ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: «Μια ντροπιαστική εικόνα στο Νέο κοιμητήριο Κατερίνης»

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(07/01/2018)

 

Μιά επώνυμη καταγγελία ήρθε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο για την τραγική και απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Νέο Κοιμητήριο Κατερίνης.

Ο φίλος αναγνώστης, μου ζήτησε να δημοσιευθεί η καταγγελία του μήπως και οι υπεύθυνοι καθαριότητας και συγκομιδής στα Κοιμητήρια, ευαισθητοποιηθούν. Για τού λόγου το ασφαλές όμως, και θέλοντας ιδίοις όμμασι να κάνω “αυτοψία” τού χώρου, επισκέφθηκα σήμερα το Κοιμητήριο. Όντως, η εικόνα δέν κολακεύει τούς υπευθύνους τού Κοιμητηρίου.

Ο καταγγέλλων κύριος Γκόντας Ξενοφών, γράφει τά εξής:

Κατερίνη 06/01/2018

Επισκέπτομαι συχνά το μνήμα του πατέρα μου στα νέα κοιμητήρια της Κατερίνης.

Πάντα υπήρχε ένα χάος, ειδικά πίσω από το μικρό μαγαζάκι που έκλεισε, (αλήθεια δεν έχω δει ποτέ κοιμητήρια δίχως ένα μαγαζάκι με είδη για τα μνήματα) αλλά αυτή την φορά θα ήθελα να επισημάνω το χάος, την βρωμιά, και τα οικοδομικά μπάζα που υπάρχουν στο μικρό παρκινγκ εκ δεξιών της κεντρικής εισόδου ακριβώς διπλά από τις τουαλέτες.

Αλήθεια, είναι πολύ δύσκολο για τον δήμο να καθαρίσει το μέρος καθώς να στρώσει λίγο χαλίκι για να γίνει πιο προσβάσιμος ο χώρος από τις λάσπες; Να επισημάνω ότι εκεί παρκάρουν και άτομα με αναπηρίες και γριούλες και παππούδες που δε μπορούν να περπατήσουν μέσα σε όλο αυτό το λασπώδες τοπίο.

Κάποια στιγμή υπήρχαν κάδοι μπάζων οικοδομικών υλικών για τα στεφάνια κλπ αλλά πλέον δεν υπάρχουν και η κατάσταση είναι ένα χάος από πεταμένα στεφάνια, μάρμαρα, σταυρούς, λουλούδια, πέτρες, τούβλα, άδεια σακιά από τσιμέντα. Γενικώς μια ντροπιαστική εικόνα για τον δήμο και για τα κοιμητήρια.

Τέλος, ας σεβαστούν τους κεκοιμημένους και ας φροντίσουν λίγο για την καθαριότητα του χώρου.

Με εκτίμηση

Γκόντας Ξενοφών

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

 

Η εικόνα στο Κοιμητήριο όντως θα πρέπει να αλλάξει.

Οι υπεύθυνοι θα πρέπει από αύριο κιόλας Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, να στείλουν συνεργεία καθαριότητας και να ελευθερώσουν τον χώρο διότι πέραν του ότι με την παραμικρή βροχή πλημμυρίζει όλο σχεδόν το κοιμητήριο και δέν μπορούν οι επισκέπτες να περπατήσουν, έρχεται τώρα και αυτή η ντροπή να συμπληρώσει το ήδη υπάρχον απαράδεκτο σκηνικό.

Για να είμαι όμως ακριβοδίκαιος, και οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν κόσμια συμπεριφορά και ευαισθησία στην καθαριότητα, διότι την ώρα του φωτορεπορτάζ είδα ζευγάρι να πετούν στα μπάζα περισσότερα μπάζα που τούς περίσσεψαν. Εξ’ άλλου, τα περισσότερα από τά μπάζα και σκουπίδια δέν ήρθε ο Δήμος να τα πετάξει εκεί, αλλά είναι από τους επισκέπτες και τους τεχνίτες που κατασκευάζουν ταφικά μνημεία, πετώντας τά τούβλα και άλλα άχρηστα αντικείμενα. Εάν όμως υπήρχε ειδικός περιφραγμένος χώρος για τα σκουπίδια, τα οποία και θα συλλέγουν τακτικά από τον Δήμο, τότε δέν θα υπήρχε αυτή η εικόνα της βρωμιάς και του κινδύνου.

 

©www.Pieria.tv 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο