«ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ» ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ… ΚΟΥΝΕΛΙΑ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (12-11-2020).

 

Για καιρό στο Πάρκο Κατερίνης φιλοξενούσε παράνομα ο Δήμος διάφορα ζώα, όπως ελάφια, αρχέγονα πρόβατα, πουλιά κλπ.

Παράνομα διότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλες προδιαγραφές φιλοξενίας ενώ αργότερα μάθαμε ότι τα ζώα εκείνα ήταν δώρο στον τέως δήμαρχο και νυν βουλευτή Ν.Δ. Πιερίας Σάββα Χιονίδη, όπου και τα πήρε όταν έχασε τις δημοτικές εκλογές. Τώρα κάποια ζώα (όσα παρέμειναν εν ζωή και όχι σε κάποιες… γαστέρες ημετέρων) βρίσκονται σε γνωστό Κτήμα, για θέα των πελατών του εκλεκτού φίλου του Χιονίδη.

Ο κύριος Χιονίδης κανόνισε με χρήματα δημοτών να περιφράξει το μισό πάρκο για τα ζώα του, αντί να το κάνει με δικά του χρήματα. Ας είναι, το κατάπιαμε και αυτό οι φορολογούμενοι δημότες.

Η νέα δημοτική αρχή του κυρίου Κουκοδήμου, μη θέλοντας μάλλον να αφήσει «γυμνό» το άλλοτε μέρος φιλοξενίας των ζώων, σκέφτηκε να βάλει εκεί κάποια άλλα ζώα. Και έβαλε ότι ακατάλληλο μπορούσε να υπάρξει! ΚΟΥΝΕΛΙΑ!

Τα κουνέλια είναι ιδανικά στην κατασκευή «τούνελ» διότι τρυπάνε το έδαφος ανοίγοντας στοές φύλαξης και διαφυγής, έτσι είναι η φύση τους. Βλέπουμε λοιπόν στον χώρο που τοποθετήθηκαν τα κουνέλια να ανοίγονται τρύπες, άγνωστο σε πόσο βάθος, με συνέπεια την καθίζηση του εδάφους όταν και εάν αργότερα απομακρυνθούν και τά κουνέλια από εκεί.

Εννοείται πως ζημιά μεγάλη δεν γίνεται εφόσον με μηχάνημα του Δήμου μπορούν άνετα να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Το θέμα όμως είναι το σκεπτικό των υπευθύνων για την τοποθέτηση κουνελιών στο πάρκο όπου μικροί και μεγάλοι ερχόμαστε σε επαφή. Αλλά και κάτι άλλο, που ίσως δεν το γνωρίζουν οι αρμόδιοι. Η «Τουλαραιμία».

Τί εστί όμως τούτο;;;

Η ασθένεια Τουλαραιμία «μεταδίδεται στους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με κουνέλια, αλλά και από ψύλλους ή τσιμπούρια. Τα συμπτώματα είναι πυρετός, ρίγη, εμετός, σηψαιμία, και μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο». Το γνωρίζουν αυτό οι αρμόδιοι; Πέραν τούτου, τί προφυλάξεις λαμβάνουν και πόσο η υγειονομική αρχή ασχολείται με την υγεία των κουνελιών και την αποφυγή μετάδοσης τυχόν ασθενειών τους στον άνθρωπο, εφόσον εκεί συρρέουν και μικρά παιδιά παίζοντας και ταΐζοντας τα κουνέλια; Εν μέσω κιόλας της επιδημίας Κορωναϊού εύκολα μπορεί κάποιο σύμπτωμα από τυχόν μετάδοσης ασθένειας κουνελιών στον άνθρωπο να αποδοθεί σε… Κορωναϊό!

Ίσως σε μερικούς φαντάζουν όλα αυτά ανάξια, όμως «φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά».

Υγιαίνετε…

 

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…! «Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο