Και στην Ελλάδα παρτίδα μολυσμένων αυγών από την Ολλανδία

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copyτου Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 01/09/2017)

 

Ούτε η χώρα μας γλύτωσε τελικά από το διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά από την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Εδώ και λίγους μήνες κυκλοφόρησαν στην αγορά μολυσμένα αυγά προερχόμενα από τις παραπάνω δύο χώρες.

Εικόνα διαδικτύου

Σε σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση αυτή εφόσον οι αρμόδιες εποπτικές αρχές δεν ενήργησαν έγκαιρα για την ενημέρωση του πολίτη με συνέπεια να κωλυσιεργήσει η ενημέρωση και η προστασία των καταναλωτών.

Υπάρχει όμως γραπτή διαβεβαίωση από την Κομισιόν ότι τελικά η εν λόγω ύποπτη παρτίδα υγρών αυγών ναι μεν εισήλθε στην Ελλάδα αλλά τελικά δεν κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά.

Ερώτηση στην Ευρωβουλή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς ενώ την έκβαση τής ερώτησης την βλέπουμε στο βίντεο και την διαβάζουμε παρακάτω στο δελτίο τύπου που μάς απέστειλε το γραφείο του κυρίου Μαριά.

Εικόνα διαδικτύου

 

Βρυξέλλες, 31/8/2017

Καταπέλτης ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για το νέο διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά.

“Η Ελλάδα πρόσφατα έλαβε μια ύποπτη παρτίδα υγρών αυγών απαντά η Κομισιόν σε Ερώτηση του Νότη Μαριά”.

Τις τεράστιες ευθύνες των αρμόδιων εποπτικών αρχών για το νέο διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά στηλίτευσε με παρέμβασή του εχθές 31/8/2017 ενώπιον της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Και αυτό γιατί ενώ τα ύποπτα δείγματα μολυσμένων αυγών είχαν ήδη ληφθεί από τις 15 Μαΐου τελικά τα μέτρα προστασίας των καταναλωτών λήφθηκαν στις 7 Αυγούστου!!!

Μάλιστα οι ευθύνες επιτείνονται μια και όπως αποκαλύφθηκε από την συζήτηση  τα μολυσμένα αυγά από την Ολλανδία και το Βέλγιο κυκλοφορούν ήδη από το Σεπτέμβριο του 2016!!!

Επιπλέον από τη συζήτηση αποδείχθηκε ότι οι Ολλανδικές Αρχές γνώριζαν για τα μολυσμένα αυγά από το Νοέμβριο του 2016 κι όμως «εποίησαν τη νήσσαν».

Πρόκειται για ένα τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο είπε ο Νότης Μαριάς για το οποίο έχει ευθύνη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι Εθνικές Αρχές.

Μάλιστα οι Ευρωπαίοι Υπουργοί θα συσκεφθούν τελικά για τη λήψη μέτρων  στις 26 Σεπτεμβρίου!!!

Ο Νότης Μαριάς ο οποίος ήταν και ο μοναδικός Έλληνας Ευρωβουλευτής που συμμετείχε στη συζήτηση, ζήτησε να ενημερωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν μολυσμένα αυγά και κρέας πουλερικών έχουν εξαχθεί από Βέλγιο και Ολλανδία στην Ελλάδα για να λάβει την απάντηση μετά από δεύτερη επίμονη παρέμβασή του ότι  τελικά μια ύποπτη παρτίδα υγρών αυγών είχαν  εξαχθεί πρόσφατα και στην Ελλάδα!!!  Και όλα αυτά εν αγνοία βέβαια των Ελλήνων καταναλωτών.

Ειδικότερα η Γενική Διευθύντρια σε θέματα Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδωσε την εξής απάντηση επί λέξει: «Yes, first of all, yes Greece has received one consignment , as far as we are aware. Do we know what consignment of what it was?  Egg liquid, so Greece received one consignment of egg liquid and that was very recently», και  σύμφωνα με την επίσημη ελληνική διερμηνεία:

« Ναι, ναι, ναι, η Ελλάδα έλαβε μία παρτίδα από όσο γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε ακριβώς περί τίνος επρόκειτο; Υγρό αυγό, μία παρτίδα, πολύ πρόσφατα».

Μετά το πέρας της συζήτησης η Γενική Διευθύντρια σε θέματα Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι συνεργάτες διευκρίνισαν στον Έλληνα Ευρωβουλευτή εκτός μικροφώνου, προφορικά και άτυπα ότι η εν λόγω ποσότητα,  το μέγεθος της οποίας δεν μπορούσαν και πάλι να προσδιορίσουν επακριβώς, τελικά δεν τέθηκε σε κυκλοφορία στην ελληνική αγορά και επιστράφηκε στην χώρα εξαγωγής.

Δεδομένου πάντως της σοβαρότητας της υπόθεσης ο Νότης Μαριάς καταθέτει  Κατεπείγουσα Γραπτή Ερώτηση σχετικά με το θέμα προκειμένου να λάβει και γραπτή διαβεβαίωση από την Κομισιόν ότι τελικά η εν λόγω ύποπτη παρτίδα υγρών αυγών δεν κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά.

Ταυτόχρονα ο Νότης Μαριάς ζητά από τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές να δώσουν τις παρακάτω διευκρινήσεις:

1.Πότε εισήχθη στην Ελλάδα η ύποπτη παρτίδα υγρών αυγών και μέσω ποιας χώρας.

2.Πόση ήταν η ποσότητα της ύποπτης παρτίδας υγρών αυγών.

3.Μπορούν οι Ελληνικές Αρχές να διαβεβαιώσουν το καταναλωτικό κοινό ότι τελικά η εν λόγω ύποπτη παρτίδα υγρών αυγών δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην ελληνική αγορά;

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο