Κατέστρεψαν τους αγρότες και δίνουν και τη χαριστική βολή (άρθρο).

Μοιραστείτε το Άρθρο

ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η εγκληματική πολιτική κατά των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων έχει αρχίσει εδώ και 35 χρόνια. Το σχέδιο ήταν καλά οργανωμένο και τα θύματα έπεσαν εύκολα στην παγίδα.

Του Βασίλη Ι. Σκουλαράκου

Οι ξένοι μας την είχαν στημένη από το 1981, όταν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ της «μεγάλης αλλαγής» έταζε και έδινε επιδοτήσεις στους αγρότες με τον όρο να… εγκαταλείψουν τις παραγωγές τους.

Κατέστρεψαν τους αγρότες και δίνουν και τη χαριστική βολή

Στην αρχή άρχισαν να τους… καλοπιάνουν δίνοντας κάποιες επιδοτήσεις. Έδιναν επιδοτήσεις στους αμπελουργούς αλλά παράλληλα τους έλεγαν «θα πάρετε τα λεφτά, αφού όμως ξεριζώσετε τα αμπέλια σας!»

Ακολούθησαν οι επιδοτήσεις στους ελαιοπαραγωγούς. Η συνταγή ίδια… «θα πάρετε επιδοτήσεις, αφού πρώτα ξεριζώσετε τις ελιές σας». Στη συνέχεια πήραν σειρά οι κτηνοτρόφοι, «θα πάρετε και εσείς επιδοτήσεις αφού πουλήσετε – καταστρέψετε το ζωικό σας κεφάλαιο». Έδωσαν χρήμα και στους ψαράδες για να καταστρέψουν τις ψαρόβαρκες.

«Τσίμπησαν» οι ψαράδες, γλυκάθηκαν οι αγρότες, καλόμαθαν οι κτηνοτρόφοι. Το «τσάμπα χρήμα» άφησε τα χωράφια ανεκμετάλλευτα, οδήγησε τα κοπάδια στα σφαγεία και τους ψαράδες στα καφενεία να χαζεύουν τη θάλασσα.

Οι επιδοτήσεις φαγώθηκαν σε πολυτελή αυτοκίνητα, μπουζούκια και Ρωσίδες, την ώρα που οι ξένοι πανηγύριζαν.

Γιατί πανηγύριζαν; Μα γιατί βολεύτηκαν… βολεύτηκαν οι Ολλανδοί και οι Γερμανοί που φέρνουν τώρα στη χώρα περισσότερο από 70% σε γάλατα, τυριά και κρέατα, βολεύτηκαν οι Σουηδοί και οι Φιλανδοί που φέρνουν τεράστιες ποσότητες ψαριών, βολεύτηκαν οι Γάλλοι που πωλούν στην Ελλάδα τα πανάκριβα κρασιά τους, βολεύτηκαν ακόμα και οι Ισπανοί και οι Ιταλοί που φτάσαμε στο σημείο να εισάγουμε το λάδι τους!

Η άθλια εγκληματική αγροτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ από το 1981 αλλά και η συνέχεια του εγκλήματος από τη Νέα Δημοκρατία οδήγησε τον αγροτικό τομέα στα επίπεδα που είναι αυτή τη στιγμή.

Οι αδιάφορες κυβερνήσεις που πέρασαν από τη χώρα σχεδόν 3 δεκαετίες τάζοντας στους αγρότες λαγούς με πετραχήλια για λίγα ψηφαλάκια, διέλυσαν τις αγροτικές καλλιέργειες στη χώρα μας και πέταξαν τον ιδρώτα του αγρότη στις χωματερές.

Ακόμη και σήμερα η αδιαφορία των κυβερνώντων είναι ολοφάνερη όταν ακούμε από τα χείλη τους ότι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος είναι μόνο ο τουρισμός. Σε αυτό το σημείο φτάσαμε… Η γεωργία και η κτηνοτροφία να είναι σε δεύτερη μοίρα…
Ποια; Η Ελλάδα… αυτός ο ευλογημένος τόπος που μπορεί να είναι αυτάρκης στους περισσότερους τομείς της οικονομίας. Πού πήγαν τα εκατοντάδες στρέμματα σιτηρών, πού πήγαν οι τεράστιες εκτάσεις με βαμβάκια και καλαμπόκια, τι απέγινε ο εξαιρετικής ποιότητας καπνός, πού πήγαν οι χιλιάδες τόνοι ελαιολάδου; Φτάσαμε στο σημείο να εισάγουμε λάδι από τη Γερμανία… που αν ρωτήσεις ένα Γερμανό πως είναι ο καρπός της ελιάς θα σου πει ότι είναι σε μέγεθος καρπουζιού…

Τα αρίστης ποιότητας ελληνικά προϊόντα δίνονται ακόμα και σήμερα σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ όσοι αρνούνται να πουλήσουν «μπιρ παρά» τον κόπο τους τα αφήνουν να σαπίζουν στις αποθήκες.

Με αυτά τα κόλπα και τις απάτες κατέρρευσε στη χώρα μας η γεωργία, η κτηνοτροφία και η αλιεία. Και ύστερα αυτοί οι κύριοι έχουν το θράσος και μας λένε τεμπέληδες! Τεμπέληδες δεν είμαστε, ποτέ δεν ήμασταν. Γίναμε απλά μαλθακοί! Η τιμημένη ελληνική αγροτιά έχασε τη φήμη της στα μπουζούκια και στα καφενεία και ο δουλευταράς Έλληνας αγρότης έγινε… του καναπέ, του τηλεκοντρόλ και του Καγέν.

Ζητούν πίσω τις επιδοτήσεις που έδωσαν.

Οι δανειστές είναι αποφασισμένοι να δώσουν και το τελειωτικό χτύπημα στον Έλληνα αγρότη. Αφού εξευτέλισαν τις τιμές των προϊόντων του, αφού τον έκαμαν μαλθακό και αδύναμο να αντιδράσει φοβούμενος μη χάσει και όσα έχουν απομείνει, του ζητούν τώρα να επιστρέψει και τα χρήματα που του δόθηκαν ως επιδοτήσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν τους έφτανε η φοροεπιδρομή που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τώρα οι αγρότες θα κληθούν να επιστρέψουν και τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη ύψους 320.000.000 ευρώ!

Υπουργική τροπολογία προβλέπει ότι 725.000 αγρότες πρέπει να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις που κρίθηκαν παράνομες από την Κομισιόν.

Σύμφωνα με υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή, 725.000 αγρότες που έλαβαν αντισταθμιστικές εισφορές από τον ΕΛΓΑ το 2008 και 2009 και κρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παράνομες κρατικές ενισχύσεις, θα κληθούν να τις επιστρέψουν.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος αφού κατέθεσε τροπολογία για την επιστροφή επιδοτήσεων που είχαν λάβει πολλοί αγρότες την περίοδο 2008-2009 και κρίθηκαν παράνομες από την ΕΕ, είπε στη Βουλή ότι η τροπολογία δεν θα εφαρμοστεί όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση και ο ίδιος υπουργός!

Σύμφωνα δε με τις συνοδευτικές εκθέσεις τα πρώτα 45 εκατ. ευρώ θα απαιτηθούν εντός του 2016.

Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες της διαδικασίας ανάκτησης των 320 εκατ. ευρώ. Ωστόσο στην διάταξη επισημαίνεται ότι «οι διαδικασίες ανάκτησης μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του ν. 4174/2013».

Ερώτηση προς την κυβέρνηση: Πού θα τα βρουν οι αγρότες να τα επιστρέψουν; Έχετε αντιληφθεί τι οικονομική κατάσταση επικρατεί στην επαρχία; Αν όχι, βγείτε από τα ζεστά σας γραφεία και κάντε μια βόλτα από τη Θεσσαλία, την Κοπαΐδα, την Πέλλα, την Ημαθία και την Πελοπόννησο. Τότε και μόνο θα αντιληφθείτε το κακό που έχετε κάνει στους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους.

 

πηγή: newsbomb.gr

επιμέλεια: www.sporeas.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment