ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΛΑΘΡOMETANAΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (25-03-2020)

 

Δεν θα πώ «ποιος θα το πίστευε» εφόσον πολλάκις ανέφερα την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας με την καταπίεση τού Ελληνικού λαού χάριν των λαθρομεταναστών.

Ευκαιρίας δοθείσης από την κρίση τού Κορωναϊού, όπου την τρίχα την κάνουν τριχιά τά συστημικά ΜΜΕ και άλλοι παπαγάλοι, η κυβέρνηση διατάσσει με ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) να μεταφερθούν λαθρομετανάστες (πρόσφυγες τους αποκαλεί όπου δικαιούνται -λένε- διεθνή προστασία) σε διάφορα μέρη και Δήμους τής Ελλάδας και μάλιστα κρυφά να μην γίνουν αντιληπτοί από τον λαό. Πώς θα μπορούσε άλλωστε από την στιγμή που το σχέδιο τού μαντρώματος στα σπίτια μας σκοπό έχει και την απρόσκοπτη μετακίνηση λαθρομεταναστών σε όχι μία ούτε δύο ούτε δέκα, αλλά σε 28 νέες δομές φιλοξενίας, όπου μεταξύ αυτών είναι και η υπάρχουσα δομή μεταναστών στην Κάτω Μηλιά Πιερίας, όπου και θα κάνω λόγο.

ΔΟΜΗ Κ. ΜΗΛΙΑΣ- Φωτογραφία Μιχάλης Κανταρτζής με ευγενική παραχώρηση στην Pieria.tv

ΔΟΜΗ Κ. ΜΗΛΙΑΣ – Φωτογραφία Μιχάλης Κανταρτζής με ευγενική παραχώρηση στην Pieria.tv

Ερευνώντας την Εφημερίδα τής Κυβερνήσεως, βρήκα την Υπουργική αυτή απόφαση για την Κάτω Μηλιά τού Νομού μας, όπου με τον Αριθμ. 2945 αποφασίζεται η Σύσταση Δομών Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι δικαιούνται -μας λένε- διεθνούς προστασίας.

Ασφαλείς πληροφορίες μου, αναφέρουν ότι επιλέχθηκε και η δομή τής Κάτω Μηλιάς διότι οι μισοί σχεδόν φιλοξενούμενοι έφυγαν για άλλους προορισμούς, και, για τον λόγο ότι υπάρχουν αρκετές κενές θέσεις, στέλνουν εκεί νέους λαθρομετανάστες και μάλιστα κρυφά ωσάν να είναι σε «μυστική αποστολή». Γιατί άραγε; Ρωτάμε λοιπόν τον αστυνομικό διευθυντή τής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας Γιώργο Τζήμα, έτσι για να γνωρίζει και ο λαός τής Πιερίας τί γίνεται στο παρασκήνιο όταν όλοι μας είμαστε «φυλακισμένοι» στα ίδια μας τα σπίτια για να κυκλοφορούν ανενόχλητοι οι λαθρομετανάστες. Γιατί η μεταφορά γίνεται με άκρα μυστικότητα και αν εξετάστηκαν όλοι αυτοί για τυχόν ασθένειες και περισσότερο για τον Κορωναϊό που ίσως μεταφέρουν στον Νομό μας; Και σε όλους τους Νομούς εννοείται.

Στο βίντεο αυτό ο δημιουργός κατέγραψε κομβόϊ λεωφορείων να μεταφέρουν λαθρομετανάστες στην Βόρεια Ελλάδα συνοδεία αστυνομικών και κλούβας των ΜΑΤ.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί, είναι ότι, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, αρνήθηκε να υπογράψει φιλοξενία λαθρομεταναστών στην πόλη μας. Η δημιουργία τής Δομής στην Κάτω Μηλιά έγινε παλαιόθεν με υπογραφή τού τέως δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, όπου όταν έχασε τις δημοτικές εκλογές από τον Κώστα Κουκοδήμο, οι Πιεριείς «φρόντισαν» και τον έκαναν βουλευτή Πιερίας με την Νέα Δημοκρατία. Ε’ λοιπόν, και πάλι ο Σάββας Χιονίδης ώς βουλευτής υπέγραψε την φιλοξενία αυτών των λαθρομεταναστών στην Δομή τής Μηλιάς, όπως ασφαλείς πληροφορίες μου αναφέρουν. Εάν δεν είναι έτσι μπορεί να με διαψεύσει ο κύριος βουλευτής. Για τους άλλους βουλευτές Πιερίας δεν πληροφορήθηκα εάν υπέγραψαν, πράγμα μάλλον αμφίβολο, άσχετα που είναι «εξαφανισμένοι» από την Πιερία και δεν έδωσαν έναν λόγο παρηγοριάς και ενθάρρυνσης στους Πιεριείς τις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύουμε!!!

Στην ΚΥΑ για τις νέες δομές, στον αριθμό 13 αναγράφεται η Κάτω Μηλιά Πιερίας για ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ φιλοξενία λαθρομεταναστών ώς εξής:

 1. «Δομή «ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ», στην Τοπική Κοινότητα Μηλιάς του Δήμου Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Ε’ άλλου, το κράτος πληρώνει μηνιαίες αποδοχές στους Διοικητές Δομής Προσωρινής Υποδοχής και Προσωρινής Φιλοξενίας μισθό 3.000 ευρώ. Ουάου…!

Επίσης, για όσους ακόμα πιστεύουν ότι τα έξοδα φιλοξενίας τα πληρώνει όλα η Ευρωπαϊκή Ένωση, λυπάμαι διότι θα τους «προσγειώσω» από το σύννεφο που καβαλάνε.

Την αριθμ. 2943/23-3-2020 αιτιολογημένη εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με την οποία προκύπτει πρόσθετη δαπάνη σε βάρος των πιστώσεων του Ε.Φ. 1055.201.0000000 «Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου» του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου η οποία θα καλυφθεί με σχετική ενίσχυση από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών, αποφασίζουμε:… (κλπ, κλπ)

Την απόφαση αυτή καθώς και όλα τά λοιπά στοιχεία τής μετακίνησης λαθρομεταναστών σε όλη την Ελλάδα εν καιρώ αποκλεισμού κυκλοφορίας των Ελλήνων στους δρόμους, μπορείτε να την διαβάσετε αμέσως παρακάτω αλλά και σε μορφή PDF ΕΔΩ:

 

ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

24 Μαρτίου 2020

ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Αρ. Φύλλου 1016

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

 Αριθμ. 2945

Σύσταση Δομών Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία.

 ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις:

α. Του ν. 4375/2016 «Οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσίας Ασύλου, Αρχής Προσφυγών, Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, σύσταση Γενικής Γραμματείας Υποδοχής, προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2013/32/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου “σχετικά με τις κοινές διαδικασίες για τη χορήγηση και ανάκληση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας (αναδιατύπωση)” (L 180/29.6.2013), διατάξεις για την εργασία δικαιούχων διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις» (Α΄ 51) και ιδίως τα άρθρα 8 παρ. 4-5, 10 παρ. 4-5 και 11 παρ. 5 αυτού, ως ισχύουν.

β. Του ν. 4622/2019 «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης» (Α΄133).

γ. Του ν. 4636/2019 «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες Διατάξεις» (Α΄169).

δ. Του ν. 4368/2016 «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» (Α΄21) και ιδίως του άρθρου 96 αυτού.

ε. Του π.δ. 4/2020 «Σύσταση Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθορισμός αρμοδιοτήτων του και ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων» (Α΄4).

στ. Του π.δ. 6/2020 «Διορισμός Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού» (Α΄5).

ζ. Του π.δ. 9/2020 «Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου» (Α΄10).

η. Του π.δ. 81/2019 «Σύσταση, συγχώνευση, μετονομασία και κατάργηση Υπουργείων και καθορισμός των αρμοδιοτήτων τους-Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων» (Α΄119).

θ. Του π.δ. 122/2017 «Οργανισμός Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής» (Α΄149), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

ι. Του π.δ.  83/2019 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών (Α΄121).

ια. Του π.δ. 84/2019 «Σύσταση και κατάργηση Γενικών Γραμματειών και Ειδικών Γραμματειών/Ενιαίων Διοικητικών Τομέων Υπουργείων» (Α΄123).

ιβ. Της Υ2/2019 απόφασης του Πρωθυπουργού «Σύσταση θέσεων Αναπληρωτή Υπουργού και Υφυπουργών» (Β΄ 2901).

ιγ. Της αριθμ. 340/2019 απόφασης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη» (Β΄ 3051).

ιδ. Της 16931/16-5-2016 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα «Έναρξη λειτουργίας της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης και ταυτόχρονη κατάργηση της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής» (Β΄1410).

 1. Την αριθμ. 2943/23-3-2020 αιτιολογημένη εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με την οποία προκύπτει πρόσθετη δαπάνη σε βάρος των πιστώσεων του Ε.Φ. 1055.201.0000000 «Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου» του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου η οποία θα καλυφθεί με σχετική ενίσχυση από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών, αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

Συστήνονται σύμφωνα με τα άρθρα 8 παρ. 4-5 και 10 παρ. 4-5 του ν. 4375/2016, οι κάτωθι Δομές Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία, ως Περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης:

 1. Δομή «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ», στο στρατόπεδο «ΤΧΜ (ΜΧ) Γ. ΠΕΛΑΓΟΥ» του Δήμου Αλεξανδρείας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 2. Δομή «ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ», στην Τοπική Κοινότητας Νυμφόπετρας του Δήμου Βόλβης της Περιφερειακής ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ E24 Μαρτίου 2020 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1016 10543 10544 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Τεύχος B’ 1016/24.03.2020 Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 3. Δομή «ΛΟΥΤΡΑ ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ», σε ξενοδοχεία του Δήμου Βόλβης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 4. Δομή «ΒΕΡΟΙΑΣ», στο στρατόπεδο «ΑΡΜΑΤΟΛΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ» του Δήμου Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 5. Δομή «ΒΟΛΟΥ», στις εγκαταστάσεις «ΜΟΖΑΣ» του Δήμου Βόλου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
 6. Δομή «ΔΟΛΙΑΝΩΝ», στην Εθνική Οδό ΚαλπακίουΣυνόρων του Δήμου Πωγωνίου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου.
 7. Δομή «ΔΡΑΜΑΣ», στην Αποθήκη Νο 3 της Βιομηχανικής Περιοχής του Δήμου Δράμας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 8. Δομή «ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ», στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού του Δήμου Ελευσίνας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.
 9. Δομή «ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ», στην Τοπική Κοινότητα Θερμοπυλών του Δήμου Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
 10. Δομή «ΘΗΒΑΣ», στη θέση «ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ» του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
 11. Δομή «ΚΑΒΑΛΑΣ», στο στρατόπεδο «ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» στη θέση «ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ» του Δήμου Καβάλας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 12. Δομή «ΚΑΤΣΙΚΑ», στην Δημοτική Κοινότητα Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου.
 1. Δομή «ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ», στην Τοπική Κοινότητα Μηλιάς του Δήμου Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 2. Δομή «ΚΥΛΛΗΝΗΣ», στην Τοπική Κοινότητα Μυρσίνης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
 3. Δομή «ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΩΝ», στο στρατόπεδο «ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ» του Δήμου Λαγκαδά της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 4. Δομή «ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ», στο στρατόπεδο «ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ» του Δήμου Λαρισαίων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
 5. Δομή «ΛΑΥΡΙΟΥ», στη θέση «ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.
 6. Δομή «ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ», στο στρατόπεδο «ΓΕΡΑΚΙΝΗ» του Δήμου Ωρωπού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.
 7. Δομή «ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ», στη θέση «ΠΑΛΑΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ» του Δήμου Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
 8. Δομή «ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ», στη θέση «ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ» του Δήμου Παιονίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 9. Δομή «ΡΙΤΣΩΝΑΣ», στην Περιφερειακή Οδό Χαλκίδας-Θηβών του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
 10. Δομή «ΣΕΡΡΩΝ», στη θέση «ΠΡΩΗΝ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ» του Δήμου Σερρών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 11. Δομή «ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ», στη θέση «ΠΡΟΒΛΗΤΑ 4» του Δήμου Χαϊδαρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.
 12. Δομή «ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ», στο στρατόπεδο «ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ» του Δήμου Ζηρού της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου.
 13. Δομή «ΓΡΕΒΕΝΩΝ», σε ξενοδοχεία του Δήμου Γρεβενών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
 14. Δομή «ΠΥΡΓΟΥ», στη θέση «ΞΕΝΩΝΕΣ ΠΥΡΓΟΥ» του Δήμου Πύργου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
 15. Δομή «ΚΟΡΙΝΘΟΥ», στο στρατόπεδο «ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ» του Δήμου Κορινθίων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 16. Δομή «ΣΙΝΤΙΚΗΣ», στη θέση «ΚΛΕΙΔΙ» του Δήμου Σιντικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Άρθρο 2

Καθορίζουμε το ύψος των μεικτών μηνιαίων αποδοχών Διοικητή Δομής Προσωρινής Υποδοχής και Προσωρινής Φιλοξενίας σε 3.000,00 ευρώ (τρεις χιλιάδες ευρώ).

Στον Διοικητή Δομής Προσωρινής Υποδοχής και Προσωρινής Φιλοξενίας χορηγείται, επίσης, οικογενειακή παροχή, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρου 15 του ν. 4354/2015 (ΦΕΚ Α΄176).

Άρθρο 3

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2020

 

Οι Υπουργοί Υφυπουργός Μετανάστευσης, Οικονομικών και Ασύλου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

Καποδιστρίου 34, Τ.Κ. 104 32, Αθήνα

Τηλ. Κέντρο 210 5279000

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο