ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ(;) ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΧΡΩΣΤΑΕΙ 6,8 εκατ. € ΣΤΗΝ ΔΕΗ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)

 

Του Γιώργου Οικονομίδη / www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 13 Δεκεμβρίου 2016)

Με προβλήματα στην υδροδότηση των νοικοκυριών στην Κατερίνη τείνει να καταλήξει το υπέρογκο χρέος της ΔΕΥΑ Κατερίνης στην ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση που της παρέχεται για να υπάρχει ομαλή υδροδότηση της πόλης.

Η δημοτική αυτή επιχείρηση χρωστά στην ΔΕΗ 6,8 εκατ. €, τα οποία για να μήν αυξηθούν από την κακοδιαχείριση, αναγκάζεται η ΔΕΗ να προβεί σε καταγγελία των συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στις παροχές που ηλεκτροδοτούν τις εγκαταστάσεις της.

Κατά συνέπεια η αποκλειστική ευθύνη σε τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν στην ομαλή υδροδότηση της πόλης, θα ανήκει στην δημοτική ΔΕΥΑΚ και μόνο.

Θέλουμε δε να πληροφορηθούμε εάν αυτό το υπέρογκο χρέος των 6,8 εκατ. € της δημοτικής επιχείρησης, θα κληθεί να το πληρώσει –ώς συνήθως- ο φορολογούμενος δημότης αυτής της ταλαιπωρημένης πόλης με επί πλέον δημοτικούς φόρους.

Η ΔΕΗ όπως μας πληροφόρησε με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, θεωρεί καθόλα νόμιμη αυτή την ενέργεια της καταγγελίας συμβάσεων για να προστατέψει τά συμφέροντά της.

Ακολουθεί το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΔΕΗ:


«Η ΔΕΗ έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης για τη ρύθμιση του υπέρογκου χρέους της ΔΕΥΑ Κατερίνης, το οποίο πλέον προσεγγίζει το ποσό των 6,8 εκατ. €, ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία των 
συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στις παροχές που ηλεκτροδοτούν τις εγκαταστάσεις της.

Η καθόλα νόμιμη αυτή ενέργεια αποτελεί το ύστατο μέτρο που η ΔΕΗ έχει στη διάθεσή της για να σταματήσει τη συνεχή διόγκωση των τεράστιων οφειλών, να διασφαλίσει τα έσοδά της, την ομαλή λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την ίση μεταχείριση και τα συμφέροντα των πελατών της.
Τα όποια τυχόν προβλήματα προκύψουν στην ομαλή υδροδότηση της πόλης αποτελούν αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής επιχείρησης. Η μετάθεση των ευθυνών δεν τιμά την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η ΔΕΥΑ Κατερίνης επί σειρά ετών ακολούθησε παρελκυστική τακτική σε κάθε προσπάθεια εξεύρεσης ουσιαστικής λύσης αποσκοπώντας στην μετακύλιση στην ΔΕΗ Α.Ε. του κόστους υδροδότησης των πελατών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη ρύθμιση που προτάθηκε από τη ΔΕΗ, το μηνιαίο ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε καταναλωτή/υδρόμετρο, ανέρχεται σε 1,57€.
Εκφράζοντας την λύπη μας για την πιθανή ταλαιπωρία των καταναλωτών ευελπιστούμε στην ανταπόκριση των αρμοδίων και στην άμεση διευθέτηση του χρέους».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ…

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

%ce%b3%ce%b9%cf%8e%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο