Κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης του Δήμου Κατερίνης

Μοιραστείτε το Άρθρο

Ευτυχώς πρόκειται για προγραμματισμένη άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να μή συμβεί στ’ αλήθεια!!!

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου:

 

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Κατερίνη 12 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, 12-05-2016, περί ώρα 14:00’, η προγραμματισμένη άσκηση πεδίου πλήρους ανάπτυξης κλίμακας, με κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2016», της Περιφέρειας Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, που διενεργήθηκε από την Π.Υ. Κατερίνης, με αντικείμενο την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης στην Αγία Τριάδα Παλαιού Κεραμιδίου, του Δήμου Κατερίνης.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Επιχειρησιακός Συντονιστής Θεσσαλονίκης Υπτ/γος Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ο  Διοικητής της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας Απ/χος Κων/νος Πουλτίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πιερίας Τζήμας Γεώργιος, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πιερίας Χηνόπουλος Νικόλαος, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δασών Μαυρίδης Γεώργιος,  ο Υπσ/γος Αναστασιάδης Χρήστος από τη ΜΕΕΑ, ο Τχης Πανίδης Γεώργιος, η Πεταλίδου Αγάπη από το Δήμο Πιερίας και εκπρόσωποι φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 1

Στην διεξαγωγή της άσκησης, εκτός από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, που είχε την ευθύνη για την υλοποίησή της, συμμετείχαν η ΠΕ.ΠΥ.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, η Π.Υ. Λιτοχώρου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κολινδρού, το τμήμα Πολιτικής προστασίας της Αντιπεριφέρειας Πιερίας, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κατερίνης, η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, το ΕΚΑΒ, η Διεύθυνση Δασών Πιερίας καθώς παρόν ήταν και το Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων Όλυμπος Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη άσκηση αφορούσε στη διαχείριση περιστατικού μείζονος σημασίας και συγκεκριμένα το σενάριο προέβλεπε δασική πυρκαγιά μεγάλης έκτασης σε πραγματικές συνθήκες.

Σκοπός ήταν να δοκιμαστούν υπό συνθήκες ρεαλιστικής προσομοίωσης τα υφιστάμενα επιχειρησιακά σχέδια και μνημόνια ενεργειών από τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των συστημάτων υποστήριξης, η πραγματοποίηση εξάσκησης του προσωπικού και η αξιολόγηση του βαθμού ανταπόκρισης, συνεργασίας και συντονισμού όλων των εμπλεκομένων Φορέων και Υπηρεσιών.

Η άσκηση απέδειξε σε μεγάλο βαθμό την ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα των εμπλεκομένων, ενώ η αναγνώριση και διαπίστωση αδυναμιών που προέκυψαν θα βελτιστοποιήσουν την δράση σε ανάλογες περιπτώσεις πραγματικού συμβάντος.

 

επιμέλεια:

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv 

 


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment