ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΜΒΟΥ Κ5 ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΥΨΟΣ ΒΡΟΝΤΙΝΟΥ).

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (30-11-2021).

 

Επειδή χορτάσαμε μέχρι αηδίας από υποσχέσεις, και επειδή με δημοσιεύματά μου ανέδειξα την κωλυσιεργία των αρμοδίων στην αποπεράτωση του έργου παράδοσης του κόμβου Κ5 με την Παλαιά Εθνική Οδό Κατερίνης- Θεσσαλονίκης στο ύψος Βροντινού, και επειδή «ξύπνησε» κάπως αργά ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος ζητώντας τον περασμένο Αύγουστο τον λόγο καθυστέρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και επειδή και πάλι υποσχέθηκαν οι αρμόδιοι ότι μέχρι τον Νοέμβριο του 2021 θα τελειώσει το έργο, επανέρχομαι για να αποδείξω τα ψεύδη και τις φρούδες υποσχέσεις της Περιφέρειας.

Σε απάντηση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ προς τον δήμαρχο Κατερίνης, για το έργο που δεν παραδόθηκε ακόμα, γράφουν μεταξύ άλλων και τα εξής;

«Ειδικότερα στην περιοχή του κόμβου Κ5 με την Παλιά Εθνική Οδό (ΠΕΟ) 1 Κατερίνης Θεσσαλονίκης (περιοχή της εγκατάστασης Βροντινού), ήδη εκτελούνται κανονικά εργασίες της αναμόρφωσης του, με εκτροπή της κυκλοφορίας σε παρακαμπτηρίους δρόμους, σύμφωνα με μελέτες εργοταξιακής σήμανσης οι οποίες εγκρίθηκαν αρμοδίως από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης αλλά και από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας. Ο χρόνος ισχύος των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας στην περιοχή του Κ5 λήγει τον Νοέμβριο του 2021 και ο κόμβος θα παραδοθεί προς χρήση εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος».

(Όλη η απάντηση ΕΔΩ)

Ο Νοέμβριος 2021 εκπνέει σε λίγες ώρες σήμερα 30/11 και απ’ ότι βλέπουμε δεν παραδόθηκε το έργο ενώ από αύριο 1η Δεκεμβρίου τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στην περιοχή του Κ5 (περιοχή της εγκατάστασης Βροντινού) στην παράκαμψη κάτω από την γέφυρα, δεν θα ισχύουν. Τι μέλλει γενέσθαι λοιπόν εάν στην «παράνομη» από αύριο παράκαμψη σημειωθούν ατυχήματα; Ποιος θα ευθύνεται γι’ αυτό; η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης ή η  Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας που ενέκριναν την εκτροπή της κυκλοφορίας σε παρακαμπτηρίους δρόμους;

Με τους ρυθμούς αποπεράτωσης του έργου, προβλέπω μάλλον παράδοση μετά τον Ιανουάριο του 2022, εφόσον ώς δικαιολογία μπορεί να προβάλλουν τον Δεκέμβριο με τις εορτές και τον Ιανουάριο ως κακοκαιρία. Πολλά μπορεί να υποθέσει ο μέσος πολίτης που υφίσταται την ταλαιπωρία αυτή της ανικανότητας των αρμοδίων να παραδώσουν «προς χρήση εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος» το έργο!!! Μας κουράσατε πιά ανίκανοι.

Ελλάς το μεγαλείο… της μικρότητάς σου!

 

©www.Pieria.tv – 2021

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο