ΚΑΤΕΡΙΝΗ: «Πράσινο» φως για το διώροφο υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Μακεδονίας.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

-Χρηματοδότηση για τη μελέτη ανάπλασης στον Σιδ.Σταθμό Κατερίνης.

Κώστας Κουκοδήμος: «Έργα που αλλάζουν και δίνουν νέα πνοή στο δήμο Κατερίνης».

Οι μελέτες δυο σημαντικών έργων εντάχθηκαν με 534.029,99 ευρώ στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Ένα σπουδαίο έργο, καταλύτης στην αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών πήρε το «πράσινο» φως με την ένταξή του στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Ειδικότερα, το πρόγραμμα χρηματοδοτεί την ωρίμανση–εκπόνηση μελετών για την κατασκευή διώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στο κέντρο του Δήμου Κατερίνης (πλατεία Μακεδονίας στο χώρο όπου σήμερα υπάρχει ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης), για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της έλλειψης χώρων στάθμευσης και την ανάπλαση του χώρου πάνω από αυτό, που τελικά θα αναδείξει αισθητικά μια από τις κεντρικότερες περιοχές του Δήμου και παράλληλα θα αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής.

Η δεύτερη μελέτη που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα αφορά την ανάπλαση της περιοχής του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, η οποία αν και πυκνοκατοικημένη στερείται βασικών υποδομών, μέσω παρεμβάσεων για την αισθητική, λειτουργική και βιοκλιματική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων.

Αναφερόμενος στη ένταξη των δυο σημαντικών αυτών έργων, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος τόνισε.

«Η Κατερίνη αλλάζει. Με σχέδιο και ταχύτητα το όραμά μας γίνεται πράξη. Η ένταξη του έργου του υπόγειου χώρου στάθμευσης στο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» είναι ένα καθοριστικό βήμα για την αισθητή βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ένα σημαντικό έργο αστικής αναζωογόνησης με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που θα δώσει πνοή στην πόλη μας.

Ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο Σιδ.Σταθμός Κατερίνης θα αποκτήσει το δικό του αποτύπωμα. Μια ανάπλαση που σε συνδυασμό με την παρέμβαση μας στο παλαιό εργοστάσιο του ΟΣΕ θα αναδείξει μια περιοχή σε σημείο αναφοράς για την πόλη της Κατερίνης».

Την ένταξη χρηματοδότησης των μελετών ύψους 534.029,99 ευρώ, ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο επόμενο στάδιο μετά την ολοκλήρωση και τη πλήρη αδειοδότηση /έγκριση των μελετών θα υποβληθεί το κύριο υποέργο της κατασκευής του έργου του υπόγειου χώρου στάθμευσης με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 6,9 εκ. ευρώ.

Αντίστοιχα για το Σιδ.Σταθμό με την ολοκλήρωση της μελέτης θα υποβληθεί το κύριο υποέργο ανάπλασης με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 2,1 εκ. ευρώ.

 

(Pieria.tv – Σχόλιο/Ερώτηση: Εάν τα έργα αυτά δέν υπάγονται  σε προεκλογικές υποσχέσεις μήπως θα ήταν πρέπον να οριζόταν και κάποιο χρονοδιάγραμα αποπεράτωσης των έργων; Στην Ελλάδα των υποσχέσεων και μή υλοποιήσεων βρισκόμαστε. Ιδιαίτερα στην Κατερίνη. Βλέπε το περιβόητο Πολιτιστικό Κέντρο-θέατρο (που κατάντησε… “θέατρο”), όπου για χρόνια ακόμα θα το βλέπουμε να… “κτίζεται” και ποτέ να μήν τελειώνει. Σταμάτησαν άλλωστε οι εργασίες ή τουλάχισατον ατόνισαν).

 


Μοιραστείτε το Άρθρο