ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: «Έχεις Τζίπ; Πάρε το μαζί σου για μπάνιο»!

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Συμπολίτης μας καταγγέλλει την επικίνδυνη για τους λουόμενους -αλλά και αυθαίρετη κατά παράβαση του νόμου- διέλευση αυτοκινήτων τζίπ πάνω στον αιγιαλό και την παραλιακή ζώνη στην περιοχή της Πλάκας Πιερίας.

Την Κυριακή το πρωί με την οικογένεια μου πήγαμε  σε πολυσύχναστη περιοχή της πλάκας για μπάνιο και στάθμευσα το αυτοκίνητο μου σε ένα ανοιχτό σημείο όπου σταθμεύει το σύνολο των επισκεπτών όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες αρκετά μακριά από τον αιγιαλό παρότι διαθέτω τετρακίνηση και ενδεχομένως θα μπορούσα να σταθμεύσω οπουδήποτε πιο κοντά στην παραλία. Παρόλα αυτά με αρκετά πράγματα στα χέρια μας όλη η οικογένεια περπατήσαμε περίπου 80-100 μέτρα πιο μακριά για να στήσουμε την ομπρέλα μας. Τελικά από ότι φάνηκε όλοι εμείς που ακολουθήσαμε τη νόμιμη οδό αντί για νομοταγείς αποδειχθήκαμε αφελείς, ανόητοι και θύματα αφού 4-5 επισκέπτες με τζίπ αυτοκίνητα προφανώς πιο «έξυπνοι» ή πιο πονηροί μάλλον από όλους εμάς τους υπόλοιπους σαν να μην συμβαίνει τίποτα και με περίσσιο θράσος πήραν μαζί στην παραλία τα τζίπ τους οδηγώντας για περισσότερο από 200-300 μέτρα πάνω στον αιγιαλό ανάμεσα και πάνω από τα κεφάλια μας και των λοιπών λουόμενων αψηφώντας το νόμο που απαγορεύει ρητά την κίνηση τροχοφόρων στον αιγιαλό. Ο ένας εξ αυτών μάλιστα όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες πάρκαρε το τζίπ του ακριβώς 7-8 μέτρα μόνο μακριά από εκεί που σκάει το κύμα ανάμεσα από τους λουόμενους που τη συγκεκριμένη μάλιστα ημέρα ήταν πάρα πολλοί. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.

Και αναρωτιέμαι αν ο νόμος ισχύει για όλους ή εφαρμόζεται μόνο κατά το δοκούν ή κατά συνείδηση, γιατί από ότι φαίνεται συνείδηση δεν υπάρχει. Αν για παράδειγμα παρκάρεις σε ένα σημείο της πόλης όπου θεωρείται παράνομη η στάθμευση ή σε ένα πεζόδρομο ακόμη και αν δεν υπάρχει άνθρωπος τριγύρω θα σου πάρουν και τις πινακίδες και θα φας και πρόστιμο. Αν παρκάρεις όμως  δίπλα στο κύμα και ανάμεσα από τους λουόμενους ή κάνεις βόλτα με το τζίπ σου πάνω στον αιγιαλό όλα καλά γιατί εκεί ο νόμος δεν εφαρμόζεται επειδή κανείς προφανώς δεν ασχολείται μέχρι να συμβεί  κάτι κακό που ως συνήθως τότε μόνο θα τους κινητοποιήσει όλους .

Σε μια θαλάσσια περιοχή όπως είναι η Πλάκα κόσμημα για το νομό μας και πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες η προστασία του φυσικού μας πλούτου και η διαφύλαξη της ακεραιότητας του αντί να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας, αντίθετα θυσιάζεται στο βωμό της ασυνειδησίας  μας, της συστηματικής καταπάτησης των νόμων από κάποιους, την έλλειψη σεβασμού στον συνάνθρωπο μας και περιορίζεται τελικά μόνο στην εξυπηρέτηση ιδίων αναγκών. Καλώ λοιπόν την πολιτεία διαμέσου της αρμόδιας διοικητικής και αστυνομικής αρχής να περιφρουρήσει τη νομιμότητα και να μην επιτρέψει ξανά τέτοια φαινόμενα που προκαλούν το κοινό αίσθημα και εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών εφαρμόζοντας αδιάκριτα τον νόμο.

***Και τέλος θέτω ένα ερώτημα προς τις αρμόδιες αρχές. Την επόμενη φορά μπορούμε και εμείς όλοι που διαθέτουμε τετρακίνηση να πάρουμε και το αυτοκίνητο μας μαζί για μπανάκι δίπλα στο κύμα και πάνω στον αιγιαλό ;

Ένας ευαισθητοποιημένος πολίτης.

 

Οι φωτογραφίες που μας έστειλε ο καταγγέλλων.

Στην πρώτη η στάθμευση τών νομοταγών ή οι «αφελείς, ανόητοι και θύματα»

Ακολουθούν οι «έξυπνοι ή πιο πονηροί», όπως επισημαίνει ο καταγγέλλων

Αναμένεται οι αρμόδιες Αρχές να επιβάλλουν την τάξη στην αταξία αυτή που επιφέρουν κάποιοι “μάγκες” πολίτες που το παίζουν υπεράνω…!

 

www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο