ΚΑΤΈΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ – Έγγραφο του Υπ. ΕΣ. «προειδοποιεί» τον Δήμο για μνημόνιο

 

Μια ακόμη συνάντηση Κ. Κουκοδήμου και Γ. Νταντάμη για την δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου Κατερίνης.

Έκτακτη συνάντηση είχαν σήμερα οι Επικεφαλής των Συνδυασμών «Εκκίνηση» και «Ανανέωση Τώρα» με θέμα έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο «προειδοποιεί» την απερχόμενη διοίκηση του Δήμου για το ενδεχόμενο επιβολής «στενής επιτροπείας» (μνημονίου) στον Δήμο Κατερίνης.

Ο «εκτροχιασμός» των δαπανών το πρώτο εξάμηνο του 2019 σε συνδυασμό με την αδυναμία (ή και απροθυμία) είσπραξης οφειλών προς τον Δήμο, δημιουργεί μια εξαιρετικά τραγική κατάσταση για τον Δήμο Κατερίνης, ο οποίος καλείται άμεσα να δράσει και να αντιστρέψει την κάκιστη εικόνα των οικονομικών τα οποία επιδεινώνονται καθημερινά από την έλλειψη αποφασιστικότητας της απερχόμενης διοίκησης, που ουσιαστικά έχει αφήσει «ακυβέρνητο» το Δήμο αδιαφορώντας για την επόμενη μέρα.

Το συγκεκριμένο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, αποτελεί την επιβεβαίωση της πολιτικής που ακολούθησε η απερχόμενη διοίκηση η οποία οδηγεί, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, σε χρεοκοπία τον Δήμο, δήλωσε ο Κώστας Κουκοδήμος. Ο νέος δήμαρχος Κατερίνης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος όχι μόνο από τα στοιχεία και τις προειδοποιήσεις, αλλά κυρίως από τον τρόπο που (δεν) αντιμετωπίζει η απερχόμενη διοίκηση μια ασφυκτική κατάσταση, θέλοντας να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα στην νέα διοίκηση που αναλαμβάνει την 1η Σεπτεμβρίου.

«Αν αυτή η διοίκηση θέλει, έστω και την τελευταία στιγμή να βοηθήσει την πόλη, θα πρέπει να δράσει. Η Οικονομική Υπηρεσία έχει προτάσεις που μπορούν να δώσουν μια προσωρινή ανάσα, μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα διοίκηση», είπε ο κ. Κουκοδήμος.

Να σημειωθεί ότι από την σημερινή συνάντηση, για μια ακόμη φορά επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση των κ.κ. Κουκοδήμου και Νταντάμη για διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών του Δήμου Κατερίνης, ώστε να γνωρίζουν όλοι οι δημότες ποιοι έχουν την πολιτική (και όποια άλλη) ευθύνη για την δεινή οικονομική κατάσταση που περιήλθε ο δήμος μας τα τελευταία χρόνια.

Την εξέλιξη της υπόθεσης και των απαντήσεων που θα δώσει ο Δήμος στο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, παρακολουθούν στενά οι συνεργάτες των επικεφαλής των δύο συνδυασμών. Για την οποιαδήποτε εξέλιξη η «Εκκίνηση» και η «Ανανέωση Τώρα», θα ενημερώσουν τους δημότες με νεότερη ανακοίνωση.

 
 

Copyright © Pieria.tv (Η αντιγραφή δίχως άδεια σημαίνει κλοπή)

Το περιεχόμενο τού παρόντος διαδικτυακού τόπου (site) ανήκει αποκλειστικά στην Pieria.tv και στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη, εκτός εάν γίνεται αναφορά σε άλλη πηγή. Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, η αντιγραφή αλλά και η παραποίηση του περιεχομένου, έστω και με αναφορά στην πηγή, δίχως έγγραφη ή προφορική άδεια. (pieria.tv@pieria.tv / τηλ. 69 700 800 63 [Γιώργος])

Προτιμήστε ελεύθερα την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031