. Γιόρτασαν το θερινό ηλιοστάσιο τρώγοντας... σκύλους 5
Οι κάτοικοι άλλαξαν την ημερομηνία για το ετήσιο φεστιβάλ με το οποίο γιορτάζουν την πιο μεγάλη ημέρα της χρονιάς και στο οποίο συγκεντρώνουν, σφάζουν και καταναλώνουν σκύλους.
Οι σοκαριστικές φωτογραφίες από το Φεστιβάλ, κάνουν μάλιστα το γύρο του Διαδικτύου, προκαλώντας την οργή των υπερασπιστών των δικαιωμάτων των ζώων.

Όσο για το λόγο που κάνει τους Κινέζους να τρώνε σκύλους, υποτίθεται ότι τους βοηθούν να μένουν «γεροί» τον χειμώνα, αν και σύμφωνα με τους ειδικούς η κατανάλωση αυτών τον ζώων αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αφού δεν είναι εμβολιασμένα και δεν ελέγχονται από κτηνιάτρους.

Πηγή: Daily Mail

πηγή: protothema.gr

 

Εύλογο σχόλιο – απορία τής Διαδικτυακής www.sporeas.tv:

Πέραν του αποτροπιασμού που δηλώνουμε για το απαράδεκτο αυτό θέαμα-δολοφονία, ρωτάμε τους σκυλόφιλους που αυτοαποκαλούνται ζωόφιλοι: “Για εσάς τα ζώα είναι μόνον οι σκύλοι, ενώ τα κατσίκια και τα αρνιά είναι τροφή; Ποιά είναι άραγε η διαφορά στις παρακάτω φωτογραφίες για τους… ζωόφιλους“;

Κίνα. Γιόρτασαν το θερινό ηλιοστάσιο τρώγοντας... σκύλους 5

Σκύλοι στο τσιγκέλι στην Κίνα

ΖΩΟΦΙΛΟΙ, ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΚΥΛΩΝ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΡΝΙΑ;

Αρνιά στο τσιγκέλι του χασάπη

 

Η ερώτηση γίνεται χάριν παλαιού μας ρεπορτάζ για αδέσποτο σκύλο που περιτριγύριζε σε προαύλιο Νοσοκομείου επί μήνες, και ο δημοσιογράφος άκουσε τά χίλια μύρια γι’ αυτόν και την οικογένειά του(!) στο YouTube, από σκυλόφιλους, όπου και ενημέρωνε ο ένας τον άλλον για να λάβουν μέρος στην επιθετική τους τακτική, και το… έπαιζαν, ναί τό έπαιζαν, ζωόφιλοι…!

Τέλος, αποφύγαμε να συμπεριλάβουμε, πέραν των φωτογραφιών, καί βίντεο στο παραπάνω ρεπορτάζ που υπάρχουν άφθονα στο YouTube, διότι η εικόνα είναι φρικιαστική και αποκρουστική για τον βασανισμό αυτών τών τετραπόδων που αποδεικνύονται, σε πολλές περιπτώσεις, ώς οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου, και εύλογα θα διερωτώνται: “Γιατί φίλοι μας το κάνετε αυτό;”.

 

Γιώργος Οικονομίδης,

www.sporeas.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο