Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα ο Σάββας Χιονίδης στο περιθώριο της διαβούλευσης του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για απόδοση του ΕΝΦΙΑ στους δήμους. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πρόεδρος της Ν.Δ. παρουσίασε το περίγραμμα της μεταρρύθμισης που εξήγγειλε και πρότεινε τη σύσταση ομάδας εργασίας στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη της Ν.Δ. και της ΚΕΔΕ με στόχο την βέλτιστη εξειδίκευση της πρότασής της.

Κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Κατερίνης τόνισε μεταξύ άλλων:

“Η μεταφορά της αρμοδιότητας του φόρου ακίνητης περιουσίας στην αυτοδιοίκηση σαφώς αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός, δεν μπορούμε ωστόσο να σταθούμε εκεί. Διότι δεν είναι μεταρρύθμιση η οικονομίστικη αποτύπωση του συνολικού προϋπολογισμού, αλλά οι προοπτικές που ανοίγονται για την πραγματική οικονομική αυτοτέλεια των δήμων και του ρόλου που θα παίξουν στις τοπικές κοινωνίες από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά. Τότε θα είναι ορατή μια πραγματική σύγκλιση με τον μέσο όρο των πόρων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, πήρε τον λόγο και ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος, απαντώντας στις αιτιάσεις περί αντισυνταγματικότητας της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε πως όχι μόνο δεν υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας, αλλά με βάση το άρθρο 102 παρ. 5 του Συντάγματος γίνεται πράξη η συνταγματική επιταγή για αποκέντρωση. Πρόσθεσε, δε, πως όλα όσα αναφέρονται για τον τρόπο είσπραξης και το εύρος της επιβάρυνσης είναι τεχνικά ζητήματα για τα οποία μπορούν να εξευρεθούν λύσεις.

 
 

Copyright © Pieria.tv (Η αντιγραφή δίχως άδεια σημαίνει κλοπή)

Το περιεχόμενο τού παρόντος διαδικτυακού τόπου (site) ανήκει αποκλειστικά στην Pieria.tv και στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη, εκτός εάν γίνεται αναφορά σε άλλη πηγή. Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, η αντιγραφή αλλά και η παραποίηση του περιεχομένου, έστω και με αναφορά στην πηγή, δίχως έγγραφη ή προφορική άδεια. (pieria.tv@pieria.tv / τηλ. 69 700 800 63 [Γιώργος])

Προτιμήστε ελεύθερα την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Μάιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031