ΚΑΘΕ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΑ. ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΣΤΟ SYDNEY ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ… ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Μοιραστείτε το Άρθρο

Του Γιώργου Οικονομίδη / www.Pieria.tv

Κατηγορούμενος για τρομοκρατία βρέθηκε 17χρονος Έλληνας ομογενής από το Sydney της Αυστραλίας όταν έκανε αναρτήσεις στο Facebook για πρόκληση τρομοκρατίας. Τώρα λέει ότι ήταν για πλάκα. Τί λές ρε βλάκα…!

Συγκεκριμένα:

ΚΑΘΕ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΑ. ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΣΤΟ SYDNEY ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ... ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!Ο νεαρός είναι ελληνικής καταγωγής, και ήθελε απλώς να γίνει «το κέντρο της προσοχής» και να κάνει ένα αστείο ενώ υποφέρει από «σημαντική αναπηρία που επηρεάζει την ανάπτυξή του», όπως αναφέρουν αγγλόφωνα δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Sydney Morning Herald», στις 14 του περασμένου Ιουνίου, ο 17χρονος είχε αναρτήσει έναν «χάρτη επίθεσης», που περιέγραφε τέσσερα σημεία στο κέντρο του Sydney ώς στόχους γράφοντας ότι: «Θα βγάλω τη λεπίδα μου και θα αρχίσω να πετσοκόβω κάθε άντρα και γυναίκα, ακόμα και παιδί, που είναι γύρω μου» και αυτό θα το κάνω «αύριο στις 10 με 11 το πρωί, ώρα Ανατολικής Αυστραλίας».

Λίγο μετά την ανάρτηση του, διέγραψε τά σχόλιά του από το Facebook, έκλεισε τον υπολογιστή του πιστεύοντας ότι θα εξαφανίσει τά ίχνη του. Την επόμενη ημέρα η Αστυνομία κτύπησε την πόρτα του και τον συνέλαβε εφόσον εξέλαβε την ανάρτηση ως σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας και τώρα το 17χρονο παιδαρέλι, που ήθελε να κάνει πλάκα, έχει περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη.

Ο δικηγόρος του νεαρού ομογενή ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, αλλά οι δικαστές έκριναν ότι αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια και μπορεί να διαπράξει σοβαρά αδικήματα, και τώρα βρίσκεται στην φυλακή.

Επίσης, αποκαλύφθηκε ότι, ο 17χρονος έκανε και άλλες βίαιες αναρτήσεις.

Στις 23 Μαΐου είχε γράψει: «Μπορώ να πάρω ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι και να σκοτώσω όσους περισσότερους μπορώ σε ένα λεπτό», ενώ σε άλλη του ανάρτηση ανέφερε: «Αν καταφέρω να το κάνω αυτό, θα ήταν η μεγαλύτερη αιματηρή σφαγή που έγινε στην Αυστραλία από την εποχή της σφαγής στο Port Arthur» αναφέρει και η εφημερία theherald.com.au

Η δικαιολογία του ανόητου νεαρού στην αστυνομία, ήταν ότι ποτέ δεν είχε την πρόθεση να κάνει τις επιθέσεις αυτές και ότι οι αναρτήσεις του ήταν ένα σκληρό αστείο για να τραβήξει την προσοχή των άλλων επάνω του διότι όλοι τον αγνοούσαν λόγω της αναπηρίας του που επηρεάζει την ανάπτυξή του. Ο πατέρας του 17χρονου δήλωσε ότι ο γιός του: «Δεν είναι τρομοκράτης. Έχει θέματα με την ψυχική του υγεία. Προσπαθούσε να κάνει πλάκα. Αυτό είναι μόνο».

Η Αντιτρομοκρατική Μονάδα ΝΝΟ (NSW Joint Counter Terrorism Team) όμως, σε έρευνά της απέδειξε ότι, εκτός από τον Ιούνιο και τον Μάϊο, ο νεαρός και τον Απρίλιο φέτος είχε λογαριασμό με το ηλεκτρονικό όνομα «Lonewolfhunter200» («μοναχικός λύκος, κυνηγός 200») και μπήκε σε ιστοσελίδα ψάχνοντας: «Πώς να οργανώσεις τρομοκρατική επίθεση χωρίς να το μάθουν οι Αρχές;» και αναζήτηση για το πώς μπορεί να φτιάξει κανείς βόμβα.

Ο δικαστής Clifton Hoeben, στη δικαστική απόφαση ανέφερε: «Ίσως η πιο ενοχλητική πτυχή των αναρτήσεων στο Facebook, είναι ότι έγιναν σε μία σημαντική χρονική περίοδο, από τις 23 Μαΐου έως τις 12 Ιουνίου 2016», και συμπλήρωσε: «Αυτές οι αναρτήσεις δεν φαίνεται να ήταν παρορμητικές σκέψεις της στιγμής. Μάλλον, ήταν βασισμένες ή καθοδηγούνταν από βαθύτατα αισθήματα εχθρότητας, από τα οποία διακατεχόταν ο νεαρός εκείνη την περίοδο».

Το παιδί παραμένει στη φυλακή, αντιμέτωπο με την κατηγορία ότι προετοίμαζε ή σχεδίαζε τρομοκρατική ενέργεια, όπως διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση της Παροικιακής εφημερίδας «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ».

Όλο αυτό το σκηνικό μας δείχνει το πόσο ευάλωτοι είμαστε όλοι οι χρήστες του διαδικτύου, και οι αναρτήσεις μας, ιδιαίτερα στο Facebook, θα πρέπει να είναι «προσγειωμένες» κατάλληλα, εάν δεν θέλουμε να βρεθούμε πρό εκπλήξεων, διότι τά πάντα παρακολουθούνται από δυνάμεις που πιθανόν αγνοούμε ή δεν υπολογίζουμε.

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

©2016

Pieria.Tv 3 - Copy

 

Διαδικτυακό Κανάλι του Νομού Πιερίας, με Τοπικά, Εθνικά και Διεθνή γεγονότα.

 

BANNER Κατασκευές.Movie_Snapshot (3)

Αναδημοσίευση άρθρων:

Σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993 (ΦΕΚ Α’25, 4/3/93) και τους κανόνες τού Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα, η αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται μόνον εάν υπάρχει ενεργός σύνδεσμος που να οδηγεί στην αρχική του πηγή, και όχι απλά στην πρώτη σελίδα του Ιστοτόπου της.

Ευχαριστούμε αγαπητοί συνάδελφοι για την συμμόρφωσή σας,

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο