ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ Η ΣΚΟΝΗ ΤΑΛΚ ΤΗΣ JOHNSON & JOHNSON

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copyτου Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 23/08/2017)

 

Δεν ξέρεις τελικά από πού να φυλαχτείς!!!

Φώτο διαδικτύου

Μετά από μήνυση που κατέθεσε γυναίκα χρήστης τής σκόνης Τάλκ τής γνωστής εταιρίας Johnson & Johnson, λόγω καρκίνου στις ωοθήκες της που εμφάνισε από την χρήση τής σκόνης, εκδικάστηκε τελικά η υπόθεση της σε δικαστήριο τού Λός Άντζελες που διήρκεσε τέσσερις εβδομάδες. Η παθούσα δικαιώθηκε και αναγνωρίστηκε η επικινδυνότητα του Ταλκ.

Φώτο διαδικτύου

Οι δικηγόροι τής παθούσας εξέφρασαν στους δημοσιογράφους την ευγνωμοσύνη τους για την ετυμηγορία τού δικαστηρίου ενώ υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι ενώ υπάρχουν σημαντικές μελέτες πως η παρατεταμένη χρήση του Τάλκ στα γεννητικά όργανα συνδέεται με τον καρκίνο στις ωοθήκες, συμπεριλαμβανομένης μίας μελέτης όπου η πλειονότητα των όγκων των ωοθηκών είχε σωματίδια Τάλκης ενσωματωμένα, η εταιρία Johnson & Johnson ενθάρρυνε τις γυναίκες να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της. 

Το δικαστήριο επιδίκασε στην εταιρεία πρόστιμο ύψους $417 εκατομμυρίων

Η εταιρία δέχθηκε στο παρελθόν και άλλες αγωγές για πρόκληση καρκίνου από την σκόνη της, ενώ πέρυσι καταδικάστηκε και πάλι από δικαστήριο τού Σαίντ Λούϊς με ποσόν αποζημίωσης $72 εκατομμυρίων σε οικογένεια.


 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο