ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ του ΒΑΣ. ΝΟΥΛΕΖΑ: «Κατάχρηση εξουσίας. Έκρηξη αυστηρότητας».

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Βροχή προστίμων στο Αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Με μια ΚΥΑ αμφιλεγόμενης συνταγματικότητας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ

Την 22.8.20 και ώρα 5.40πμ ξημερώματα μετέβην οδικώς στο Αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ συνοδεύοντας εσπευσμένα μια Βρετανή υπήκοο με το ανήλικο τέκνο της 4 ετών προκειμένου 6.10πμ να αναχωρήσουν προς Αθήνα και στην συνέχεια στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα προκειμένου να την διευκολύνω μετέφερα προχωρώντας βιαστικά μόνος τις χειραποσκευές, διότι είχαμε καθυστερήσει σημαντικά ώστε να μην χάσει την πτήση της.

Κατά την είσοδο μας στο Αεροδρόμιο και ενώ κατευθυνόμαστε βιαστικά προς το σημείο ελέγχου των χειραποσκευών στην ανακαινιζόμενη αίθουσα αναχωρήσεων με χωροταξικές αλλαγές που έκαναν δυσκολότερο το έργο μας, μια Αστυν/κός μας υπέμνησε εξ αποστάσεως την υποχρεωτικότητα της μάσκας.
Απήντησα φευγαλέα ότι “τρέχουμε να προλάβουν την πτήση, ότι δεν ταξιδεύω και αποχωρώ αμέσως”!

Ότι γνωρίζω την υποχρέωση μου, διότι άλλωστε η μάσκα μου υπήρχε στην τσάντα της που μου παρέδωσε πριν να φθάσουμε στο σημείο αναχωρήσεων, και ότι θα την φόραγα σε κάθε περίπτωση αν και ανήκω σε κατηγορία εξαίρεσης από την υποχρέωση αυτήν.

Ενώ λοιπόν μου την παρέδωσε και τους αποχαιρετούσα, κατέφθασε κρατώντας το μπλόκ προστίμων συνοδευόμενη από άλλον Αστυνομικό η φουριόζα Ανθυπ/μος Υ. Α. κυριολεκτικά θυμωμένη αδικαιολόγητα εξαγριωμένη, σχεδόν αγενής κατά την γνώμη μου με υψηλούς τόνους θεωρώντας εσφαλμένα ότι ταξίδευα μου είπε “Που πηγαίνετε Κύριε ελάτε εδώ”! εις επήκοον δεκάδων ταξιδιωτών ορμώντας κυριολεκτικά επάνω μου. Σαν να είχα διαπράξει σοβαρό αδίκημα αυτόφωρο και με καταδίωκε να με συλλάβει.

Της αντέτεινα τότε ότι επρόκειτο για σοβαρό λόγο ανωτέρας βίας δείχνοντας τον πίνακα Αναχωρήσεων δλδ υπήρχε σοβαρός κίνδυνος απώλειας της πτήσης για ελάχιστα λεπτά και ότι ήμουν διατεθειμένος όπως έπραξα να φορέσω την μάσκα που κράταγα ήδη στα χέρια μου.
Εκείνη όμως εξαντλώντας την αυστηρότητα της ανένδοτη και αποφασισμένη εξ αρχής να βεβαιώσει παράβαση της προχειρογραμμένης ΚΥΑ (πιο πάνω) σε βάρος μου αρνούμενη κάθε διάλογο, μου ζήτησε επιτακτικά με αυταρχικό ύφος όταν επεχείρησα εκ νέου να της εξηγήσω ευγενικά με επιχειρήματα ότι εξαιρούμαι ως άτομο βάσει του Άρθρου 4 της σχετικής ΚΥΑ της υποχρέωσης, διότι αντιμετωπίζω αποδεδειγμένα χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα, βρογχίτιδα και η χρήση της μου προκαλεί δύσπνοια μείωση οξυγόνου και έντονη δυσφορία, απαντώντας να προσκομίσω Ιατρικό έγγραφο που δεσμεύτηκα ότι θα πράξω δίχως άλλο συνοδευτικά με τις Αντιρρήσεις μου, αμετακίνητη ζήταγε τα στοιχεία μου χωρίς να μου επιτρέψει ωστόσο να παραλάβω συνοδευόμενος από το σταθμευμένο όχημα μου το πορτοφόλι μου που περιέχει τα προσωπικά έγγραφα μου.

Ουσιαστικά ένιωθα ότι ήμουν υπό κράτηση στερούμενος την ελευθερία μου για περισσότερο από 30’ λ προκειμένου να βεβαιώσει την παράβαση.

Φωνάζοντας έντονα υψώνοντας αδικαιολόγητα την φωνή της ενώ συνομιλούσαμε αντιπαρατιθέμενοι επιχειρηματολογώντας προς επίρρωση της θέσης μου μου ζήτησε ουρλιάζοντας αυταρχικά να καθίσω. Διαμαρτυρήθηκα έντονα για την αντίδραση της αυτή ζητώντας να ανακαλέσει.

Αρνείτο δε επιμόνως να μου δώσει τα στοιχεία της. Υπέρ της μάλιστα παρενέβησαν 2 η 3 Αστυνομικοί με πολιτικά απευθυνόμενοι προς εμένα στον ενικό με καταφρονητικό ύφος τους οποίους αντιμετώπισα με ψυχραιμία, αντιτείνοντας ότι οφείλουν να σέβονται να εκτιμούν απεριόριστα τον κάθε πολίτη να τον μεταχειρίζονται με ευπρέπεια και δη έναν συλλειτουργό της Δικαιοσύνης καταγγέλλοντας έτσι την κακή συμπεριφορά της Ανθυπ/μου.

Δημιουργήθηκε ένα πανδαιμόνιο ένταση, διένεξη διότι είχα να αντιμετωπίσω 5 η 6 Αστυνομικούς που με είχαν “περικυκλώσει”.
Χωρίς να έχω διαπράξει αδίκημα.

Η περιγραφόμενη συμπεριφορά της Ανθ/μου Υ. Α που ήθελε οπωσδήποτε να βεβαιώσει παράβαση διότι όπως λαθεμένα θεώρησε αδιαφόρησα για την υπενθύμιση της που δεν ανταποκρίνεται ουδόλως στην πραγματικότητα.
Δεν ήταν αντικειμενικά σε καμία περίπτωση η επιβαλλόμενη η προσήκουσα, πολιτισμένη ήπια δημοσίου υπαλλήλου αντιθέτως μου μίλησε αναίτια δημόσια έντονα, σχεδόν προσβλητικά με αποτέλεσμα να αιφνιδιασθούν να εκπλαγούν τρομοκρατηθούν οι 2 ταξιδιώτες που συνόδευα και να βάλλει τα κλάματα ο ανήλικος! Ότι χειρότερο.
Για τον οποίον Δεν έδειξε κανέναν απολύτως σεβασμό.

Η απάδουσα βάναυση συμπεριφορά της προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε όλους συνακροατές. Δεν έδειξε κατανόηση ευαισθησία και επιείκεια που επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Μετά την περιπετειώδη συμπλήρωση των στοιχείων στο φύλο της Πράξης Επιβολής Προστίμου, διότι δε μου επέτρεπε να αντιλέγω αρνείτο παράνομα να μου επιτρέψει να αποχωρήσω της αιθούσης!
Της υπέμνησα, τόνισα αγανακτισμένος και έκπληκτος με την απροσδόκητη αυτή εξέλιξη, ότι η εν γένει υπερβολική εκδικητική καταχρηστική συμπεριφορά της είναι συνάμα απαράδεκτη, επιθετική και αξιόποινη και ότι πέραν των εγγράφων Αντιρρήσεων με την σχετική ιατρική γνωμάτευση κατά αυτής προκειμένου να ακυρωθεί ως μη επαρκώς αιτιολογημένη, θα κινηθώ αν δεν επανορθώσει νομικά εναντίον της.

Θα την καταμηνύσω ζητώντας την ποινική δίωξη και τιμωρία της διότι πέραν των άλλων τέλεσε σε βάρος μου την άδικη πράξη της παράνομης παρακράτησης Άρθρου 325ΠΚ αποστερώντας μου με δόλο ως Αστυνομικός την ελευθερία κίνησης μου χωρίς την θέληση και συναίνεση μου έστω και προσωρινά ενώ είχε ήδη τα πλήρη στοιχεία της Αστυν. Ταυτότητας και της ανακοίνωσα ότι δεν προτίθεμαι να παραλάβω την Πράξη βεβαίωσης παράβασης κατά ευθεία παράβαση του Άρθρου 6 του Συντάγματος με προσέβαλε και με έθιξε επανειλημμένα με πρόθεσή ως άτομο με την άδικη μεταχείριση μου. Ζητώντας την αποκατάσταση της προκληθείσας ηθικής βλάβης μου από την αδικοπρακτική συμπεριφορά της.

Αλλοίμονο αν το 2020 λειτουργεί κατ’ αυτόν τον σκαιότατο τρόπο η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ με μοναδική επιδίωξη την βεβαίωση παράβασης για την μη χρήση μάσκας. Την περαιτέρω επιβάρυνση του Έλληνα πολίτη.

Όποιος εισέρχεται στον χώρο του Αεροδρομίου ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ έχω διαπιστώσει αντιμετωπίζει αυταρχική συμπεριφορά ορισμένων Αστυνομικών που βεβαιώνουν με εισπρακτική λογική και ευκολία παραβάσεις ΚΟΚ η Covid 19. Εκτελώντας βέβαια άνωθεν εντολές.
Ηθικός αυτουργός νομίζω αυτής της νέας κουλτούρας και στάσης των Αστυνομικών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Η Πράξη Επιβολής Προστίμου όπως την δημοσίευσε ο κύριος Νουλέζας στην σελίδα του στο FB.

Να σημειώσω φορώ πάντοτε μάσκα σε δημόσιες υπηρεσίες κτήρια.
Έχει εγκαθιδρυθεί φοβούμαι ξεκάθαρα πλέον αυτό, συνειδητοποίησα εσχάτως στην χώρα ένα ιδιότυπο σκληρό Αστυνομικό κράτος.
Είμαι ενάντια στην λογική τρομοκρατίας και τιμωρητισμού κάθε πολίτη που διαφωνεί, αντιλέγει για την χρησιμότητα της μάσκας, να εξοντώνεται με χρηματικά πρόστιμα 150€ η περισσότερο και να “λιντσάρεται” κυριολεκτικά. Αυτό μου προκαλεί βαθύτατη ανησυχία, όπως σε κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Ένιωσα βαρύτατα προσβεβλημένος από την αντιμετώπιση μου.
Σε κανένα σημείο της όλης διαδικασίας βεβαίωσης της παράβασης δεν έδειξε τον προσήκοντα σεβασμό.

Αυτό το δυσάρεστο περιστατικό αίρει κάθε αμφιβολία ότι πρωταρχικός στόχος της δεξιάς Κυβέρνησης και της κανονικότητας αυτής είναι η είσπραξη χρημάτων και εκφοβισμός όσων έχουν αντιρρήσεις η διαφωνία για την ανορθόδοξη αλλοπρόσαλλη πολιτική καταστροφική της οικονομίας αντιμετώπισης Covid 19 του κ. Χαρδαλιά που με τις ΚΥΑ έχει καταργήσει, παρακάμψει το Σύνταγμα. Η συνέχεια πλέον στην αστική και ποινική Δικαιοσύνη.

Ότι συνέβη είναι παράλογο και εξωφρενικό.
Χαρακτηρίζω το συμβάν ακρότητα και βαρβαρότητα σε βάρος μου.
Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.
Της υποσχέθηκα ότι θα λάβει την προσήκουσα απάντηση.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος

 


Μοιραστείτε το Άρθρο